Gelecekte yapmam gerekenler hakkında tavsiye

A pilot in 2031

Yeni Üye
Merhabalar abilerim ve ablalarım. Hepinizin benden büyük olduğunu varsayıyorum çünkü 17 yaşındayım. Havacılık benim için çok ayrı bir tutku ve pilot olmak istiyorum. Ancak realist olmak gerekirse pilotaj bölümünde ilk 2.000 sıralamaya girmek oldukça zor görünüyor.

Bu süreçte cadet programlarıyla tanıştım. Modüller, mülakatlar ve genel süreç hakkında epey araştırma yaptım ve bilgi edindim. Bu yıl üniversiteye başlayacağım ve büyük ihtimalle pilotaj bölümü gelmeyecek. Bu yüzden 4 yıllık bir bölüm okuduktan sonra cadet programlarına başvurmayı planlıyorum.

Hem şu an hem de üniversite hayatım boyunca kendimi geliştirmek için neler yapmamı önerirsiniz? Özellikle modüller, mülakatlar ve genel değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak için hangi konulara ağırlık vermeliyim? İleride bu süreci şansa bırakmadan, mümkün olduğunca hazır şekilde geçirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba,

Önünüzde yeterli zaman varsa hazırlığa doğru yerden başlamanızı tavsiye ederim. Öncelikle İngilizce seviyeniz yeterli değilse, işe buradan başlamak oldukça önemli; çünkü İngilizce bu süreçte vazgeçilmez bir gereklilik.

Cadet alımları, havayollarının ihtiyaçlarına bağlı olarak dönem dönem açılan bir işe alım sürecidir. Bazı dönemlerde alımlar artabilir, bazı dönemlerde ise azalabilir. Bu nedenle sürecin ne zaman ve ne kadar yoğun olacağını kesin olarak öngörmek zor olabilir. En sağlıklısı, her ihtimale karşı hazırlıklı olmaktır.

Üniversite eğitiminiz sırasında seçmeli dersler arasında CRM veya buna benzer içeriklere sahip dersler bulunuyorsa, bu dersleri tercih etmeniz faydalı olabilir.

İngilizce seviyenizin yeterli olduğunu düşünüyorsanız, Oxford kaynakları üzerinden çevrim içi materyallerden ya da Türkçeye çevrilmiş kaynaklardan yararlanarak AGK ve PoF'un temel havacılık konularına çalışmanızı da öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt