adminDoğrulanmış kullanıcı.

HavaPortal
Yönetici
2 2 3
SunExpress Pilot Yetiştirme Programı İlanını Duyurdu: Pilot Yetiştirme Programı Detayları

SunExpress Pilot Yetiştirme Programı
Türk Hava Yolları bünyesinde faaliyet gösteren SunExpress, sosyal medya hesabı üzerinden pilot alım ilanını duyurdu. Sunexpress pilot yetiştirme programı, pilot olmak isteyen adaylar için kaçınılmaz bir fırsattır. Bu başvurunun şartları ve detayları:

Sunexpress pilot yetiştirme programı

Başvuru Şartları​

SunExpress pilot yetiştirme programına başvuracak adaylarda aranan özellikler şunlardır:

• Türk Vatandaşı Olmak: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Doğum Tarihi: 01.01.1992 tarihinden sonra doğmuş olmak.
  • Eğitim: En az lisans derecesine sahip olmak.
  • Askerlik Durumu: Askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya eğitim süresi boyunca askerlik yükümlülüğü bulunmamak.
  • Sabıka Kaydı: Arşivlenmiş sabıka kaydının bulunmaması.
  • Sağlık Sertifikası: Part-MED standartlarında düzenlenmiş geçerli bir 1. Sınıf sağlık sertifikası alabilecek koşullarda olmak.
  • SunExpress Deneyimi: SunExpress’te daha önce herhangi bir MPL taramasına veya mülakat oturumuna katılmamış olmak.

Başvuran Adayların Dikkatine​

SunExpress, pilot adayları için başvuru sürecini şu şekilde açıklamıştır:

• Başvurular: Sadece LinkedIn üzerinden yapılacaktır. E-posta veya diğer kanallardan gönderilen özgeçmişler ve istekler kabul edilmeyecektir.
  • İngilizce Yeterlilik Sınavı: Başvuru yapan adaylar, İngilizce yeterlilik sınavına (TOEIC, TOEFL, IELTS veya ITEP) gireceklerdir. Belgesi olmayanlar için ITEP sınavı SunExpress tarafından sağlanacaktır.
  • Psikometrik Sınavlar: İngilizce yeterlilik sınavından başarılı olan adaylar, Antalya’da yapılacak psikometrik sınavlara davet edileceklerdir.
  • Mülakat: Psikometrik sınavlardan başarılı olan adaylar, İstanbul’da yapılacak mülakatlara çağrılacaklardır.
  • Pilot Yetiştirme Programı: Mülakattan başarılı olan adaylar, SunExpress’in iş birliği yaptığı eğitim kurumlarında gerçekleştirilecek pilot eğitim programına katılmaya hak kazanacaklardır.

Pilot Yetiştirme Programı Detayları​

SunExpress’in pilot yetiştirme programı, Multi-Crew Pilot Licence (MPL) adı verilen bir lisans programıdır. Bu program, havayolu pilotu olmak isteyenler için tasarlanmış olup şu detaylara sahiptir:

• Eğitim İçeriği: MPL programı, teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşmaktadır. Teorik eğitimler, sınıf ortamında veya online olarak verilmektedir. Uygulamalı eğitimler, uçuş simülatörlerinde ve gerçek uçaklarda yapılmaktadır.
  • Süre: MPL programı yaklaşık 18 ay sürmektedir. Programın sonunda, adaylar SunExpress’in filosundaki uçaklarda uçmaya başlayacaklardır.
  • İş Garantisi: MPL programı, adaylara 10 yıl iş garantisi sağlamaktadır. Ayrıca, programın maliyeti SunExpress tarafından karşılanmaktadır. Ancak, adaylar programı tamamladıktan sonra SunExpress’e belirli bir süre bağlı kalacaklarına dair bir sözleşme imzalamak zorundadırlar.

Bağlantılı konu:
Sunexpress Mollymawk Modülleri Rehber [Pilot Yetiştirme Programı]
Dönüş almak için nasıl bir CV göndermelisiniz?
Mollymawk Geçme Skorları Adayların Tecrübeleri
Mollymawk Çalışma ve Test Tecrübesi
Sunexpress video ön mülakatı soruları
Sunexpress Psikolojik Mülakat Adayların Tecrübeleri
Sunexpress Kurul Mülakatı Adaylara Sorulan Sorular

Son güncelleme tarihi 04.01.2025:
İçeriği görmek için giriş yap ya da kayıt ol.

Son düzenleme:
itep sınavı nerede yapılıyor? ücretini ödüyor muyuz
ITEP sınav ücretini Sunexpress bir seferlik karşılıyor. Sınav, kamera ve ses kaydıyla beraber olmakla birlikte online gerçekleştiriliyor. Çok zor bir sınav değil. Tahminimce B1 seviyesindeki biri genel testleri yapabilir. Speaking üzerine kendinize güvenmiyorsanız ayrıca çalışıp girebilirsiniz. Bir haftalık süre tanıyorlar o süre içerisinde istediğiniz zaman girebiliyorsunuz.

Merhaba, öncelikle kayıt olduğunuz için teşekkürler. Sunexpress Linkedin üzerinden ilanını dün itibariyle (13.08.2024) kapattı. Ancak Sunexpress çok nadir alımlar yaptığı için bu sene içerisinde tekrar açılmasını öngörüyoruz. Linkedin üzerinden bildirimlerinizi açmanızı tavsiye ederiz. Tekrardan aday ilanını açtıklarında da bu konu güncellenecektir.
Ben günlerdir didik didik takip ediyorum, tüm insan kaynaklarına mail attım. En son şubat ayındaki ilan gözüküyor kapanmış olarak. Eski de olsa linki paylaşabilirseniz sevinirim. Ulaşacak bir mercii de bulamıyorum

Ben günlerdir didik didik takip ediyorum, tüm insan kaynaklarına mail attım. En son şubat ayındaki ilan gözüküyor kapanmış olarak. Eski de olsa linki paylaşabilirseniz sevinirim. Ulaşacak bir mercii de bulamıyorum
Eski iş ilanını Linkedin üzerinden güvenlik amacıyla kaldırıyorlar. Kaldırılmasının bir diğer sebebi de her yayınlanan ilanın şartları aynı olmayabiliyor (Bknz: yaş şartı). Bu sebepten dolayı süresi geçmiş ilanlarını da görmeniz mümkün olmuyor.

Sunexpress ilanı linkedin üzerinde bugün tekrar açılmış başvurdum ben.
evet hocam başvurdum ilan kapanmadan, itep sınavını geçtim şu an mollymawk bekliyorum

Hocam başvurduktan ne kadar süre sonra geri dönüş oldu acaba itep için ?

Sunexpress ilanı linkedin üzerinde bugün tekrar açılmış başvurdum ben.

Hocam başvurduktan ne kadar süre sonra geri dönüş oldu acaba itep için ?
aynı gün dönüş yaptılar hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt