Pegasus İngilizce retest - IELTS

rlanders

Yeni Üye
Selamlar arkadaşlar,

26.11.2025 tarihinde girdiğim Pegasus İngilizce yazılı sınavından olumsuz dönüş aldım.
2. hakkımı kullanmak için ne yapmam gerekiyor?
2. hakkımı kullandıktan sonra aynı şekilde 30 gün içerisinde IELTS'e girip onu sunmam durumunda sürecim kaldığı yerden devam ediyor mu?

Bir de IELTS'e katılmam durumunda kime nereden haber vermem gerekiyor?

Bu video hariç, ki bu video da eski kaldı artık, aşamalar değişti, bir kaynak bulamıyorum.

Çok teşekkür ederim, başarılar herkese.

2. hakkın ne zaman olduğu konusunda bir bilgi yok. Mail atıp sorduğuma operasyonel planlamalar sonucu tarafınıza iletilcek denmişti. IELTS e girip gereken puanı alırsanız mail olarak gönderiyorsunuz devamında skytest tarihiniz planlanıyor.
çok teşekkürler hocam, 2. yazılıdan sonra da olumsuz olursak IELTS kabul ediyorlar mıdır acaba onunla ilgili bilginiz var mı?

çok teşekkürler hocam, 2. yazılıdan sonra da olumsuz olursak IELTS kabul ediyorlar mıdır acaba onunla ilgili bilginiz var mı?
O konuda bilgim yok ama maddi olarak sıkıntı olmuyorsa ielts alıp gecmek zaman açısından çok daha büyük kazanç bence.

Konuya açıklık getireyim arkadaşlar.

-Yazılı sınavındaki ilk hakkınızdan sonra olumsuz almanız durumunda kendiniz belirtilen süre içerisinde belge alıp yollayabiliyorsunuz.
-Eğer belgeyi alamazsanız planlama doğrultusunda re-test hakkınız için tarafınıza mail gelecektir.
-2. hakkınızda da kalırsanız, tekrar belge yollama süresi veriliyor. Bu süre içerisinde belgenizi alıp gönderdiğinizde süreciniz bir sonraki aşama ile devam ediyor.
-Eğer 2. sınav olan iTEP'ten kalırsanız(speaking, listening sınavı) bu sefer iTEP Academic Plus kabul edilmiyor, IELTS ve TOEFL IBT kabul ediliyor. Bu belgelerden herhangi birini yine size bildirilen süre içerisinde göndermeniz durumunda süreciniz bir sonraki aşama ile devam ediyor.

Hepinize başarılar diliyorum.

Konuya açıklık getireyim arkadaşlar.

-Yazılı sınavındaki ilk hakkınızdan sonra olumsuz almanız durumunda kendiniz belirtilen süre içerisinde belge alıp yollayabiliyorsunuz.
-Eğer belgeyi alamazsanız planlama doğrultusunda re-test hakkınız için tarafınıza mail gelecektir.
-2. hakkınızda da kalırsanız, tekrar belge yollama süresi veriliyor. Bu süre içerisinde belgenizi alıp gönderdiğinizde süreciniz bir sonraki aşama ile devam ediyor.
-Eğer 2. sınav olan iTEP'ten kalırsanız(speaking, listening sınavı) bu sefer iTEP Academic Plus kabul edilmiyor, IELTS ve TOEFL IBT kabul ediliyor. Bu belgelerden herhangi birini yine size bildirilen süre içerisinde göndermeniz durumunda süreciniz bir sonraki aşama ile devam ediyor.

Hepinize başarılar diliyorum.
Hocam netleştirmek için soruyorum:
İlk yapılan İngilizce seviye tespit sınavından olumsuz sonuç alırsak ve 1 ay içinde IELTS/TOEFL/ITEP gibi bir belge ibraz etmezsek, bu 1 ayın sonunda Pegasus tarafından 2. bir İngilizce seviye tespit sınavı hakkı mı tanınıyor?
Yoksa belge ibraz edilmezse süreç tamamen kapanıp bir sonraki ilana yeniden mi başvurmamız gerekiyor? ki ben o şekilde biliyordum.

Hocam netleştirmek için soruyorum:
İlk yapılan İngilizce seviye tespit sınavından olumsuz sonuç alırsak ve 1 ay içinde IELTS/TOEFL/ITEP gibi bir belge ibraz etmezsek, bu 1 ayın sonunda Pegasus tarafından 2. bir İngilizce seviye tespit sınavı hakkı mı tanınıyor?
Yoksa belge ibraz edilmezse süreç tamamen kapanıp bir sonraki ilana yeniden mi başvurmamız gerekiyor? ki ben o şekilde biliyordum.
İlk yapılan yazılı sınavdan kalmanız durumunda 2. sınav hakkı tanınıyor. Belge ibraz etmeseniz bile mail alıyorsunuz.

İlk yapılan yazılı sınavdan kalmanız durumunda 2. sınav hakkı tanınıyor. Belge ibraz etmeseniz bile mail alıyorsunuz.
Bilgi için teşekkür ederim. Tanınan 1 aylık sürem haftaya bitiyor. Bu durumda bir kaç hafta içinde 2. sınav hakkı için yeni bir mail bekleyeceğim o zaman.

Bilgi için teşekkür ederim. Tanınan 1 aylık sürem haftaya bitiyor. Bu durumda bir kaç hafta içinde 2. sınav hakkı için yeni bir mail bekleyeceğim o zaman.
Başarılar hocam, ben bütçeyi zorlayıp IELTS'e kaydoldum. THY için de işe yarar, orada da PACE'ten retest olacağım birkaç aya.
Pegasus'un yazılı sınavı bence biraz zordu, özellikle grammar'i. 45/50 falan istiyorlar herhalde, ben 40 yapmışımdır diye düşünüyorum ama fail geldi işte.
Sizin nasıl geçmişti sınav?

Ben kontrol ettiğimde 2 ay sonra re-test maili aldığımı gördüm, fakat süre ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. (Sınavdan sonra 2 ay)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt