Video mülakat

Ben10

Aktif Üye
Arkadaşlar son zamanlarda sunexpress video mülakatı geçip kurul mülakatına çıkan veya mülakat tarihi bekleyen oldu mu hiç? Kimi görsem eleniyor, feedbackler mi yanlış yoksa gerçekten kimseyi almıyorlar mı? Yarın psikolog görüşmem var, dediklerine göre bu aşama etkilemiyormuş ve bu psikolog görüşmesi kuruldaki vakit darlığını elimine etmek içinmiş. Bunun dışında bir kişiyi direkt simülatöre yönlendirmişler kendi iddasına göre molly sonrası direkt. Bir şeyler tuhaf :D

Ben de video mulakatta elenenlerdenim. Sorular oldukca basit cevaplanabilecek insan kaynaklari sorulariydi. Benim video mulakatim oldukca iyi gecmisti fakat olumsuz sonuclandi.

Benim fikrime gore video mulakat aday elemek, kurula herkesi cikartmamak icin konulmus bir asama. Neye gore eliyorlar diyorsaniz; bence psikolojik gorusmeden de sorunsuz gectiyseniz (bu asamada elenme durumu yok fakat psikolojik bir yetersizlik bulunursa yine video mulakat sonucunuzu etkileyebilir bence), mollymawk test sonuclarina gore en iyi skorlari elde eden adaylari degerlendiriyorlar.

Benim mollymawk sonuclarim kotu degildi. (Spatial orientation: 83, working memory:78, time sharing: 61) Fakat elenip elenmemenize etki etmeyen matematik fen ve ingilizce modulu de bu asamada degerlendiriliyor diye dusunuyorum. Benim ingilizce skorum oldukca dusuk gelmisti. Sinavda karsima cikan kelimeler oldukca zorlayiciydi bana gore (ingilizce seviyem b2 denebilir). Bence burada elde ettigim dusuk skor video mulakat asamasinda da degerlendirildi ve yetersiz bulundu.

Ben de video mulakatta elenenlerdenim. Sorular oldukca basit cevaplanabilecek insan kaynaklari sorulariydi. Benim video mulakatim oldukca iyi gecmisti fakat olumsuz sonuclandi.

Benim fikrime gore video mulakat aday elemek, kurula herkesi cikartmamak icin konulmus bir asama. Neye gore eliyorlar diyorsaniz; bence psikolojik gorusmeden de sorunsuz gectiyseniz (bu asamada elenme durumu yok fakat psikolojik bir yetersizlik bulunursa yine video mulakat sonucunuzu etkileyebilir bence), mollymawk test sonuclarina gore en iyi skorlari elde eden adaylari degerlendiriyorlar.

Benim mollymawk sonuclarim kotu degildi. (Spatial orientation: 83, working memory:78, time sharing: 61) Fakat elenip elenmemenize etki etmeyen matematik fen ve ingilizce modulu de bu asamada degerlendiriliyor diye dusunuyorum. Benim ingilizce skorum oldukca dusuk gelmisti. Sinavda karsima cikan kelimeler oldukca zorlayiciydi bana gore (ingilizce seviyem b2 denebilir). Bence burada elde ettigim dusuk skor video mulakat asamasinda da degerlendirildi ve yetersiz bulundu.
Hocam sorular hakkında detay paylaşmanız mümkün mü acaba?

Bu sorular disinda her ihtimale karsi genel insan kaynaklari tarafindan sorulabilecek sorulara da bakmanizi oneririm.

Dedigim gibi muhtemelen ben iyi bir adaydim fakat benden daha iyi adaylar vardi. Fazla kontenjan olmadigi icin de dogal olarak en iyileri seciyorlar. Olumsuz mailinde yazdiklari aciklama bana bunu ima etti:

Değerli Adayımız,

Öncelikle SunExpress’e göstermiş olduğunuz ilgi ve güven için size teşekkür ederiz.

İş başvurusu yaptığınız pozisyondaki yüksek rekabetten dolayı tarafınıza olumlu bir dönüş yapamadık.

Bu gibi yoğun başvuru alan iş ilanlarımızda adaylarımız arasındaki çok ufak farklar bile tercihlerimizde belirleyici olabiliyor.

Şirket prosedürlerimiz gereği sonucunuz hakkında söyleyebileceklerimiz bu kadar.

Kariyer yolculuğunuzda başarılar dileriz. Gelecekte tekrar karşılaşmak üzere!

Saygılarımızla.

SunExpress İnsan Kaynakları

Ben de bu aşamada elendim. Neye baktıklarını açıkçası bilmiyorum, 1 soru ortalama geri kalana gayet iyi cevap verdim. Odtü’de okudum 4-5 yıllık savunma sanayi geçmişim var. Uçuş mekaniği, simülasyon yazılımları, uçuş kontrol alanlarında çalıştım. Ne aradıkları hakkında hiçbir fikrim yok. Burda yazanlardan daha farklı sorular da geldi bana. Geçtiğini iddia eden 2-3 kişi var son 6 ayda en ufak feedback vermemişler belki referansları vardır bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt