SunExpress Pilot Yetiştirme Programı İlanını Duyurdu: Pilot Yetiştirme Programı Detayları
SunExpress Pilot Yetiştirme Programı Türk Hava Yolları bünyesinde faaliyet gösteren SunExpress, sosyal medya hesabı üzerinden pilot alım ilanını duyurdu. Sunexpress pilot yetiştirme programı, pilot olmak isteyen adaylar için kaçınılmaz bir fırsattır. Bu başvurunun şartları ve detayları:
Bağlantılı konu:
Sunexpress Mollymawk Modülleri Rehber [Pilot Yetiştirme Programı]
Dönüş almak için nasıl bir CV göndermelisiniz?
Mollymawk Geçme Skorları Adayların Tecrübeleri
Mollymawk Çalışma ve Test Tecrübesi
Sunexpress video ön mülakatı soruları
Sunexpress Psikolojik Mülakat Adayların Tecrübeleri
Sunexpress Kurul Mülakatı Adaylara Sorulan Sorular
Son güncelleme tarihi 04.01.2025:
SunExpress Pilot Yetiştirme Programı Türk Hava Yolları bünyesinde faaliyet gösteren SunExpress, sosyal medya hesabı üzerinden pilot alım ilanını duyurdu. Sunexpress pilot yetiştirme programı, pilot olmak isteyen adaylar için kaçınılmaz bir fırsattır. Bu başvurunun şartları ve detayları:
Başvuru Şartları
SunExpress pilot yetiştirme programına başvuracak adaylarda aranan özellikler şunlardır:- Türk Vatandaşı Olmak: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
- Doğum Tarihi: 01.01.1992 tarihinden sonra doğmuş olmak.
- Eğitim: En az lisans derecesine sahip olmak.
- Askerlik Durumu: Askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya eğitim süresi boyunca askerlik yükümlülüğü bulunmamak.
- Sabıka Kaydı: Arşivlenmiş sabıka kaydının bulunmaması.
- Sağlık Sertifikası: Part-MED standartlarında düzenlenmiş geçerli bir 1. Sınıf sağlık sertifikası alabilecek koşullarda olmak.
- SunExpress Deneyimi: SunExpress’te daha önce herhangi bir MPL taramasına veya mülakat oturumuna katılmamış olmak.
Başvuran Adayların Dikkatine
SunExpress, pilot adayları için başvuru sürecini şu şekilde açıklamıştır:- Başvurular: Sadece LinkedIn üzerinden yapılacaktır. E-posta veya diğer kanallardan gönderilen özgeçmişler ve istekler kabul edilmeyecektir.
- İngilizce Yeterlilik Sınavı: Başvuru yapan adaylar, İngilizce yeterlilik sınavına (TOEIC, TOEFL, IELTS veya ITEP) gireceklerdir. Belgesi olmayanlar için ITEP sınavı SunExpress tarafından sağlanacaktır.
- Psikometrik Sınavlar: İngilizce yeterlilik sınavından başarılı olan adaylar, Antalya’da yapılacak psikometrik sınavlara davet edileceklerdir.
- Mülakat: Psikometrik sınavlardan başarılı olan adaylar, İstanbul’da yapılacak mülakatlara çağrılacaklardır.
- Pilot Yetiştirme Programı: Mülakattan başarılı olan adaylar, SunExpress’in iş birliği yaptığı eğitim kurumlarında gerçekleştirilecek pilot eğitim programına katılmaya hak kazanacaklardır.
Pilot Yetiştirme Programı Detayları
SunExpress’in pilot yetiştirme programı, Multi-Crew Pilot Licence (MPL) adı verilen bir lisans programıdır. Bu program, havayolu pilotu olmak isteyenler için tasarlanmış olup şu detaylara sahiptir:- Eğitim İçeriği: MPL programı, teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşmaktadır. Teorik eğitimler, sınıf ortamında veya online olarak verilmektedir. Uygulamalı eğitimler, uçuş simülatörlerinde ve gerçek uçaklarda yapılmaktadır.
- Süre: MPL programı yaklaşık 18 ay sürmektedir. Programın sonunda, adaylar SunExpress’in filosundaki uçaklarda uçmaya başlayacaklardır.
- İş Garantisi: MPL programı, adaylara 10 yıl iş garantisi sağlamaktadır. Ayrıca, programın maliyeti SunExpress tarafından karşılanmaktadır. Ancak, adaylar programı tamamladıktan sonra SunExpress’e belirli bir süre bağlı kalacaklarına dair bir sözleşme imzalamak zorundadırlar.
Bağlantılı konu:
Sunexpress Mollymawk Modülleri Rehber [Pilot Yetiştirme Programı]
Dönüş almak için nasıl bir CV göndermelisiniz?
Mollymawk Geçme Skorları Adayların Tecrübeleri
Mollymawk Çalışma ve Test Tecrübesi
Sunexpress video ön mülakatı soruları
Sunexpress Psikolojik Mülakat Adayların Tecrübeleri
Sunexpress Kurul Mülakatı Adaylara Sorulan Sorular
Son güncelleme tarihi 04.01.2025:
Son düzenleme: