Haber
Bot
Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde akşam saatlerinde gelen bir eğitim uçağı düştüğü ihbarı büyük bir paniğe yol açtı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan iki ayrı ihbar, bölgedeki acil durum ekiplerini hızlı bir şekilde harekete geçirdi. Ancak olay yerine ulaşan ekipler, beklenmedik bir durumla karşılaştı.
Eğitim Uçağı Düşmüş Mü? Panik Yükseldi
İlk gelen ihbarlarda, Taşköprü beldesinde bir eğitim uçağının düştüğü bildirildi. Bu ihbar üzerine, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Acil durum ekipleri, hızla olay yerine hareket ederek durumu kontrol altına almak üzere çalışmalara başladı.
Beklenmedik Durum: Çiftçi Tarlasını Yakmış
Ekipler olay yerine ulaştığında, Hava Meydan Komutanlığı ile iletişime geçilerek bölgede herhangi bir uçağın düşüp düşmediği doğrulandı. Komutanlık, bölgede herhangi bir uçağın düşmediğini açıkladı. Yapılan incelemede, bir çiftçinin tarlasındaki kuru ot ve yaprakları yaktığı belirlendi.
Yanlış Alarm: Duman Uçak Düşüşüyle Karıştırıldı
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Hava Meydan Komutanlığı’na bağlı uçakların bölgeden dalış yaptığı sırada, bazı kişilerin bu dumanı uçağın düştüğü şeklinde algıladığı ifade edildi. İhbarcılar, uçağın düşüşüne şahit olmadıklarını, sadece dumanı fark ettiklerini belirtti. Böylece, eğitim uçağının düştüğü yönündeki ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.
Kaynak
Moderatör tarafında düzenlendi: