SkyTest Modülleri ve Tavsiyeler

CaptainBuz

Yeni Üye

SkyTest Nedir?
pegasus skytest modülleri ve taktikleri

SkyTest, Pegasus Hava Yolları'nın Pilot Yetiştirme Programı adaylarına yönelik uyguladığı bir psikomotor sınavı dizisidir. Bu sınav, AYJET uçuş okulunda maksimum 6-7 kişi ile yapılmakta ve yaklaşık 2 saat sürmektedir. SkyTest'in geçilmesinin DLR'a kıyasla daha kolay olduğu düşünülmektedir.

Toplamda 9 farklı sınavdan oluşan SkyTest'i, başlıklar altında detaylıca inceleyeceğiz. Ancak, genel bir fikir vermesi adına sınavları kısaca tanıtmak istiyorum.

1) Spatial Orientation (2D)

İçeriği görmek için giriş yap ya da kayıt ol.
Nedir bu sınav? Kısaca bildiğimiz küp sınavının 2 boyutlu hali. Uzay oryantasyonu kapsamına giren bir oyundur.

İki boyutlu bir düzlemde yeşil ile gösterilen bir nokta bulunmaktadır. Gelen komutlardan yola çıkarak son pozisyonunu aklımızda canlandırıyoruz. Gelen 4 şıktan hangisi yeşil noktanın son pozisyonuna uyuyorsa (yeşil nokta başlangıç, kırmızı nokta bitiş) onu seçiyoruz.

2) Spatial Orientation (3D)

Bilinen küp sınavı. DLR'da karşınıza çıkan sınavın birebir aynısı. Ancak DLR kadar zorlamıyorlar. Forumdaki ilgili kaynak başlığına gidip indirirseniz zaten çalışmış olursunuz. Kaynağı indirip çalışırsanız kalacağınız bir modül olacağını düşünmüyorum.

3) Vigilance -1

Bu sınav tepki sürenizi ölçen bir sınavdır. Yanlış yapmamak çok önemlidir. Çünkü birçok aday burada eleniyor. Aman yanlış yapmayayım ama en hızlı da ben olayım derken herkes yanlış tuşlara basıp eleniyor.

Sınavda bir pusula varmış gibi düşünebilirsiniz. Resimdeki 32 numaranın karşılığı dijital pusulada 320'ye denk gelmekte. Eğer dijital pusula ile analog pusula farklı gösteriyorsa sol altta bulunan göz işaretine tıklamanız gerekmekte. (Örnek olarak analog pusula 31'i gösteriyor ancak dijital pusula 320 gösteriyor)

Bu görevi yaparken ikinci bir görevimiz daha var. O da gelen seslere karşılık bir aksiyon almak. Ne demek istiyorum? Oyun oynarken bir yandan sesli uyarılar alıyoruz. Telefon sesi, bildirim sesi vb. gibi düşünebilirsiniz. 3 defa arka arkaya aynı sesi duyarsanız sağ altta bulunan ses işaretine tıklamanız gerekiyor.

4) Vigilance -2

Yine diğer firmalardan değişik bir modül olan vigilance'ın ikinci oyunu. Görsel dikkatinizi ve tepki sürenizi ölçen başka bir modül. Sarı nokta saat yönünde ya da saat yönünün tersi yönünde dönüyor. Rengi değişirse "COLOR", şekli değişirse "SHAPE", yönü değişirse "TURN", bir noktayı es geçip diğer noktadan devam ederse "JUMP" komutuna basmanız gerekiyor.

5) Information Perception & Processing

Bilgiyi alıp işleme modülü. Toplam 4 gösterge var, göstergelerde yeşil sarı ve kırmızı bölgeler var. Oyun başladığında bu göstergelere harfler atanıyor. Örnek olarak "left instrument key V" dendiğinde soldaki gösterge kırmızı bölge geçtiğinde V'ye basıp yeşil bölgeye almanız gerekiyor. Basılı tutmanıza gerek yok.

Aynı zamanda ortadaki göstergede size bir toplama/çıkarma işlemi yapmanız isteniyor. Ortadaki göstergede verilen sayıya istenilen matematik işlemini yapıyorsunuz ve yeni sayıyı giriyorsunuz.

6) Math (Matematik)

Bildiğimiz matematik sınavı. Çalışmak için yine forumda bulunan ilgili kaynağı indirirseniz yeterli olacaktır. Modülde hesap makinesi yasak; bundan dolayı kesinlikle indirip çalışmanızı öneririm

7) Technical Comprehension (Fizik)

Fizik sınavı. Ben mühendis olmama rağmen bazı işlemleri unuttuğum için zorlandığımı itiraf etmeliyim. Yine @admin'in foruma kaynak olarak yüklediği fizik sınavını indirip çalışırsanız geçeceğinizi düşünüyorum.

Eğer sayısal bir geçmişiniz yoksa kesinlikle indirin derim.

8) Capacity

SkyTest sınavında diğer firmalardan farklı olarak 2 ayrı joystick sınavı bulunmakta. Bu birinci sınav. Bence joystick modüllerine iyi hazırlanmanız gerekmekte. Bu sınavda ve bir diğer sınavda da Logitech 3D Extreme Pro kullanılıyor.

Sınavın amacı joystick kullanırken birden fazla işi yapabilme kapasitenizi ölçmek.

Görevler:

• A) Mavi ve turuncu noktalara değmeden uçağı ortadan geçirmeye çalışmak.
  • B) Sağ taraftaki referans şekli aklınızda tutmanız gerekiyor. Sağdaki şekiller değişiyor ve gelen şekil referans şeklinizle aynı ise Joystick üzerindeki "Trigger" butonuna tıklamanız gerekmekte.
  • C) Bir diğer görev de referans şeklinden sonra gelen şekilleri eşleştirmek. Kibritten yapılmış iki şekil birebir aynı ise yine Joystick üzerindeki "Trigger" butonuna basmanız gerekiyor.

9) Flight Capacity

Geldik en zorlu göreve. Gerçekten zorlayan bir modül olduğunu itiraf etmeliyim. Ana görev, uçağın hızını, irtifasını, ve heading (baş pozisyon) değerini bozulmalara karşı sabit tutmak. İlgili modüle çalışmak için kaynağı indirebilirsiniz.

Görevler:

• A) Joystick üzerinden throttle yani yakıt miktarını arttırmanız veya azaltmanız gerekiyor (%50 ile başlatmanızı tavsiye ederim).
  • B) Daha bitmedi... Sol ve sağ üstte yanan sayıları klavyenin numerik kısmında işaretlemeniz gerek. Yani sol üstte yanan sarı ışık sağdaki numaralardan 8 sayısına denk geldiği için 8'i tıklamanız gerekmekte.
  • C) Hala bitmedi... Ortadaki ekranın üstünde yazan sayıları -bu örnekte 85000- oyun durduğunda klavyeyle yazmanız gerekmekte. Birden fazla sayı geliyor. Genellikle bol sıfırlı sayılar, ancak bazen karmaşık sayılar gelebiliyor.
  • D) Bu sefer son... Bir de sesli görevimiz var. Arka arkaya 3 tek sayı duyulursa klavyedeki X, arka arkaya 3 çift sayı duyulursa klavyedeki Z tuşuna basmanız gerekiyor. Burada daha rahat olması açısından joystickte bulunan 3 veya 4 numaralı tuşlara basabilirsiniz.
Ben joystick kullanmayı tercih ettim. Çift sayılar çift sayı olan 4'e, tek sayılar tek sayı olan 3'e tıklanınca doğrulanmış oluyor.

Modüllerin sonuna geldik. Umarım açıklamalar faydalı olmuştur. Sorularınız varsa konuya yorum bırakabilirsiniz, geri dönüş sağlayacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt