E-Nabız Vertigo

ozilay

Yeni Üye
2019 yılında okulda halsiz hissettiğim için, ailem yanımda olmadığından beni hastaneye götürdüler. Acil serviste görevli hekim, baş dönmesi şikâyetim nedeniyle ‘vertigo’ tanısını kayda geçmiş. O dönemde yapılan tek işlem kan tahlili ve serum ile ilaç uygulanmasıydı; bunun dışında herhangi bir tetkik veya reçete düzenlenmedi. Bazı kişiler vertigo tanısı nedeniyle doğrudan elenirken bazılarının elenmediğini duyunca endişelendim. Tanıyı koyan hekim başka bir şehre taşındı, ben de farklı bir şehre yerleştim; dolayısıyla sehven konulmuş bir tanı alma ihtimalim bulunmuyor. Şimdi hem devlet hastanesinde hem de üniversite hastanesinde vertigo açısından yeniden değerlendirme ve test yaptırsam, bu durum sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturur mu?

doktorunuzun hatalı tanı girdiğini düşünüyorsanız kendisine müracaat edip durumu anlatın. il sağlığa vereceğiniz dilekçe ile tanı değişikliğinden ilerleyebilirsiniz. genel muayene olarak değiştiriebilir gibi geldi bana.
Bilgi için teşekkürler. Bana da geçmişte devamında herhangi bir tedavi ve ilaç olmamasına rağmen R42 koduyla girilen Baş dönmesi (Vertigo) tanısı konmuş. Doktorla iletişime geçtiğimde "ben o kurumdan ayrıldım, bir değişiklik yapamam ve beni aşan bir konu" şeklinde cevap verdi. Dediğiniz gibi il sağlığa dilekçe verip doktora onaylaması için durumu tekrar anlatırsam çözülme ihtimali yüksek diyorsunuz değil mi?

Aynı tanıdan bende muzdarip idim. Sizlere rehber olucağını umarak tecrübelerimi paylaşmak isterim. 2020 senesinde covid geçirdim baş dönmesi gibi çeşitli şikayetlerle hastaneye başvurdum. Nöroloji hekimi olan hanımefendi e-nabıza vertigo şeklinde kayıt girmiş. Bugün kendisiyle görüşüp tanıyı silmek istediğimi söyledim. Kendisi hava hekimleriyle çalıştığını SİLİNEN TANILARIN HAVA HEKİMLERİNCE GÖRÜLEBİLDİĞİNİ iletti. (Hava hekimleri uzmanlığı olan doktorlardan görüş alıp karar alıyor) Tedbir amaçlı eeg yaptırıldı. Sonuç temiz çıkınca hastalığımın olmadığını ve tanının sehven girildiğini ifade eden bir kâğıt imzalayarak tarafıma verdi. Yani yanlış tanınız varsa sildirmekle uğraşmayın. Tanıyı koyan hekimle görüşün ve yanlış olduğuna dair belge alın yeterli olucaktır. Ancak havayolu hekimi silinen tanıları görebiliyor mu bilemiyorum çünkü bildiğim kadarıyla hava hekimi bakmıyor THY’de son aşamada. Bilgisi olan arkadaşlar iletirse sevinirim. Sağlıcakla kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt