Tecil İşlemi Hakkında

KS
G

gelecektepilot

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Bir şey danışmak istiyordum. Halihazırda 20 ay askerlik tecilim bulunmakta. Uzaktan tezsiz yüksek lisans programları, tecil hakkını 1.5 yıl uzatıyormuş. Uzaktan tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt olduğumda askerlik tecilim nasıl güncellenecektir? Bu konuda tecrübeli olan birine danışmak istedim.

Askerlik şubesini aradığımda farklı kişiler farklı cevaplar verdi. Bir taraf halihazırda 20 ay tecilli olduğun için askerliğin ekstra olarak ertelenemeyeceğinden ve 20 ay olarak kalacağından bahsederken diğer taraf üstüne 1.5 yıl eklenir öğrenci olarak gözüktüğün için e-Devlet'te 38 ay olarak gözükür dedi. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Çözüm
KS
G
Emin olmamakla birlikte, üstüne ekleme yapılmıyormuş. Yani halihazırda tecil olduğu için tezsiz yüksek lisans bir işe yaramayacak. ALES ile tezli yüksek lisans öğreniminde askerlik tecil oluyormuş 3 yıl 4 ay kadar. Haber vermek istedim. Yine de konu hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Emin olmamakla birlikte, üstüne ekleme yapılmıyormuş. Yani halihazırda tecil olduğu için tezsiz yüksek lisans bir işe yaramayacak. ALES ile tezli yüksek lisans öğreniminde askerlik tecil oluyormuş 3 yıl 4 ay kadar. Haber vermek istedim. Yine de konu hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Çözüm
Hocam yanlış olmasın ama benim hatırladığım kadarıyla tecil süresini uzatmıyordu master. Master süresinde askere gitmeyeceğinizin garantisi veriliyor (genelde max 3 yıldır) bittikten sonra 1 yıl tecil ekleniyordu. (Teyide muhtaç cimer yardımcı olabilir) bu sebeple de tecil hakkını sonuna kadar kullanıp mastera kaydoluyordu insanlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt