Pilotluğu Nasıl Kazandım?

CaptainBuz

Yeni Üye
Merhabalar, ben CaptainBuz.

Geçtiğimiz aylarda Pegasus'un pilot yetiştirme programını kazanmış bir forum üyesiyim. Halihazırda eğitimime başlamış bulunmaktayım. Forum açılmadan önce @admin'in bana çok yardımı dokunmuştu. İsteği üzerine kendi tecrübelerimi "Pegasus Airlines Kokpit Ekibi" forumu adı altında paylaşacağım. Takipte kalın. Yeni konu açtıkça bu konunun altına da güncelleme yapmaya çalışacağım.

Sorularınız olursa bu konu altında yorum yapmanız yeterlidir. Hepsini cevaplamaya çalışacağım.

Teşekkürler! :)

SkyTest Modülleri ve Tavsiyeler

Pegasus kurul mülakatını nasıl geçtim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle hayırlı olsun. Şu sıralar süreç baya yavaş ilerliyor. SkyTest sınavım üzerinden 3 haftaya yakın geçti ancak hala bi dönüş olmadı. Sizde de süreç böyle miydi?
Sizce bu süreç kurula çalışarak mı geçirilmeli? Yani kurul için davet alanlara yeterli süre tanınıyor mu yoksa şimdiden başlamak mı gerekir?
Ekstra tavsiyelerin olursa da şimdiden teşekkürler.

Selam @CaptainBuz,

Tebrikler, hayırlı olsun

Pegasus CADET kapsamında SkyTest davet maili aldım.

• SkyTest'e hazırlık için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
  • Hangi kaynaklardan faydalanabilirim?
  • Bir de hazırlık için ne kadar zaman ayırmak gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

@CaptainBuz ve @maverick SkyTest ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Öncelikle hayırlı olsun. Şu sıralar süreç baya yavaş ilerliyor. SkyTest sınavım üzerinden 3 haftaya yakın geçti ancak hala bi dönüş olmadı. Sizde de süreç böyle miydi?
Sizce bu süreç kurula çalışarak mı geçirilmeli? Yani kurul için davet alanlara yeterli süre tanınıyor mu yoksa şimdiden başlamak mı gerekir?
Ekstra tavsiyelerin olursa da şimdiden teşekkürler.
SkyTest ile kurul arasında benim 2 ay bekleme sürem oldu. O süre zarfında ben kurul mülakatı için çalışıyordum. Siz bilirsiniz ancak bence çalışmak gerekli. Kurul mülakatı için ayrı bir konu oluşturacağım vaktim olduğunda. Kurul mülakatı için yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta süre vermişlerdi bana.
Selam @CaptainBuz,

Tebrikler, hayırlı olsun

Pegasus CADET kapsamında SkyTest davet maili aldım.

• SkyTest'e hazırlık için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
  • Hangi kaynaklardan faydalanabilirim?
  • Bir de hazırlık için ne kadar zaman ayırmak gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

@CaptainBuz ve @maverick SkyTest ile ilgili tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Ben SkyTest'e hiç hazırlanmadım. Daha öncesinden DLR hazırlandığım için çok ekstra çalışmak istemedim açıkçası. Hiçbir kaynak kullanmadım :). Bence sitedeki kaynaklar bölümündeki uygulamalar yeterli olacaktır. Cidden tebrik etmek lazım admini. Pilot yetiştirme programları için daha faydalı bir site yok.

Ben SkyTest'e hiç hazırlanmadım. Daha öncesinden DLR hazırlandığım için çok ekstra çalışmak istemedim açıkçası. Hiçbir kaynak kullanmadım :). Bence sitedeki kaynaklar bölümündeki uygulamalar yeterli olacaktır. Cidden tebrik etmek lazım admini. Pilot yetiştirme programları için daha faydalı bir site yok.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam. Forumda yer alan kaynaklar bölümünü inceleyeceğim. Onun dışında çok özel bir çalışma yapmadığınızı anlıyorum. DLR'a kıyasla bir miktar daha kolay bir test diyebilir miyiz SkyTest için?

Merhabalar, ben CaptainBuz.

Geçtiğimiz aylarda Pegasus'un pilot yetiştirme programını kazanmış bir forum üyesiyim. Halihazırda eğitimime başlamış bulunmaktayım. Forum açılmadan önce @admin'in bana çok yardımı dokunmuştu. İsteği üzerine kendi tecrübelerimi "Pegasus Airlines Kokpit Ekibi" forumu adı altında paylaşacağım. Takipte kalın. Yeni konu açtıkça bu konunun altına da güncelleme yapmaya çalışacağım.

Sorularınız olursa bu konu altında yorum yapmanız yeterlidir. Hepsini cevaplamaya çalışacağım.

Teşekkürler! :)

SkyTest Modülleri ve Tavsiyeler
Hocam merhabalar. Tebrik ederim başarınız için. Kurul için neyi nasıl yapmamız gerektiği hakkında bildiklerinizi ve tecrübelerinizi aktarma şansınız olursa çok yardımcı olacaktır. Teşekkürler.

Hocam merhabalar. Tebrik ederim başarınız için. Kurul için neyi nasıl yapmamız gerektiği hakkında bildiklerinizi ve tecrübelerinizi aktarma şansınız olursa çok yardımcı olacaktır. Teşekkürler.
Kurul mülakatı için bir konu açacağım vakit bulduğumda. Bence backgroundunuz çok önemli kurul mülakatında. Benim kurul mülakatım yaklaşık 12-13 dakika sürmüştü. Diğer firmalardan da onay aldığımı biliyorlardı. Herhalde fazla uzatmayalım olumsuzu verelim gitsin diye düşündüklerini düşünmüştüm. Olumlu sonucu görünce şaşırmıştım :)
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam. Forumda yer alan kaynaklar bölümünü inceleyeceğim. Onun dışında çok özel bir çalışma yapmadığınızı anlıyorum. DLR'a kıyasla bir miktar daha kolay bir test diyebilir miyiz SkyTest için?
Bence joystick modülleri DLR'dan daha zor. Ancak değerlendirme kriterleri daha düşüktür diye düşünüyorum. Çünkü bir çalışma kaynağı göndermiyorlar.

Hocam öncelikle tebrik ederim süreç ne zaman başladı ve ne zaman bitti biraz bilgilendirme yapabilir misin çok teşekkürler.
Merhaba, benim sürecim yaklaşık 8 ay sürdü. En yavaş süreç benimki diyebilirim. Diğer arkadaşların daha hızlı sürmüştü.

Merhaba, benim sürecim yaklaşık 8 ay sürdü. En yavaş süreç benimki diyebilirim. Diğer arkadaşların daha hızlı sürmüştü.
Anladım hocam sanırsam 2024 için şuan kapatmışlar 2025 için ilan açıcaklar doğru mudur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt