PACE (DLR) ATPL.TV PACE Math ve Physics Hk.

Glideslope

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, Geçenlerde ATPL.TV'de sadece extra questions kısmının güncel PACE soru tiplerini içeridiğini duymuştum, Bunun bir doğruluğu var mı? Fizik kısmı eski sorular extra kısmındakiler ile benziyor ama Matematik'de extra ve normal kısımlarının farklı olduğunu gördüm. Aydınlatabilecek olan var mı?

Hocam siz kendiniz girip mi deneyimlediniz yoksa duyduklarınız mı?
Extra ve ana kısmı karşılaştırdım. Extra bitince geri kalan soru havuzunu çözeyim dedim ama ikisi farklı geldi bana. açık uçlu cevap istiyor mesela eski sorularda ama pskiometri kılavuzunda sadece coktan secmeli olduğu yaziyor. Bazi sorular ise konu başliklarina dahil değil gibi geldi. Ana kısım DLR yeni extra basligi altindaki kısım PACE baz alınarak yapılmış sanırım.

Anladım hocam, bu arada sınava girenlerin feedbacklerine göre extra questions bölümünden 3-4 tane aynı sorunun geldiğini belirtmişlerdi(matematik), sınavı deneyimleyen adaylar kesinikle extra questions bölümünün iyi çalışılmasını öneriyor. Fizik için ise zaten farketmişsinizdir, extra questions bölümünün farkı tanım soruları, lensler ve elektrik konusu.

Dediğiniz gibi atpl.tv deki ana kısım yıllardır olan DLR soruları aslında ama konular aşağı yukarı aynı olduğu için soruyu ezberlemektense anlayıp çözüldüğünde yararlı olacağı belirtiliyor.

ben eski dlr ve aerotesten çalıştım. pace sorularının aerotestle alaksı yok dersem yanlış olmaz galiba. eski dlr sorularını yapan zorlanmaz pace'te. ben dilciyim ama sayısal çıkışlı olduğum için yapabilmiştim.
sınavda asıl sorun zaman oluyor. 40 kişilik sınıfta çok rahat geçti hepsini cevaplayabidim diyen olmadı. sınıftan çıkarken herkes bi ağızdan "bu neydi abi süre yetmedi ki diyordu :)"

ben eski dlr ve aerotesten çalıştım. pace sorularının aerotestle alaksı yok dersem yanlış olmaz galiba. eski dlr sorularını yapan zorlanmaz pace'te. ben dilciyim ama sayısal çıkışlı olduğum için yapabilmiştim.
sınavda asıl sorun zaman oluyor. 40 kişilik sınıfta çok rahat geçti hepsini cevaplayabidim diyen olmadı. sınıftan çıkarken herkes bi ağızdan "bu neydi abi süre yetmedi ki diyordu :)"
aklınızdaki kalan soruları ve soru tiplerini mail olarak atarsanız ekleme yapalım sisteme

Ben de birebir aynı durumdaydım eğitim olarak. Fizikte 24-25 soru rahat yaptım 1-2 aylık çalışma ile. Matematikte de 14-15 tane kendim çözüp işaretledim gerisini sallamak durumunda kaldım süre yetmediği için, ancak dışarı çıktığımızda konuşan arkadaşlar da aynı durumdaydı aralarında mühendis olanlar olmasına rağmen. Süre gerçekten yeterli değil yani anlayacağınız. Tavsiyem ise aerotest ve atpl sorularına da kesinlikle çalışmanız, kelimesi kelimesine aynı sorular çıkmasa bile aşağı yukarı aynı şeyi ölçüyor, eğer mantığını kavrayıp konuyu anlarsanız çok rahat yaparsınız. Alakasız oldu ancak belki bazılarınıza yardımı olur :)

Ben de birebir aynı durumdaydım eğitim olarak. Fizikte 24-25 soru rahat yaptım 1-2 aylık çalışma ile. Matematikte de 14-15 tane kendim çözüp işaretledim gerisini sallamak durumunda kaldım süre yetmediği için, ancak dışarı çıktığımızda konuşan arkadaşlar da aynı durumdaydı aralarında mühendis olanlar olmasına rağmen. Süre gerçekten yeterli değil yani anlayacağınız. Tavsiyem ise aerotest ve atpl sorularına da kesinlikle çalışmanız, kelimesi kelimesine aynı sorular çıkmasa bile aşağı yukarı aynı şeyi ölçüyor, eğer mantığını kavrayıp konuyu anlarsanız çok rahat yaparsınız. Alakasız oldu ancak belki bazılarınıza yardımı olur :)
fiziği nerden çalışarak o kadar geliştirdiniz? bir de 30 soruda 21 doğru ve üzeri geçiyor diyorlar doğru mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt