Mukremin

Yeni Üye

thy dlr

THY DLR Sınavı Deneyimim: Tecrübem ve Önerilerim​

Son başvuru gününde Türk Hava Yolları’na başvurumu yaptım ve 5.5 puanlık bir IELTS belgesi yükledim. Ancak, başvuruyla ilgili bir karışıklık yaşandı ve beni İngilizce sınavına almadan doğrudan DLR sınavına yönlendirdiler. Yaklaşık bir buçuk ay sonra, sınav tarihi için bir e-posta aldım. Bu süreçte internette birçok kişinin en az bir ay çalışılması gerektiğini ve joystick gibi ekipmanların şart olduğunu söylediğini gördüm. Ancak bu önerilere uymadan, kendi planımla çalışmaya karar verdim.

DLR Hazırlık

DLR sınavına hazırlık için günde ortalama 4-5 saat çalıştım ve toplamda yaklaşık 10 günümü bu süreçte geçirdim. Zayıf olduğum modüller üzerinde yoğunlaşarak sabah-akşam çalıştım; güçlü olduğum konularda ise çalışmaya daha az vakit ayırdım. Bence bu süreçte önemli olan, hangi alanlarda daha fazla çalışmanız gerektiğini tespit edip buna göre bir strateji oluşturmak.

Joystick satın almadım çünkü el-göz koordinasyonumun güçlü olduğuna güveniyordum. Yine de bu becerisini geliştirmek isteyen adayların joystick veya benzeri ekipmanlar kullanarak pratik yapması faydalı olabilir. Örnek vermek gerekirse benle birlikte DLR sınavına giren yakın arkadaşım -tüm modüllerde benden iyi yaptığına eminim- Joystick (MIC) modülünden elendi.

DLR Sonrası

DLR sınavını başarıyla geçtikten sonra CRM mülakatı için tarih verildi. Ancak, mülakattan sadece dört gün önce Türk Hava Yolları tarafından aranarak, İngilizce yeterlilik sınavına girmem gerektiği söylendi. Daha önce yüklediğim belgenin gereklilikleri tam karşılamadığını söylediler. Kısa bir süre içinde bu durumu çözmek zorunda kaldım ve basit düzeyde bir İngilizce sınavına girerek sorunu aştım.

IELTS gibi dil sınavlarına hazırlanırken, başvuru kriterlerini dikkatlice kontrol etmek gerekiyor.

Deneyimlerimden Çıkarımlar ve Tavsiyeler

1. Doğru Planlama: Zayıf yönlerinizi tespit ederek çalışma planınızı buna göre düzenleyin.
  2. El-Göz Koordinasyonu: Eğer bu konuda eksik olduğunuzu düşünüyorsanız, pratik yapmayı ihmal etmeyin. İsterseniz joystick satın alın.
  3. Belgelerinizin Eksiksiz Olması: Başvuru sırasında gerekli belgelerin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olun.
  4. Esneklik: Süreçte karşılaşabileceğiniz beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olun.
Tüm yazım bu kadardı. İlgili konu hakkında sorularınız varsa cevaplayabilirim. Tüm adaylara başarılar dilerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de joystick almayıp MIC'ten elenen biri olarak, orada uykusuz olmamanızı ve aç kalmamanızı öneriyorum. Ben gece çok geç uyuyup erkenden kalkmıştım. Şehir dışından geldiğim için yorgundum, başkasında misafir olduğum için onun uyuma saatine uymuştum. Bence otelde kalmanız da bu yüzden önemli. Kahvaltı da yapmayınca öğle yemeğinde çok yedim ve mic modülüne geldiğimde çok uykum vardı. Normalde geçebilecek kadar yapabileceğimi düşünüyordum. Bence yemek ve uyku çok önemli. Onun dışında elinizden geleni yapacağınızı biliyorum zaten.

Arkadaşlar merhaba, bir şey danışmak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim, sürece ilk defa dahil olacağım ve pace sınavına hazırlanmaya başladım, THY'nin gönderdiği dökümanlarda pace sınavı için çalışılabilecek kaynaklar var fakat MIC modülü için herhangi bir kaynak bulamadım, MIC sınavına nereden çalışabilirim? Ve diğer modüller için THY' nin gönderdiği kaynaklar yeterli olur mu? Olmazsa ek kaynak nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkürler. (Ek olarak Sunexpress kurul mülakatından elendim, motor becerilerim fena değildir, THY'nin kaynakları yeterli ise ek kaynak kullanmayacağım)

Arkadaşlar merhaba, bir şey danışmak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim, sürece ilk defa dahil olacağım ve pace sınavına hazırlanmaya başladım, THY'nin gönderdiği dökümanlarda pace sınavı için çalışılabilecek kaynaklar var fakat MIC modülü için herhangi bir kaynak bulamadım, MIC sınavına nereden çalışabilirim? Ve diğer modüller için THY' nin gönderdiği kaynaklar yeterli olur mu? Olmazsa ek kaynak nereden bulabilirim? Şimdiden teşekkürler. (Ek olarak Sunexpress kurul mülakatından elendim, motor becerilerim fena değildir, THY'nin kaynakları yeterli ise ek kaynak kullanmayacağım)
Hocam MIC için skytest. Ama gerçek sınavda kontroller daha hassas. Ona göre ayar yapman gerekecek. PACE içinse yetenek modülleri için CBT yetersiz diye düşünüyorum. Çünkü aynı sorular geliyor. Örneğin verbal memory digit span bölümünde hep aynı sayılar geliyor. Artık belli bir aşamadan sonra ezberliyorsunuz. Onun için başka şekilde çözmenizi öneririm. Veya 90 euro verip skytest ücretli alacaksınız başka çözümü yok maalesef. Birde cadetpro.com var onuda inceleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt