Fizik ve Matematik Nasıl Çalışıyorsunuz?

Androgeos

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar fizik ve matematik çalışma yöntem ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim . Nasıl çalıştınız , hangi kaynaklar yardımcı oldu bilmek güzel olurdu . Bunlarda pek temelim olmadığı için gözümde büyüdüler açıkçası , özellikle pace tecrübesi olan arkadaşların fikir ve önerilerini bilmek çok yardımcı olacaktır. Herkese başarılar dilerim.

Öncelikle başarılar dilerim, yakın zamanda pace a kısmı ile alakalı detaylı bir yazı yazmıştım.

tüm sürece dair aklınızdaki soru işaretlerini gidereceğini düşünüyorum.

Bu sınava hazırlanan birçok kişi gibi ben de atpl tv yi kullanmıştım ama haricinde özellikle fizik için YouTube’dan TYT konu anlatımı videoları izlemiştim. Bunu her konu için yapmadım ama örneğin optik gibi ya da basınç gibi konuların temellerini daha sağlam oturtmaya çalışmıştım. Soru çeşidi ezberlemek yerine her konunun temellerine tam olarak hakim olmalısınız. Matematik tarafında neredeyse herkes sınavda süre sorunu yaşamış bende bu yüzden atpl tv deki soruları taradıktan sonra 30 ar soruluk deneme sınavları yapmıştım. Bir de hızımı artırmak için internette bulduğum problemleri çözmüştüm. Sınavda süreyi doğru yönetmek gerekiyor bu yüzden size zaman kaybettirebilecek sorulardan önce daha çabuk çözebileceğiniz sorulara öncelik vermek gerektiğini düşünüyorum. Deneme sınavlarınızda da böyle yapmaya çalışabilirsiniz. Son olarak atpl tv sorularındaki İngilizce kavramları da bir kenara not edip ezberlemek çok faydalı olacaktır. (Radius: yarıçap, Diameter: çap gibi) Bunun da ötesinde notlarınızı tamamen İngilizce olarak almanızı tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt