Cadet Anket: Hangi Hava Yolu ve Neden?

Hangi Hava Yolu Sizin Tercihiniz?

• THY

• Pegasus

• SunExpress

• Diğer

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

adminDoğrulanmış kullanıcı.

HavaPortal
Yönetici
2 2 3
Merhaba,

Forum sitemiz her ne kadar havacılık temalı olsa da, üyelerimizin çoğunluğunu pilot yetiştirme programlarına katılan kişiler oluşturuyor. Herkesin firmalar hakkında farklı görüşleri olması son derece doğal. Bu nedenle bir anket hazırlamaya karar verdik.

Sizce, pilot yetiştirme programı kapsamında hangi firma süreçleri daha iyi yönetiyor ve katılımcılarına daha iyi iş olanakları sunuyor? Elbette kokpit ekibinden olmayanlar bu süreçlerin detaylarına tam anlamıyla hakim olamayabilir. Ancak, sizin sanal ortamda edindiğiniz izlenimlere ve yaptığınız araştırmalara dayanarak “Bu firma cadet programı ve sonrasındaki kariyer olanakları açısından en iyisi” dediğiniz bir firma var mı?

Başvurduğunuz ya da çalışmayı düşündüğünüz firmaların olumlu ve olumsuz yönlerini, süreçlere dair deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. Kim bilir, belki sesiniz birilerine ulaşır. Herkese başarılar dilerim!

SunExpress neden bu kadar yüksek bir bilgi var mı ?
Hocam benim araştırdığım ve bildiğim kadarıyla çalışma şartları, şirket içi kurum kültürü, maaş skalası (direkt döviz türünde ödeme) ve en önemlisi pilotların ve çalışanlarının memnuniyetini çok ön planda tutması. Şirket zaten THY ve aynı zamanda Avrupa'da büyük bir havayolu firması olan Lufthansa'nın ortak girişimidir.

Pegasusu seçenlerin geçerli bi nedeni var mı merak ediyorum. Cadet borcunun thy ye göre düşük olması dışında pozitif bir şey aklıma gelmiyor da
Hocam net bir şekilde onaylattığım için söylüyorum, pegasus şu an hem ücret olarak hem de kariyer imkanı olarak en önde gelen firmalardan bir tanesi. Çok iyi bir büyümeyle gidiyor ve pilot sayısı az olduğu için ekstra uçuşlarla ücretleri inanılmaz yükseliyor. Eğer geniş gövde hayali olan biri değilseniz belki de 1 numaralı tercih olabilir.

Hocam net bir şekilde onaylattığım için söylüyorum, pegasus şu an hem ücret olarak hem de kariyer imkanı olarak en önde gelen firmalardan bir tanesi. Çok iyi bir büyümeyle gidiyor ve pilot sayısı az olduğu için ekstra uçuşlarla ücretleri inanılmaz yükseliyor. Eğer geniş gövde hayali olan biri değilseniz belki de 1 numaralı tercih olabilir.
Yanıtınız için teşekkürler. Thy cadet borç kesintisinden sonra 200-250 bandında net maaş elinizde kalıyor demişti onaylattığınız rakam bunun üzerinde öyleyse?
Geniş gövde hayalim de var aslında ama nasip.. bakalım kim kabul edecek veya kabul edecekler mi😊

Yanıtınız için teşekkürler. Thy cadet borç kesintisinden sonra 200-250 bandında net maaş elinizde kalıyor demişti onaylattığınız rakam bunun üzerinde öyleyse?
Geniş gövde hayalim de var aslında ama nasip.. bakalım kim kabul edecek veya kabul edecekler mi😊
Hocam THY’den çok rahatlıkla fazla aldıklarını söyleyebilirim. Geçenlerde süreçte beraber ilerlediğimiz bir dostum CRM’den retest olunca Pegasusa başvurdu birkaç bilgi verdi.6500 kişi başvurmuş ve 2 filo yani 40 kişi alınacağı söylemiş. Bu adayların da Şubat 2026 yılında alınacağı söylenmiş. Anlayacağınız THY hariç cadet sürecinden pilot olmaya çalışmak epey bir zor. Gözlemlediğim kadarıyla pegasusa genelde THY’den elenen veya sağlık sürecini geçemeyenler başvuruyor. Bu da süreçle ilgili ve bilgili 6500 kişi içinden seçilmeniz gerektiğini gösteriyor gibi bir şey. Ama iyi haber şu ki THY süreçlerinin en problemli kısmı olan sağlık sürecinin prosedürleri epey bir esnemeye gidiyor.Yakın zamanda sağlıktan elenen adaylar geri çağırılmaya başlandı(basit nerenlerden elenenler).Haziran ayında yeni ilanla duyurulacağını varsayıyorum.

Hocam , geri çağırılma ile ilgili olarak detaylı bilginiz var mı acaba ? THY sağlıktan hangi nedenlerle ve hangi zaman elenenler geri çağırdı ? Bilginiz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Hocam THY’den çok rahatlıkla fazla aldıklarını söyleyebilirim. Geçenlerde süreçte beraber ilerlediğimiz bir dostum CRM’den retest olunca Pegasusa başvurdu birkaç bilgi verdi.6500 kişi başvurmuş ve 2 filo yani 40 kişi alınacağı söylemiş. Bu adayların da Şubat 2026 yılında alınacağı söylenmiş. Anlayacağınız THY hariç cadet sürecinden pilot olmaya çalışmak epey bir zor. Gözlemlediğim kadarıyla pegasusa genelde THY’den elenen veya sağlık sürecini geçemeyenler başvuruyor. Bu da süreçle ilgili ve bilgili 6500 kişi içinden seçilmeniz gerektiğini gösteriyor gibi bir şey. Ama iyi haber şu ki THY süreçlerinin en problemli kısmı olan sağlık sürecinin prosedürleri epey bir esnemeye gidiyor.Yakın zamanda sağlıktan elenen adaylar geri çağırılmaya başlandı(basit nerenlerden elenenler).Haziran ayında yeni ilanla duyurulacağını varsayıyorum.

Hocam , geri çağırılma ile ilgili olarak detaylı bilginiz var mı acaba ? THY sağlıktan hangi nedenlerle ve hangi zaman elenenler geri çağırdı ? Bilginiz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Hocam net bir bilgim yok fakat anladığım yeni eledikleriyle yakın zamanda iletişime geçilmiş. Basit tanılardan bıraktıklarından ek tetkik istenmiş yeniden, bunlar sanırım geçmişte tanısı olan giriş seviye fıtık , bulking gibi tanıları çağırmışlar şu an. bir arkadaşımızın geçmişte basit bir kalp ritim sorunu varmış 1. dereceden ondan da ek tetkik istenmiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt