Haber
Bot
Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne Yeni Eğitim Uçakları Teslim Edildi
Havacılık alanında ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde (ESTÜ), Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün'ün katılımıyla "Porsuk Projesi Eğitim Uçakları Teslimat Töreni" gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) Genel Müdürü Özgür Güleryüz, proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Güleryüz, "Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Porsuk Projesi kapsamında görüşmelerimiz 3 Ocak 2023 tarihinde başlamıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde 7 adet eğitim uçağının yurt dışından tedariği sağlanmış ve bu uçakların teslimatları 2024 yılı itibarıyla tamamlanmıştır" dedi.
ESTÜ’nün Eğitim Uçağı Filosunda Artış
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, yaptığı konuşmada, "Porsuk Projesi ile üniversitemizin uçak filosu 18’e çıkmış ve daha modern bir yapıya kavuşmuştur. Üniversitemiz, ücretsiz pilotaj eğitimi sunan tek üniversite olarak ülkemizin sivil havacılığına katkıda bulunmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Gürcan: "ESTÜ, Ülkemizin Geleceği Olan Gençleri Yetiştiriyor"
AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan ise törende yaptığı konuşmada, Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin havacılık alanında önemli bir eğitim kurumu olduğunu ve ülkemizin nitelikli insan kaynağını yetiştirdiğini belirtti.
Teslimat Töreni ve Katılımcılar
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Burada yetişen kıymetli pilotlarımızın ülkemize en iyi şekilde hizmet etmelerini temenni ediyorum" dedi.
Tören, uçakların incelenmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Törene, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Anadolu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak ve diğer yetkililer de katıldı.
Moderatör tarafında düzenlendi: