Pegasus Havayolları, tecrübesiz pilot adaylarını yetiştirmek amacıyla PC-2024 adlı Pilot Yetiştirme Programını başlatıyor. Bu program, belirli kriterlere uygun adayları kabul ediyor. Kriterleri karşılayan adaylar Pegasus ile 10 yıllık bir anlaşma yaparak eğitim ücretini kendi maaşları üzerinden kesintiyle ödüyorlar. Böylelikle ücretsiz bir şekilde pilotluk eğitimi alabiliyorsunuz.
Adaylarda Aranan Özellikler:
- Türk Vatandaşı Olmak: T.C. vatandaşı olma şartı aranıyor.
- Eğitim: Lisans diploması veya denk belgeye sahip olmak.
- Doğum Tarihi: 1 Ocak 1994 ve sonrasında doğmuş olmak.
- İngilizce Yeterlilik: Pegasus İngilizce Yeterlik Sınavı veya eşdeğer sınavlarda başarılı olmak.
- Sağlık Şartları: Havayolu pilotlarının tıbbi ön koşullarını (Sınıf-1 Sağlık Sertifikası) karşılamak.
- Boy ve Kilo: Boyu 160cm-195cm arasında olmak ve Pegasus BMI standartlarına uygun olmak.
- Askerlik Durumu: En az 2 yıldır askerlikle ilişiği olmamak.
- Sabıka Kaydı: Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
- Pilot Eğitim Geçmişi: Daha önce herhangi bir pilot eğitim programına (PPL, CPL vb.) katılmamış olmak.
- IELTS General veya Akademik
- TOEFL IBT
- ITEP Academic Plus (sınav merkezinde ve gözetmen eşliğinde)
Pegasus Hava Yolları’nın Sunabilecekleri:
- İndirimli Uçak Biletleri: Birinci derece aile bireylerini kapsayan indirimli yurt içi ve yurt dışı uçak biletleri, Pegasus kapsamı dışındaki noktalara anlaşmalı havayolları ile indirimli uçuşlar.
- Özel Sağlık Sigortası
- Hayat Sigortası
- Ruhsat Kaybı Sigortası
- Yemek Kuponu
- Sosyal Aktivite Kulüpleri: Fun@Fly sosyal aktivite kulüpleri (tiyatro, yelken, trekking, koşu, basketbol, voleybol ve futbol takımları, e-spor takımı gibi sosyal kulüpler).
- Spor Merkezi
- Kreş İmkânı: İstanbul, İzmir, Antalya'da kadın çalışanlara kreş imkânı.
- Kokpit Bonus Sistemi
- Karşılama Hizmeti: Pilotun görev günlerinde karşılama hizmeti.
Başvuru ve İşe Alım Süreci:
Son düzenleme: