CaptainBuz
Yeni Üye
Pegasus Kurul Mülakatını Nasıl Geçtim?
Merhaba havacılık tutkunları,
Ben CaptainBuz, bu yıl Pegasus’un pilot yetiştirme programına başvurdum ve süreci başarıyla tamamladım. Şu anda eğitimime devam ediyorum ve bu süreçteki deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Özellikle Pegasus kurul mülakatı ve CRM mülakatı hakkında merak ettiklerinize rehber olmayı amaçlıyorum.
Kurul Mülakatı ve CRM Mülakatı Nedir?
Öncelikle, Pegasus’un CRM mülakatı ayrı bir süreç olarak yapılmıyor; bu mülakat, kurul mülakatıyla birleştirilmiş durumda. İşte bu iki mülakatın temel farkları:- Kurul Mülakatı:
Pilotluğa uygunluğunuzu, ne kadar pilot olmak istediğinizi ve temel teorik bilginizi ölçen bir değerlendirme sürecidir. - CRM Mülakatı:
Psikolog tarafından yürütülen bu bölüm, psikolojinizin pilotluğa elverişli olup olmadığını anlamaya yöneliktir. Karakter özelliklerinizi ve stres yönetimi becerilerinizi analiz eder.
Pegasus Kurul Mülakatı Nasıl Yapılıyor?
Kurul mülakatı, Pegasus’un genel merkezinde şu kişiler eşliğinde gerçekleşiyor:- 2 kaptan pilot,
- 1 psikolog,
- 1 insan kaynakları (İK) temsilcisi.
1. Başlangıç: Boy ve Kilo Ölçümü
Mülakat süreci, pilotluk için uygun vücut kitle endeksinizin ölçülmesiyle başlıyor. Bu aşamayı başarıyla geçmeniz önemli.2. Psikolog ve İK İle Görüşme
Psikolog ve İK temsilcisi, Pegasus hakkında bilginizi ve İngilizce seviyenizi test ediyor. Bu kısım tamamen İngilizce geçti ve psikolog özellikle “Kontrolcü biri misiniz?” gibi karakter odaklı sorular sordu.3. Kaptan Pilotlarla Görüşme
Herkesin heyecanla beklediği bölüm burası! Kaptanlar önce teknik bilgi ve Pegasus’un uçak filosuyla ilgili sorular yöneltti. Ardından, kişisel iş hayatım üzerine yoğunlaştılar.- Teknik Sorular:
Uçak nasıl uçar? gibi temel konulardan başlayarak art arda sorular sordular. Teknik bilgim sayesinde hepsine cevap verebildim. Emin olmadığım bir soruda ise düşüncelerimi paylaştım ve neden böyle düşündüğümü açıkladım. - Matematik ve Film Soruları:
Kaptanlar, “Sully” filmini izleyip izlemediğimi sordu ancak film hakkında detaylı bir soru yöneltmediler. Matematik konusunda da benzer bir yaklaşım sergilediler: “Yapabileceğini biliyorum, gerek yok” diyerek detaylı bir teste girmedim.
Mülakat Ne Kadar Sürdü?
Mülakatım beklediğimden kısa, yalnızca 12-13 dakika sürdü. Çıktıktan sonra endişelendim; çünkü genelde olumlu sonuçlanan mülakatların 30-40 dakika sürdüğünü biliyordum. Ancak bu sürenin sonunda, bana “Katılım için teşekkür ederiz, mail yoluyla iletişime geçilecektir” dediler.Mülakat Sonrası Süreç
Yaklaşık 2 ay boyunca sonuç bekledim ve sonunda sağlık mülakatı için çağrıldım. Bu süreçte aldığım “Operasyonel planlarımız doğrultusunda tarafınızla iletişime geçilecektir” maili, olumlu bir işaretin habercisiydi.Eğitimime şu anda devam ediyorum ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak beni çok mutlu ediyor.
Önemli Tavsiyeler
- Pegasus ve Filo Hakkında Bilgi Edinin:
Şirketi tanıdığınızı göstermeniz önemli bir artı sağlayabilir. - Teknik Bilgilerle Hazırlıklı Olun:
Uçak teorisi, temel matematik ve fizik bilgilerinizi gözden geçirin. - Stres Yönetimine Dikkat Edin:
CRM mülakatında, stresli durumlara nasıl tepki verdiğinize odaklanıyorlar.
Sorularınız mı var?
Makaleyi okuduktan sonra aklınıza takılan soruları yorum bölümüne yazabilirsiniz. Vakit buldukça yanıtlamaya çalışacağım. Güncel bilgileri paylaşmak ve yolunuza ışık tutmak için buradayım.Teşekkürler! :)
Moderatör tarafında düzenlendi: