THY Pace Audio Visual Memory

TopGunMaverick

Aktif Üye
Herkese merhaba,

Pace sınavında audio visual memory kısmında sırayla 2,3,4,5,6,7'şer şehir ezberleniyor. Dolayısıyla 4'lere kadar full yaptım, ancak 4 lerde de bir adet kaçırdım. Gerisi ne yazık ki yanlış.
Bu modül digit span ile eşlenik diye biliyorum. Digit span kısmında taş çatlasın 4 yanlış vardır, ben 3 olduğunu düşünüyorum. Orada aşağı yukarı %70 gibi bir başarı oranım var. Audio'da ise bu oran hesaba göre %42 ediyor.

Sorum şu ki, tek başuna audio visual memory kısmı elenmeye sebep midir? MIC dahil olmak üzere diğer modüllerde performansım iyiydi diyebilirim.
Özellikle agility kısmını sıfır fake ve 1 adet yanlış (elim değmesi sonucu) tuşlama ile tamamladım.
MIC kısmı 9 bölümden sadece birinde saçmaladım diğerleri normaldi. Labirent ve 3d kısmında da gayet başarılı bir sınav geçirdim.

Modüllerin ağırlıklarının farklı olduğu söyleniyordu, eşlenik modüllerde hesaplama nasıl oluyor veya bu audio visual performansı tek başına bırakmaya sebep midir? Daha önce benzer tecrübesi veya duyumu varsa paylaşırsa memnun olurum.

Herkese süreçlerinde başarılar dilerim.

Merhaba, umarım sonucun istediğin gibi gelir, hakkında hayırlısı olsun dilerim. Ben sınav arasında gözetmene danışma fırsatı bulmuştum, önceden dlr sınavı varken eşlenik durumu vardı ama pace için bununla alakalı bir şey bulamadım, eşlenik sistemi var mı diye. Fakat kendisinden aldığım cevap pace özelinde bir eşlenik olmadığı her modül kendi özelinde değerlendiriliyor dedi. Bende kuralı karıştırmamdan dolayı 1 modülde motivasyonum kırılmıştı. Eğer tek bir durum için re-test alacaksak, bu üzer.

Merhaba, umarım sonucun istediğin gibi gelir, hakkında hayırlısı olsun dilerim. Ben sınav arasında gözetmene danışma fırsatı bulmuştum, önceden dlr sınavı varken eşlenik durumu vardı ama pace için bununla alakalı bir şey bulamadım, eşlenik sistemi var mı diye. Fakat kendisinden aldığım cevap pace özelinde bir eşlenik olmadığı her modül kendi özelinde değerlendiriliyor dedi. Bende kuralı karıştırmamdan dolayı 1 modülde motivasyonum kırılmıştı. Eğer tek bir durum için re-test alacaksak, bu üzer.
iyi dileklerin için çok teşekkürler. umarım senin de sonucun istediğin gibi olur.
eğer eşlenik durumu yoksa da kesinlikle ağırlıklı ortalamalarla bir overall puan var diye düşünüyorum, çünkü matematik veya fizikte tek bir geçme notu standardı var gibi durmuyor.
bazı modüllerde ciddi düşük yapıp yine de geçen bazı durumlar olduğunu okumuştum forumda.
umarım onlardan oluruz, tek modülden elenmek üzer :)

Peki fizik ve matematik için ne düşünüyorsunuz baraj yaklaşık kaç olabilir
çok farklı doğru adetleri ile geçen arkadaşlar var, kesin bir geçiş puanı olduğuna inanmıyorum artık modüllerin hiçbirinde ben. bana kalırsa diğer modüllerdeki ağırlıklı puanlar ve sınava katılanların t-score (bir nevi çan eğrisi) ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
çünkü bir bakıyorsun 7-8 doğru ile mattan geçen var, böyle bir durumda direkt bir %'lik baraj söylemek güç.
bazı modüllerin kritik değere sahip olduğunu düşünüyorum, tıpkı mic gibi. onun haricinde ise overallda yapılan değerlerin, matematik fizik veya diğer yardımcı modüllerdeki düşük performansı tolere ettiğini ve genel ortalamaya ne kadar uzak veya üstünde olduğuna bağlı olarak geçme kalma durumu olduğuna inanıyorum.

Böyle bir şeyin olma ihtimali her zaman olabilir. Fakat forumlarda veya whatsapp grubunda hiç karşıma denk gelmedi özellikle matematik ve fizik konusunda. Yapılan doğruları görme ve emin olma gibi bir durumumuz yok. Yani emin olan 3 - 5 soru üzerine kalan soruların sallanması sonrası iyi bir şans ile belkide büyük bir çoğunluğu doğru olarak denk gelmiş olma ihtimalide var diye düşünüyorum.( Sonuç açıklandığında yapılan dereceler ile ilgili bir feedback geliyorsa bilmiyorum tabii.) Bana kalırsa bende modüller özelinde genel bir ortalama olduğu ve modüllerin her birinin katsayı olarak farklı olarak katkı sağladığı ve istenilen toplam yüzdenin aşılması durumda olumlu sonuçlandığını düşünüyorum. Fakat matematik ve fizik konusunda bu durum nasıl oluyor bilmiyorum. 7-8 veya daha aşağısı durumlar için bu durum bu kadar indirgenebiliyor mudur bilemiyorum.

Böyle bir şeyin olma ihtimali her zaman olabilir. Fakat forumlarda veya whatsapp grubunda hiç karşıma denk gelmedi özellikle matematik ve fizik konusunda. Yapılan doğruları görme ve emin olma gibi bir durumumuz yok. Yani emin olan 3 - 5 soru üzerine kalan soruların sallanması sonrası iyi bir şans ile belkide büyük bir çoğunluğu doğru olarak denk gelmiş olma ihtimalide var diye düşünüyorum.( Sonuç açıklandığında yapılan dereceler ile ilgili bir feedback geliyorsa bilmiyorum tabii.) Bana kalırsa bende modüller özelinde genel bir ortalama olduğu ve modüllerin her birinin katsayı olarak farklı olarak katkı sağladığı ve istenilen toplam yüzdenin aşılması durumda olumlu sonuçlandığını düşünüyorum. Fakat matematik ve fizik konusunda bu durum nasıl oluyor bilmiyorum. 7-8 veya daha aşağısı durumlar için bu durum bu kadar indirgenebiliyor mudur bilemiyorum.
aslında benzer düşünüyoruz, ben bu kanıya sınavda 12. soruda sürenin tamamen dolup, kendisinin süreyi unutup ekranı kapanan bir arkadaşım ile vardım. 12 sorunun tamamından da kesinlikle emin değildi. bir diğer örnek de forumda bu sene sadece emin olduğu 4 soruyu işaretleyip gerisini komple sallayan bir arkadaş vardı ve geçmişti. bu kadar fazla şanslı olmak gerçekten zor diye düşünüyorum. havacılık testlerinde matematik/fizik sınavları filtreleme/yardımcı yetkinlik görevi görüyor diye bir bilgi var, 3-5 doğru elbette çok iddialı ama ben fizik sınavı da benzer şekilde kötü geçmediyse bu iki modülde ortalama alındığını ve çoğu zaman matematikte (fizik çok batmadıysa) 8-10 doğrunun geçirdiğini düşünüyorum.

nitekim sınavda 15-16 soruyu anca yetiştiriyor herkes ve gerisini sallıyor, ki 15 yetiştiren yarısını yapmışımdır gözüyle bakarak geçmeyi bekliyor, ancak kimse 15'in doğruluğundan da tam emin olamıyor.

sonuç olarak benim sorum audio visual memory kısmından 4 lere kadar yapıp geçilebilir miydi, sonuç gelince göreceğiz sanırım benzer senaryo yaşayan olsa yazardı herhalde :)

Audio visiual memory kısmında ben 6 ya da 7 set doğru yaptım. Ama digit spanda 5 set. Olumlu olur mu bilmiyorum. Bu iki modül eşlenik modüller ancak bu şekilde değerlendirilmiyor diye biliyorum.
setlerden kasıt ne hocam daha detaylandırabilir misiniz? 5 set dediğiniz 5 basamaklı sayılara kadar mı? anlayamadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt