• Tüm Türkiye'ye başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizle.

THY CADET - Ön Değerlendirme Sağlık Aşaması

Herkese merhaba,

Bugün ön değerlendirme sağlık muayenesi daveti aldım.
Bu aşamayla alakalı birkaç sorum var, bilen veya aşamadan geçenler bilgilendirirse çok sevinirim:

1- Bu süreç zorunlu mu? mülakata girmeden önce zorunlu olmadığını duydum diye hatırlıyorum İK personelinden. Şayet zorunlu değilse katılmamanın olumsuz etkisi olur mu?
2- Gizli verilerin e-nabız üzerinden açılabildiği bir kısım var ama bunun teyidini illa ilçe sağlıktan mı yapmalı?
3- İçerik e nabız üzerindeki verilerin incelenmesi ve geribildirim üzerine mi oluyor?
4- Class 1 muayenesi için kurul olumlu mailini beklemek gerekiyor değil mi?

Şimdiden herkese teşekkürler,

1-Eğer gerçekten katılacak durumunuz yoksa katılmama hakkınız var ve herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır, sadece süreci daha da hızlandırmış oluyor. Bu süreçte kurul olumludan sonra ön muayene dahil hepsine katılma hakkınız var.

2- İl sağlığı arayarak gizli tanınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Başka bir yerden yapıldığını bilmiyorum.

3- Sizin telefonunuza gönderilen Sms ile uçuş hekimi reçetem üzerinden tüm e-nabız verilerinize çok detaylı şekilde bakıyor, eğer gerekli görürse ek tektik isteyebilir veya karar veremeyeceği durum oluşursa size de bilgisini vererek dosyanızı kurul kararına bırakacağım der ve orada değerlendirmeye gider. E- nabız haricinde; renk körü testi, göz, kulak testleri, sırt dinleme ve gerekli görürse el titreme vb. kişiye özel muayeneler yapabilir.

4-Eğer ön muayene daveti erken gelir katılırsanız ve olumlu alırsanız kısa süre içerisinde, sizden class-1 alıp işe giriş muayenesine gelmenizi isteyeceklerdir ve bu durum kurul olumludan önce gerçekleşebilir. İlk soruda olduğu gibi burada durum yine size bağlı ister Pace-c sonucunuzu beklersiniz isterseniz de erkenden class-1 alabilirsiniz. Benim önerim kurul olumlu bekleyip almanız çünkü class-1 alıp sonra kurul olumsuz gelen adaylar bulunmakta ve thy ise son 1 ay içinde alınmış class-1 kabul ediyor sadece kapalı bir zarf içinde.

1-Eğer gerçekten katılacak durumunuz yoksa katılmama hakkınız var ve herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır, sadece süreci daha da hızlandırmış oluyor. Bu süreçte kurul olumludan sonra ön muayene dahil hepsine katılma hakkınız var.

2- İl sağlığı arayarak gizli tanınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Başka bir yerden yapıldığını bilmiyorum.

3- Sizin telefonunuza gönderilen Sms ile uçuş hekimi reçetem üzerinden tüm E-Nabız verilerinize çok detaylı şekilde bakıyor, eğer gerekli görürse ek tektik isteyebilir veya karar veremeyeceği durum oluşursa size de bilgisini vererek dosyanızı kurul kararına bırakacağım der ve orada değerlendirmeye gider. E- nabız haricinde; renk körü testi, göz, kulak testleri, sırt dinleme ve gerekli görürse el titreme vb. kişiye özel muayeneler yapabilir.

4-Eğer ön muayene daveti erken gelir katılırsanız ve olumlu alırsanız kısa süre içerisinde, sizden class-1 alıp işe giriş muayenesine gelmenizi isteyeceklerdir ve bu durum kurul olumludan önce gerçekleşebilir. İlk soruda olduğu gibi burada durum yine size bağlı ister PACE-c sonucunuzu beklersiniz isterseniz de erkenden class-1 alabilirsiniz. Benim önerim kurul olumlu bekleyip almanız çünkü class-1 alıp sonra kurul olumsuz gelen adaylar bulunmakta ve THY ise son 1 ay içinde alınmış class-1 kabul ediyor sadece kapalı bir zarf içinde.
Detaylı bilgilendirmeniz için öncelikle teşekkür ederim.

İl sağlık müdürlüğünü aradığımda gizli veri olup olmadığını bilemediklerini, her ihtimale karşılık verilerin açılması adına dilekçe vermem gerektiğini, bu sürecin de bir haftada sonuçlanacağını öğrendim.

Bunu THY tarafına bildirerek, yeni bir planlama talep ettim.

Onlar da onayladı, 1 hafta sonra yeni planlamam gelir herhalde.

Daha önce katılamayıp, sonradan planlanan oldu mu acaba?
Ne kadar sürdü yeni planlama? Bilgisi olan varsa eğer şimdiden teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt