Mollymawk Çalışma ve Test Tecrübesi

AvukatPilot

Yeni Üye
mollymawk çalışma ve taktikleri
Herkese merhabalar, Havaportal ailesine bizlere böyle bir imkan sunduğu için teşekkürü borç bilirim. Her firmaya ilişkin tecrübeleri dinleme konusunda güzel bir platform olmuş. Ayrıca @admin'in her türlü sorunuza cevap vermesi, ilgilenmesi özellikle bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Teşekkürümün göstergesi ve diğer arkadaşlara da fayda sağlaması açısında tecrübelerimi aktarmak isterim.

Öncelikle Sunexpress'in şu an (Eylül-Ekim 2024) süreçlerinin çok hızlı ilerlediğini söylemem gerek. Kendi ilanlarına başvuru yapıp, gönderdikleri formları doldurmam, ITEP sınavına girmem ve Mollymawk'ın tarafıma gönderilmesi toplamda 3 hafta gibi bir süreçte tamamlandı. Bu hız ne THY'de ne de Pegasus'ta var. Hatta Mollymawk sınavından çıkıp uçağa binene kadar (45 dk) bir sonraki adım olan psikolog tarafından aranarak randevu verildi.

1. Mollymawk Sınavına Nasıl Çalışılır?

Herkesin kendi çalışma stratejisi vardır, ancak ben kendi deneyimlerimi belirtmek istiyorum; işe yarayanları siz istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Çalışma kaynağı olarak size zaten çalışma modülü gönderiliyor. Bu çalışma modülünde gireceğiniz tüm modüller mevcut. Aeronautics kısmına bakmanıza gerek yok çünkü MPL/Cadet adaylarına bunlar sorulmuyor.

A. Bilgi Modülleri

Bilgi modüllerini ayrı ayrı anlatmama gerek yok. Mollymawk' ın kendi sitesinden de bu bilgilere erişebilirsiniz, testi tamamladıktan sonra cevaplar anlatılıyor, formüller veriliyor. Ancak benim gibi Matematik, Fizik, Geometri' yi Lise sonda bırakmış birisi olarak bunları hatırlamak, detaylandırmak isterseniz Mollymawk Bilgi Modulü Konu Anlatımı kısmına tıklayarak 1 aylık satın alım yapabilir, videolarla bilgileriniz pekiştirebilirsiniz.

Şunu da söyleyeyim; bilgi modülleri elenmenizi sağlamıyor, yani burada herhangi bir geçme puanı yok. Ancak ilerleyen süreçte karşınıza çıkabilir denildi. Dolayısıyla ileride kurulda ters köşe olmamak, bu kişinin matematiği, fiziği kötü kokpitte hesap yapamaz gibi şeylerle karşılaşmamak adına çalışmak faydalı olur.

B. Time Sharing

Yukarıda belirttiğim Drive dosyası içerisinde PDF mevcut; burada her şey detaylı bir şekilde anlatılıyor. Bu kısım en çok zorlandığım kısımlardan birisidir. Kalanlarda genelde bu kısımdan kaldığı söyleniyor. Hesap pratiği yapmak ve kısayol hesapları için muhakkak PDF'i inceleyin. İncelemeniz sonrası yine klasör içerisinde yer alan EXCEL üzerinden (sesli dinleme ve sonuç girme) pratik yapıp, kendinizi bir nebze olsun hızlandırdıktan sonra Mollymawk üzerinden çalışmanıza devam edebilirsiniz.

C. Working Memory

Alıştıktan sonra çok zevkli ve en kolay bölümlerden birisidir. Gösterilen yasaklı işaret 5 kez sorulduktan sonra değişiyor, dolayısıyla acele edip önceki yasaklılara kanıp ezbere tuşa basmayın. Bunu ben birçok kez yaptım. Örneğin, ana yasaklı olan EV işareti var, ayrıca görsel olarak EL yasaklı ve sesli olarak BİSİKLET yasaklı; elimizde bir tek Dünya kalıyor. Siz bu durumda bir sonrakinde Dünya'ya basacağım derken, bir sonraki adımda Dünya yasaklı oluyor, EV serbest oluyor. Eve basmanız gerekirken Dünya'ya basıp o soruya yanlış cevap vermiş oluyorsunuz. (Örneği muhtemelen anlamadınız ama bu hatayı yaptığınız zaman "Heeee, şimdi anladım." olacaksınız.)

D. Spatial Orientation

Burada PDF'te okusanız başka bir şey yapsanız en rahat çözüm sizin kendi kendinize keşfettiğinizdir. Kimisi 2 boyutlu yapıyormuş ama ben yapamıyorum. Benim en kolay yaptığım teknik, kendimi örümcek yerine koyarak hayal etmek oldu. Bu sayede 99 gibi bir skor elde ettim.

E. Self Description
Kendinizi tanıttığınız, 1-5 arası "Katılıyorum-Hiç Katılmıyorum" gibi cevap verdiğiniz bir kişilik testidir. Herhangi bir doğru veya yanlış yoktur. Doldururken sınırlı bir süre bulunmaktadır. Çok düşünmeden direkt cevap vermeniz beklenmektedir.

2. Sınav Deneyimi
Sunexpress Antalya merkezde yapılmaktadır. Sınava girdiğimiz 8 kişi vardı, 2'si re-test için gelmişlerdi. Re-testler sadece kaldığınız modüllerden oluyor. Ancak re-test için yine ödeme yapmanız gerekiyor. Ödemeler konusunda tam bir bilgim bulunmamaktadır.

Sınav esnasında modüllerin nasıl ilerleyeceği aktarılıyor, bilgisayarda teknik aksaklık olması halinde test esnasında söylemeniz isteniyor, aksi takdirde aksaklık yokmuş gibi işlem yapılıyor. 3 bölümden oluşuyor, her bir bölüm arasında 5 dk ara veriliyor. Bazılarını öne oturun gibi tavsiyeleri vardı ama beni çok etkilemedi çünkü bilgisayar size yakın zaten başkasının bilgisayarına bakmakla uğraşmazsınız, ama ben etkilenirim derseniz önden gidip öndeki bilgisayarlara oturun (Önde 3 PC var, sonra arkaya doğru 3'er şeklinde toplam 9 PC mevcut).

Sınav sonuçlarınız sınav bittiğinde direkt belli oluyor, 25'i geçemediyseniz o modüle tekrar girmeniz gerekiyor. Yukarıda da belirttiğim gibi sınavdan çıkıp uçağa gidene kadar psikolog tarafından arandım ve randevu oluşturulmak istendi.

Özet: DLR, Skytest veya Mollymawk, tüm bu sınavlar çalışarak skorlarınızı arttırabileceğiniz sınavlardır. Hepsine girmiş ve deneyimlemiş biri olarak şunu çok net ifade edebilirim ki en başlarda hiçbirini yapamıyorken sonlara doğru şov yaptığınız, hatta yaparken "hadi sınava girsek de, geçsek" dediğiniz anlara geleceksiniz. Önemli olan neye, nasıl çalışmanız gerektiğini bilmek ve bol bol pratik yapmak.

Sınav sonuçlarınız, sizinle aynı yaşlarda olan kişilerle karşılaştırılarak veriliyor. Hatta sınav sonuç formunda yazanları aynen aşağıda paylaşıyorum.

Skills Tests: Percentage of correctly solved test items independent of any norm group.

Aptitude Tests: Percentiles, i.e. quota of equally aged test takers with same or poorer raw scores.

Örnek sınav sonucu:

YENİ FİZİK-MATEMATİK-HRPEAK INGILIZCE SORULARINA ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE SINAV SİSTEMİMİZDEN ERİŞEBİLİRSİNİZ: GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Sorunuz olursa cevap vermekten memnuniyet duyarım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt