THY Sağlık Mülakatı E-Nabız: Vertigo tanısı

theskroex

Yeni Üye
Merhabalar,

Benim merak ettiğim bir konu var. THY sağlık dökümanını incelediğimde vertigo tanısı bulunmasının elenme sebebi olduğu yazıyor. Bu acilden yapılan girişler için de geçerli midir? E-nabızımda ben 13 yaşındayken girilmiş bir vertigo tanısı bulunuyor. Doktorun ismini internetten aradığımda İstanbul'da özel bir hastanede farklı bir uzmanlıkta çalışıyor görünüyor şu an. Sildirmek için kendisine ulaşabilir miyim? Doktor özelinde mi yoksa hastane özelinde mi hareket etmek gerekiyor? Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
1752918825859.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı konuyu bende merak ediyorum herhangi bir bilgiye ulaştınız mı acaba?
Merhaba, maalesef bu konuda bir bilgiye ulaşamadım. 2 ay kadar önce sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim. Evime sildirme başvurumun olumsuz olduğu yönünde bir dilekçe geldi. Sonrasında tekrar arandım ve o postanın üzerine başka kayıtlara erişildiğini, incelemelere devam ettiklerini ve belgeyi dikkate almamam gerektiğini söylediler. Şu an beklemedeyim.

Merhaba, maalesef bu konuda bir bilgiye ulaşamadım. 2 ay kadar önce sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim. Evime sildirme başvurumun olumsuz olduğu yönünde bir dilekçe geldi. Sonrasında tekrar arandım ve o postanın üzerine başka kayıtlara erişildiğini, incelemelere devam ettiklerini ve belgeyi dikkate almamam gerektiğini söylediler. Şu an beklemedeyim.
Benim durumum da aynı sizin gibi hatta yeni bir başlık açtım bu konuyla alakalı. acilden girdiğim hatta başımın dönmesi gibi bir durumumun olmamasına rağmen vertigo yazmış doktorum.

Aynı durum bende de var. Hiç alakası olmamasına rağmen tanı o şekilde girilmiş. Ardından zaten ne tedavisi var ne de ilaç kullandım. Doktorun görev yaptığı yer ile hala aynı şehirdeymişim. Öncelikle ona ulaşmam gerekiyor ama doktor direkt silemiyor bir kaç aşama var anladığım kadarıyla?

Aynı durum bende de var. Hiç alakası olmamasına rağmen tanı o şekilde girilmiş. Ardından zaten ne tedavisi var ne de ilaç kullandım. Doktorun görev yaptığı yer ile hala aynı şehirdeymişim. Öncelikle ona ulaşmam gerekiyor ama doktor direkt silemiyor bir kaç aşama var anladığım kadarıyla?
Şehven raporu alınması lazım bakanlığa dilekçe vermek lazım biraz uzun bir iş ve garanti de değil. Thy vertigo için direkt işe engeldir demiyor eskiden diyordu ama bu sene değişti fakat pegasus diyordu sanırım.

Son düzenleme:
sehven raporunun bir anlamı yok. il sağlığa dilekçe vereceksiniz doktorunuz onaylarsa işleme alınıyor. doktorunuz ben hata yapmadım derse rett oluyor. o yüzden il sağlığa dilekçe vermeden önce doktorunuzla durumu görüşmek iyi olabilir. (tanının hatalı-sehven girilmiş olduğu durumu konuşuyoruz tabii ki.)

Aynı tanıdan bende muzdarip idim. Sizlere rehber olucağını umarak tecrübelerimi paylaşmak isterim. 2020 senesinde covid geçirdim baş dönmesi gibi çeşitli şikayetlerle hastaneye başvurdum. Nöroloji hekimi olan hanımefendi e-nabıza vertigo şeklinde kayıt girmiş. Bugün kendisiyle görüşüp tanıyı silmek istediğimi söyledim. Kendisi hava hekimleriyle çalıştığını SİLİNEN TANILARIN HAVA HEKİMLERİNCE GÖRÜLEBİLDİĞİNİ iletti. (Hava hekimleri uzmanlığı olan doktorlardan görüş alıp karar alıyor) Tedbir amaçlı eeg yaptırıldı. Sonuç temiz çıkınca hastalığımın olmadığını ve tanının sehven girildiğini ifade eden bir kâğıt imzalayarak tarafıma verdi. Yani yanlış tanınız varsa sildirmekle uğraşmayın. Tanıyı koyan hekimle görüşün ve yanlış olduğuna dair belge alın yeterli olucaktır. Ancak havayolu hekimi silinen tanıları görebiliyor mu bilemiyorum çünkü bildiğim kadarıyla hava hekimi bakmıyor THY’de son aşamada. Bilgisi olan arkadaşlar iletirse sevinirim. Sağlıcakla kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt