Psikiyatrik Muayene Tanısı ve E-Nabız Hakkında Genel Bilgiler

adminDoğrulanmış kullanıcı.

HavaPortal
Yönetici
2 2 3
Psikiyatrik Muayene Tanısı ve E-Nabız Hakkında Genel Bilgiler

TA.jpg

1-) Yazılan reçete türü oldukça önemlidir. Kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçlar büyük olasılıkla sağlık kuruluna gönderilir ve bunun sonucu olarak elenme ihtimali doğabilir.

2-) İlacın ne zaman reçetelendirildiği ve ne sıklıkla tekrarlandığı da kritik bir rol oynar.

3-) E-Nabız'da muayene tanısı değil, THY'nin sitesinde belirtildiği gibi hastalık tanısı yer almalıdır. Çünkü muayene edilip sağlıklı çıkan birine hastalık tanısı konmaz.

4-) Kokpit ekibi ve kabin ekibi sağlık şartları arasında küçük farklar vardır. Örneğin, psikiyatrik süreçte kokpit ekibi için tüm geçmişe bakılırken, kabin ekibi için son 3 yıl daha büyük önem taşır. Tabii ki geçmişte tedavi varsa sonuç olumsuz olabilir.

5-) Sizleri elemek için orada değiller. Önceki aşamaları geçtiyseniz, bu aşama sadece sağlığınız içindir. Class 1 sertifikasını aldıysanız, sorulan sorulara veya E-Nabız'daki bilgilere şeffaf ve açık bir dille cevap vermeniz gerekir. Eğer bir şeyi gizlediyseniz, bunu açığa çıkarmak için dilekçe vermeniz istenebilir. Sorulan sorulara, özellikle "Bu ilacı neden kullandın?" gibi sorulara, net ve açıklayıcı cevaplar vermelisiniz.

6-) Class 1 sertifikasını alan herkesin iş başı yapma garantisi yoktur. Son karar THY iş yeri hekimindedir. Eğer E-Nabız'daki bir ilaç veya muayene raporu hekimin kafasında soru işaretleri oluşturursa, kanıt niteliğinde belgeler götürmek olumlu etki yaratabilir. Daha önce geçtiğiniz sağlık mülakatları (örneğin MSÜ, sözleşmeli asker, polis vb.) pozitif bir etki sağlayabilir.

Not: Yazı alıntıdır, kesin bilgi içermemektedir. Sadece bilgi olması açısından paylaşılmıştır. Sorumluluk bize ait değildir.

Paylaşım için teşekkürler, 5 yıl önce kullandığım sivilce ilacı roaccutane ile ilgili bir problem olur mu sizce ? E nabızda reçete tipi normal olarak görünüyor ama hatırlıyorum reçetesiz satılmayan bir ilaç olduğunu, bazı havacılık forumlarında da negatif gece görüşü etkisi olduğu vs anlatılmış

Bildirğim kadarıyla e-nabız'da tanı yazmıyor. E-devlet'e gireceksiniz. Oradan bu doktorun yazmışsa reçetesindeki tanıya bakacaksınız. E-reçete diye aratarak bu reçeteye ulaşıp bakın, reçete yoksa çok daha iyi. Reçete varsa e-nabız'dan değil e-devlet'e girin bakın. Ben de yeni araştırıyorum. Zaten sanırım e-nabız'da tanı yazmadığı için hastaneden epikriz raporu alın diyorlar. Raporda muayene tarihinde doktorun sizi dinlerken aldığı notları ve tanısı yazıyor.

Yanlışım varsa düzeltin lütfen çünkü ben de yeni araştırıyorum ve anlamaya çalışıyorum

Bildirğim kadarıyla e-nabız'da tanı yazmıyor. E-devlet'e gireceksiniz. Oradan bu doktorun yazmışsa reçetesindeki tanıya bakacaksınız. E-reçete diye aratarak bu reçeteye ulaşıp bakın, reçete yoksa çok daha iyi. Reçete varsa e-nabız'dan değil e-devlet'e girin bakın. Ben de yeni araştırıyorum. Zaten sanırım e-nabız'da tanı yazmadığı için hastaneden epikriz raporu alın diyorlar. Raporda muayene tarihinde doktorun sizi dinlerken aldığı notları ve tanısı yazıyor.

Yanlışım varsa düzeltin lütfen çünkü ben de yeni araştırıyorum ve anlamaya çalışıyorum
yorumun için çok teşekkür ederim, farklı bir bilgiye ulaştın mı?

2015 yılında sınava hazırlanırken concerta kullanmıştım, iki kez gitmişim psikiyatriye.

Kırmızı reçeteli ilaç diye biliyorum, e-devletten reçeteye baktığımda aktivite ve dikkat dağınıklığı tanısı konmuş.

Aslında daha kolay odaklanayım diye kullandığım bir ilaçtı, yoksa ciddi derecede bir dikkat dağınıklığım yok, sonrasında da zaten kullanmadım hiç.

10 sene oluyor.

Acaba elenme sebebi olur mu?

Şu an daha psikometri sürecindeyim, kafama takıldığı için çalışmalarıma da engel oluyor.

Bilgisi olan varsa, yardımcı olabilirse sevinirim.

2015 yılında sınava hazırlanırken concerta kullanmıştım, iki kez gitmişim psikiyatriye.

Kırmızı reçeteli ilaç diye biliyorum, e-devletten reçeteye baktığımda aktivite ve dikkat dağınıklığı tanısı konmuş.

Aslında daha kolay odaklanayım diye kullandığım bir ilaçtı, yoksa ciddi derecede bir dikkat dağınıklığım yok, sonrasında da zaten kullanmadım hiç.

10 sene oluyor.

Acaba elenme sebebi olur mu?

Şu an daha psikometri sürecindeyim, kafama takıldığı için çalışmalarıma da engel oluyor.

Bilgisi olan varsa, yardımcı olabilirse sevinirim.
bende aynı durumda çalışıyorum. Psikometrik sınav tarih geldi mi senin? bana takvim gelmedi henüz

bende aynı durumda çalışıyorum. Psikometrik sınav tarih geldi mi senin? bana takvim gelmedi henüz
Merhabalar, dün ingilizce testi olumlu maili geldi. Psikometrik için çalışma dosyalarının olduğu mail geldi ancak tarih henüz belli değil benim de.

Tahminimce 2-3 hafta içinde olacaktır ona göre mail gelecektir diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Merhabalar, dün ingilizce testi olumlu maili geldi. Psikometrik için çalışma dosyalarının olduğu mail geldi ancak tarih henüz belli değil benim de.

Tahminimce 2-3 hafta içinde olacaktır ona göre mail gelecektir diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar dilerim.
aynı durumdayız, istersen ortak çalışma yapabiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt