Pegasus Kurul Mülakatı Dönüş Zamanı

KS
T

themachine

Yeni Üye
Yaklaşık 3 hafta önce Pegasus kurul mülakatına girdim. Etik olmayacağı için soruların detaylarını veremeyeceğim. Ancak sohbet havasında kurumsal, teknik, mekansal farkındalık ve CRM tabanlı role-play ve soruların tamamına yakınına doğru cevap verdiğim, motivasyonumu da iyi açıkladığıma inandığım bir mülakat oldu. (Soruların birçoğundan emindim ama sınavdan çıkınca yine kontrol ettim.)

Olumlu sonuç beklerken 24 saat içinde beklenen asgari düzeyi karşılamamaktasınız diye otomatik mail geldi ve 3 ay sonra retest hakkımdan bahsetmişler.
Daha önceki iTEP İngilizce sınavında da aynı maili alıp sonra sehven atılmıştır diye düzeltme gelmişti. O yüzden mail atıp hem durumu kontrol etmelerini ve mümkünse performansa dayalı geri bildirim sağlamalarını istedim ancak bir dönüş alamadım.

Olumlu/olumsuz dönüş alan arkadaşlar mülakat tarihinden itibaren ne kadar süre sonra dönüş aldığını yazabilirse çok memnun olurum. Ayrıca retest için önerisi olanlara da şimdiden teşekkürler :)
Not: Sınavdan önce gönderilen psikoloji testinin çok benzerini başka bir kurum için çözdüğümde bir problem görünmemişti ancak kriterler farklı olabilir tabi ki.

Çözüm
Merhabalar, benim mülakatımın üzerinden 1 haftadan fazla geçti ama olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş almadım henüz. Ama aynı gün giren arkadaşım ertesi gün olumlu mailini alırken bir başkası mülakata girdiği gün olumsuz mailini almıştı hemen. Yani geri dönüş zamanları neye göre nasıl oluyor ya da benim durumumu olumluya mı olumsuza mı yormalıyım bende bilmiyorum :) Bekleyip göreceğiz, hepimize kolaylıklar diliyorum.
Pegasus sürecinde, THY'de olduğu gibi 'süreciniz olumlu sonuçlanmıştır' şeklinde bir bilgilendirme maili gönderilmiyor diye biliyorum.
Merhaba hocam, öncelikle yalnız değilsiniz, bir benzerini ben de yaşadım. Kaptanlara, cadet arkadaşlara mülakatımı eksiksiz anlattığımda hep hayırlı olsun diye karşılık aldım ve ben de olumsuz maili sehven olabilir diye düşündüm, fakat ben mail atmadım(benim olumsuz mailim ertesi gündü). Aslında benim açımdan da mülakat gayet güzel geçmişti. Neticede, şu an yaşım re-test olmama müsaade etmiyor, bu süreçte yine eksiklerim üzerine çalıştım çalışmaya da devam edeceğim. Size de tavsiyem re-test hakkınızı kullanın, eksiklerinizi tespit edip üstüne gidin, mesleği gerçekten istiyorsanız pes etmeyin.

Merhabalar, benim mülakatımın üzerinden 1 haftadan fazla geçti ama olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş almadım henüz. Ama aynı gün giren arkadaşım ertesi gün olumlu mailini alırken bir başkası mülakata girdiği gün olumsuz mailini almıştı hemen. Yani geri dönüş zamanları neye göre nasıl oluyor ya da benim durumumu olumluya mı olumsuza mı yormalıyım bende bilmiyorum :) Bekleyip göreceğiz, hepimize kolaylıklar diliyorum.

Pegasus sürecinde, THY'de olduğu gibi 'süreciniz olumlu sonuçlanmıştır' şeklinde bir bilgilendirme maili gönderilmiyor diye biliyorum.

Çözüm
@Mike_12, Hocam teşekkür ederim paylaşımın için. Belli ki bizim o esnada göremediğimiz bazı kriterler var. Retest hakkımı yaşta sıkıntı yaşamazsam kesinlikle kullanacağım ama problemin ne olduğunu anlamadığım için neye odaklanmam gerektiğini çözemiyorum :)

@Dnz, Hocam senin durumda belki planlamaya göre sağlık kontrolüne davet ederler. En azından olumsuzlara hemen dönüldüğünü öğrenmiş olduk. Umarım geçmişsindir, bol şans diliyorum :)

Evet doğru söylüyorsunuz, benim olumlu mailinden kastettiğim bir sonraki aşamanın planlanması maili, kurul sonrası sağlık atıldı bahsettiğim arkadaşıma ki bu da kurul olumlu anlamına geliyor, benim hala haber alamamamla ilgili tecrübenize dayanarak bir yorum yapabilir miyiz? Çünkü gördüğüm kadarıyla geri dönüşler hızlı oluyor bu ara Pegasus sürecinde. Teşekkür ederim

merhaba, acaba olumlu dönüş yapılan arkadaşınızın mülakatı nasıl geçmişti, bilgi verdi mi?

Kurul mülakatı sonrası MMPI testi geldiğinde olumlu düşünebiliriz denilmişti. Benimde aynısı oldu sabah girdiğim mülakat sonrası aynı MMPI testi gönderildi. Fakat benim başka bir durumum için telefon ile görüşüp sağlık planlamasını ertelettim, 1 yıl içinde haber verdiğimde tekrardan sağlık için planlama yapılacağı söylendi. Kısaca mülakat sonrası MMPI testi gönderilirse olumlu diye düşünebilirsiniz.

Kurul mülakatı sonrası MMPI testi geldiğinde olumlu düşünebiliriz denilmişti. Benimde aynısı oldu sabah girdiğim mülakat sonrası aynı MMPI testi gönderildi. Fakat benim başka bir durumum için telefon ile görüşüp sağlık planlamasını ertelettim, 1 yıl içinde haber verdiğimde tekrardan sağlık için planlama yapılacağı söylendi. Kısaca mülakat sonrası MMPI testi gönderilirse olumlu diye düşünebilirsiniz.
Merhaba, bahsettiğiniz MMPI testi mülakata girmeden önce gönderilmişti bana. Kurula girmeden önce doldurup göndermiştim. Hala olumlu ya da olumsuz geri dönüş almadım maalesef.

Merhabalar, @Dnz , @themachine öncelikle kariyerinizde başarılar dilerim. Kurul mülakatı sonrası bekleme süreciniz devam etmekte midir? Mülakat sonrası dönüşlerle ilgili güncel bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Benim mülakatımdan bu yana 1 aydan fazla süre geçti, geri dönüş almadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt