Askerlik tecili hakkında

dgkct

Yeni Üye
Herkese merhaba, ben yurtdışında yüksek lisansımı bitirdim. Ağustos 2025'e kadar tecilim bulunmakta. Kurul mülakatı için haber beklemekteyim (kokpit, take off cadet). Tecil konusunda bir sıkıntı çıkar mı? Bu sorunu aşmak için neler yapılabilir?

Bir çözüm olarak denklik alma sürecinin bir sene daha ek süre vereceğini duymuştum ama bunu mevcut tecilim bitmeden yapmıyorlar. Bir diğer seçeneğim ise bir programda online tezsiz yüksek lisansa girip tecil hakkı almak olduğunu duydum.

THY sürecinde çok bir fark yoksa istenilen tecil süresinden taahhütname imzalatıldığını duymuştum daha önce. Ancak ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum.

22-23 aya kadar tolere ediyorlar ama daha azına tolere etmezler diye düşünüyorum.

Daha önce bu kapsamda süreci dondurulan bir arkadaşımız olmuştu. Bu nedenle yüksek lisans mantıklı bir tercih.

Teşekkür ediyorum cevaplarınıza, şuanda tecil bozarsam şubatta gidebiliyormuşum bedelliye bir de. Kuruldan sonra buna karar vereceğim sanırım, thy ek süre veriyormuş işe başlama için böyle bir durumda. Bir de sanırım THY 2 sene tecil yazmasına rağmen 6 aylık bir tecil teorik eğitimin bozulmaması adına yeterli diyormuş. Sizler bu konu hakkında ne diyorsunuz?

Teşekkür ediyorum cevaplarınıza, şuanda tecil bozarsam şubatta gidebiliyormuşum bedelliye bir de. Kuruldan sonra buna karar vereceğim sanırım, thy ek süre veriyormuş işe başlama için böyle bir durumda. Bir de sanırım THY 2 sene tecil yazmasına rağmen 6 aylık bir tecil teorik eğitimin bozulmaması adına yeterli diyormuş. Sizler bu konu hakkında ne diyorsunuz?
Evet THY teorik kısmı bölünmemek şartıyla bedelli askerlik yapmanızı kabul edebiliyor. Kurul mülakatı aşamasında bunun kararının verilmesi bekleniyor ancak daha önce kabul etmiş olması kesin kabul edeceği anlamına gelmez bilginiz olsun. Normalde tecil uzatılması için bir üst seviye eğitim almanız isteniyor. Daha önceki Master için bir tecil almadıysanız direkt Türkiye'den yüksek başvuru yapıp uzatabilirsiniz.

Süreç dondurulunca ne oluyor diyelim ki her aşamayı geçtik sadece askerlik sorun oldu nasıl bir yol izleniyor bu durumda?
Araya çok süre girmediyse sağlık kontrolüne tekrar girip devam ediyorsunuz.

Yani en kötü senaryoda +1 sene uzatma hakkımı bu yazın kullanırım diye düşünüyorum. Zaten bedelliye karar verildi mi süreç 4 ay civarı sürüyor. Teorik eğitime zeval geleceğini düşünmüyorum. Askerlik şubesi ve konsoloslukla da defalarca kez konuştum. Kurulda sorarlarsa cevapladığımda anlayış göstereceklerini düşünüyorum. Çünkü 2 sene tecilim mevcut, sadece 1+1 biçiminde yapılabiliyor.

Herkese merhaba, ben yurtdışında yüksek lisansımı bitirdim. Ağustos 2025'e kadar tecilim bulunmakta. Kurul mülakatı için haber beklemekteyim (kokpit, take off cadet). Tecil konusunda bir sıkıntı çıkar mı? Bu sorunu aşmak için neler yapılabilir?

Bir çözüm olarak denklik alma sürecinin bir sene daha ek süre vereceğini duymuştum ama bunu mevcut tecilim bitmeden yapmıyorlar. Bir diğer seçeneğim ise bir programda online tezsiz yüksek lisansa girip tecil hakkı almak olduğunu duydum.
merhaba kurul mülakatına girdiniz mi ? askerlikle ilgili bir konuşma geçti mi kurulla aranızda

merhaba kurul mülakatına girdiniz mi ? askerlikle ilgili bir konuşma geçti mi kurulla aranızda
TK tarafında mülakat günü hemen mülakatın öncesinde evrak kontrolü yapılıyor. Askerlik konusunda oluşabilecek sıkıntı mülakattan önce konuşulur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt