Askerlik Durumu Hakkında

karaman

Yeni Üye
Merhaba,

Ben şu anda son sınıf üniversite öğrencisiyim ve bu Haziran ortası - Temmuz başı gibi mezun oluyorum. Buradaki çoğu kişi gibi benim de hedefim cadet programları, birkaç aydır da ciddi olarak çalışıyorum iptal sonrası oluşan zaman boşluğunu da iyi değerlendirmek amacıyla elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Şöyle bir sorum var: Bildiğim kadarıyla üniversite bittikten sonra öğrencilik de sona erdiği için tecil bitiyor, 2 yıl erteleyebiliyorsunuz (yanlışım varsa lütfen düzeltin). Ben bu 2 yıl ertelemeyi yaptıktan örneğin 4-5 ay sonra programın açıldığını düşünürsek, tecilimin de 2 yıl altında olması benim şartı sağlayamamama ve dolayısıyla otomatik red almama sebep oluyor mu? İkinci sorum da eğer tecil uzatmak için açıköğretime girersem, öğrenci olarak gözükmem başvurularda bir sorun olur mu? Önerebileceğiniz şeyler nelerdir? Daha önce sorulduysa ve cevaplandıysa özür dilerim, forumda yeniyim. Şimdiden teşekkür ederim, herkese kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Öğrenci olmanız problem değil, başvurabilirsiniz. Otomatik ret almıyorsunuz, daha önceki forum yazılarında şöyle yazılmıştı: THY öznelinde teciliniz teorik eğitimi aksatmayacak durumdaysa teorik eğitimi aksatmayacağınıza dair taahhüt imzalayıp başlayabiliyorsunuz. Pegasus ise kurul mülakatından sonra askerliğinizi uzatmanız için size ek süre tanımlıyor. SunExpress'i hatırlamıyorum forumda yazıldı mı yazılmadı mı açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt