Haber Tişörtündeki yazı nedeniyle uçaktan indirildi!

Haber

Bot

ABD'de Deniz Piyadesi Gazisi Kadın, “Tehdit Edici” Tişört Nedeniyle Uçaktan İndirildi​

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Catherine Banks isimli bir deniz piyadesi gazisi, San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda Delta Havayolları'na ait uçağa bindi. Ancak Banks, ekstra ücret ödediği koltuktan uçuş görevlisi tarafından indirildi. Giydiği tişörtün “tehdit edici” olduğu gerekçesiyle uçaktan çıkarıldığını öğrendi.

Banks, ABD Deniz Piyadeleri'nde 22 yıl boyunca görev yaptı. Giydiği tişörtte ise şu ifadeler yer alıyordu:

“İçinizdeki savaşa teslim olmayın. Gazilerin intiharlarına son verin.”

“Uçağa Geri Dönmenin Tek Yolu…”​

Banks, uçuş görevlisine bir gazi olduğunu açıklasa da aldığı yanıt şaşırtıcıydı: "Senin verdiğin hizmet umurumda değil. Uçağa geri dönmenin tek yolu üstündekini hemen şimdi çıkarman” denildi.

Tişörtünün gazilere yardım ettiği işin bir sembolü olduğunu belirten Banks, yaşadıklarını "Sanki ruhumu aldılar gibi hissediyorum. Ben kötü bir insan değilim ve o tişörtle kendimi ve gazileri desteklememe izin verilmeli" diyerek gözyaşları içinde anlattı.

Tişörtünü değiştirmek zorunda kalan kadın, ekstra ücret ödediği koltuk yerine farklı bir yerde uçuş yapmak zorunda kaldı. Olay nedeniyle uçuş gecikti ve Banks, bağlantı uçuşunu kaçırdı.

Gazilere Yardım Amacıyla Satılan Tişört​

Banks'in giydiği tişört, gazileri ve ailelerini onurlandırmak için çalışmalar yürüten bir kar amacı gütmeyen kurum tarafından satılıyor. Bu tişörtlerden elde edilen gelir, travma yaşayan gazilere psikolojik destek sağlamak için kullanılıyor.

11 Eylül'den Sonra 30 Bin Asker Yaşamına Son Verdi​

ABD’de yapılan bir araştırma, 11 Eylül saldırıları sonrası ülkede binlerce askerin hayatına son verdiğini ortaya koymuştu. Brown Üniversitesi'nden Thomas Howard Suitt tarafından yürütülen bu araştırma, 11 Eylül sonrası yaklaşık 30 bin 177 askerin yaşamına son verdiğini ortaya çıkardı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt