Video Mülakatlarda Not Almak Sorun Olur mu?

KS
R

rosexx

Yeni Üye
Merhaba, video mülakat sürecinde not almamız için ekranda uygun bir bölme oluyor mu, bilginiz var mı? Veya hazırlanma sürecinde kağıt kalem ile not alsak sorun yaşar mıyız? Yapay zeka göz hareketlerini kontrol ediyor ve kameradan başka bir yere bakmak bile elenme sebebi olur gibi şeyler duydum. Bu konuda beni aydınlatabilecek biri varsa memnun olurum.

Çözüm
Ben onu yaptım ve elendim… Ielts konuşma sınavı mantığında düşünmüştüm. Düşünmek için o kadar süre veriliyorsa konuşmamı hatırlatmak için anahtar kelime yazabilirim demiştim, öyle olmamalıymış tabii
Alakası yok hocam. Not alan bir arkadaşım geçti. Ben kaldım. Psikolog görüşmesinde kişilik analiziniz yapılıyor. Eğer şirketin aradığı profile uygun olmadığınız düşünülürse eleniyorsunuz. Bu kadar basit. Diğer bütün aşamalar çalışılarak geçilir. Ancak bu aşamada kendiniz olmak dışında doğru bir yol yok.
Selam, sadece hazırlanma süreci için 1dakikalık bi es veriliyor. Onun dışında not almak, kağıda falan vs bakmak sıkıntı olup elenmeye sebebiyet verebilir. Çünkü cevap sırasınca video kaydı alınıyor. Gerek yok yani böyle bir riske. Sorularda zor olan şeyler değil 4 tane IK sorusu önceden çalışılırsa halledilir.

Ben onu yaptım ve elendim… Ielts konuşma sınavı mantığında düşünmüştüm. Düşünmek için o kadar süre veriliyorsa konuşmamı hatırlatmak için anahtar kelime yazabilirim demiştim, öyle olmamalıymış tabii
Alakası yok hocam. Not alan bir arkadaşım geçti. Ben kaldım. Psikolog görüşmesinde kişilik analiziniz yapılıyor. Eğer şirketin aradığı profile uygun olmadığınız düşünülürse eleniyorsunuz. Bu kadar basit. Diğer bütün aşamalar çalışılarak geçilir. Ancak bu aşamada kendiniz olmak dışında doğru bir yol yok.

Çözüm
Psikolog görüşmesi konusunda söylediklerinize katılıyorum, orada gerçekten yapılacak en doğru şey kendin olmak. Zaten o aşama tamamen karakter analizi. Ama video mülakat kısmı farklı. Sonuçta o video kaydı sadece o an için değil, sonradan izlenip analiz edilmek için alınıyor. Piyasada hiçbir şirket “kopya çeksin ama güzel konuşuyor, yine de alalım” demez. Aday çok, kimse risk almaz. Lütfen kişisel deneyimi genelleyip insanları yanlış yönlendirmeyelim.

Psikolog görüşmesi konusunda söylediklerinize katılıyorum, orada gerçekten yapılacak en doğru şey kendin olmak. Zaten o aşama tamamen karakter analizi. Ama video mülakat kısmı farklı. Sonuçta o video kaydı sadece o an için değil, sonradan izlenip analiz edilmek için alınıyor. Piyasada hiçbir şirket “kopya çeksin ama güzel konuşuyor, yine de alalım” demez. Aday çok, kimse risk almaz. Lütfen kişisel deneyimi genelleyip insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Çevremde böyle oldu. Olanı aktardım. Video kaydı da önemlidir illaki ama çok fazla cadet ve adayla konuştum. Benim çıkarımım bu oldu açıkçası. 4 tane klasik İK sorusunun belirleyici olduğuna inanmıyorum açıkçası. Konuştuğum kişiler de hemfikirdi.

Not kısmı size kalmış bu konuda bir şey demiyorum. Fakat konuşmada hatırlatıcı ufak notlar alan arkadaşlarım geçti. Bunda herhangi bir kopya unsuru olduğunu ben düşünmüyorum. Değerlendirenler de düşünmemiş. Tabi benim ve çevremdekilerin tecrübeleri bunlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt