SunExpress Mülakat Değişiklikleri!

adminDoğrulanmış kullanıcı.

HavaPortal
Yönetici
2 2 3
Video ön mülakat ve psikolog mülakatı kaldırıldı.

Yerine envanter testi eklendi. Yeni süreç aşağıdaki gibi:

1- Mollymawk
2- Envanter Testi
3- Kurul
4- Simülatör
5- Sağlık

Hayırlı olsun diyelim. Gelen şikayetlerden midir bilinmez, harici kurumları kaldırmışlar.

WhatsApp Grubumuz: https://chat.whatsapp.com/IB55cYMZ8vyAw0tWNdoBIf?mode=wwc

Merhaba, HR ile iletişime geçtim. Geçen sene 2024 yılında video mülakattan süreçte elenmştim, tekrar başvurabilir miyim diye. Tekrar sürece dahil olamıyoruz maalesef. Bana gelen yanıt bu şekilde:

''Değerli Adayımız,

MPL Pilot Yetiştirme Programımıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

Geçmiş dönem seçim sürecimizde yer alan video mülakat aşaması sürecin o zamana kadar tamamlanan tüm adımlarının bütünsel olarak ele alındığı bir değerlendirme basamağıydı. Bu aşamada alınan sonuçlar, adayların mülakat sürecine davet edilip edilmeyeceğini belirleyen nihai karar niteliğindeydi.

Yeni dönemde video mülakat yerine uygulamaya aldığımız Envanter Değerlendirmesi aşaması, sürecin yapısını güncel ihtiyaçlara uyarlamak amacıyla geliştirilmiş olup geçmiş sonuçları geçersiz kılmamaktadır.

Bu nedenle, video mülakat aşamasında elenen adaylarımızın sürece yeniden dahil edilmesi veya yeni formatta değerlendirilmeleri maalesef mümkün değildir.

Programımıza göstermiş olduğunuz ilgi ve anlayışınız için teşekkür eder, kariyer yolculuğunuzda başarılar dileriz.''

Envanter testinin içeriği belli değil deneneyimleyen yok şuan eğer sadece mmpi tarzı bir envanter testi yapacaklarsa insan faktörünü azaltmış (psikolog ve video mülakatı kim değerlendiriyor ise) ve ingilizce problemini kaldırmış olacaklar adaylar için ve kurul mülakatını daha fazla aday deneyimlemiş olacak sadece

Son düzenleme:
Bu değişikliğin ve yerine gelen envanterin süreçte adaylara ne gibi bir katkısı var sizce? Kurul mülakatını daha da zorlaştırmaları söz konusu olabilir mi ya kurul mülakatının içeriği değişir mi? @admin teşekkür ederim
SNX kurul mülakatları her zaman zorlu olmuştur. Ancak bence bu durum adayların lehine bir gelişme. Çünkü artık süreçte harici kurumlar yer almıyor.

Eskiden CRM mülakatı için dış bir kliniğe gidiliyor ve değerlendirmeyi yapan kişiler, genellikle CRM konusunda sınırlı bilgiye sahip oldukları izlenimini bırakıyordu. Video mülakatlar da yine SunExpress dışında, özel kurumlar tarafından yürütülüyor ve eleme süreci onların inisiyatifinde gerçekleşiyordu.

Şimdi ise tüm süreç tamamen SunExpress’in kontrolünde. Bu da adaylar açısından daha adil ve şeffaf bir değerlendirme anlamına geliyor. En azından elenirseniz, “Beni SunExpress eledi.” diyebilirsiniz 🙂

SNX kurul mülakatları her zaman zorlu olmuştur. Ancak bence bu durum adayların lehine bir gelişme. Çünkü artık süreçte harici kurumlar yer almıyor.

Eskiden CRM mülakatı için dış bir kliniğe gidiliyor ve değerlendirmeyi yapan kişiler, genellikle CRM konusunda sınırlı bilgiye sahip oldukları izlenimini bırakıyordu. Video mülakatlar da yine SunExpress dışında, özel kurumlar tarafından yürütülüyor ve eleme süreci onların inisiyatifinde gerçekleşiyordu.

Şimdi ise tüm süreç tamamen SunExpress’in kontrolünde. Bu da adaylar açısından daha adil ve şeffaf bir değerlendirme anlamına geliyor. En azından elenirseniz, “Beni SunExpress eledi.” diyebilirsiniz.
Tabi ki buda işin farklı bir boyutu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt