Cadet, Psikiyatri Süreci

virtuecentered

Yeni Üye
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar, aranıza katıldığım için çok mutluyum.

Ben iki yıl sonra Cadet programlarına başvurmak isteyen üniversiteli bir arkadaşınızım. İki aydır ufak ufak çalışıyorum lakin aklıma takılan bir konu var. Bilgisi dahilinde olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Ben 2025 senesi yazında babamın vefatı üstüne bir kez psikiyatriye gitmek durumunda kaldım. Bana Misol adında beyaz reçeteli bir antidepresan yazdı. Aldım ama hiç kullanmadım (Bunun bir önemi olmadığını biliyorum.).

Bu ilaç e-nabız'da gözükmüyor, eczacılara sorduğum kadarıyla sigortayla almadığım için gözükmüyor. Konulmuş herhangi bir tanım da yok. Hayatımda bir daha da psikiyatriye gitmedim.

Sadece e-devlette gözüken bu beyaz reçeteli, tek seferlik ilaç bana kesin bir sorun çıkarır mı? Bu işe iki yıl fazlasıyla emek vermeyi planlıyorum, boşa çıksın istemiyorum? Danışabileceğim yetkili kişiler tanıyan, bilen varsa iletirseniz veya siz biliyorsanız cevaplarsanız sevinirim.

süreç içerisinde edindiğim bilgilere göre evet sorun çıkarır diyebilirim ancak durumunuzla ilgili shgm onaylı havacılık hekimlerinden görüş alabilirsiniz.
Hocam çok teşekkürler. Peki direkt elenme sebebi mi yoksa muayene ediyorlar mı?

Hocam e-nabızda gözükmeyen ilaç nasıl e-devlette gözüküyor orasını anlayamadım ben. Doktor o görüşmede tanı olarak ne girmiş? Genel muayene olarak mı?
Evet hocam genel muayene olarak girmiş, eczaneye sorduğumda "Sigorta ile değil de kendiniz parayla aldığınız için reçete gözükmüyordur." gibi bir cevap aldım. Tanı zaten yok, tanı girmek o kadar basit değil diye biliyorum; sadece bir kez görüşmüştüm.

E-devlette ise gözüküyor. Bulabiliyorum yani, nasıl oluyor anlamadım. Yetkili havacılık tabiplerine nası ulaşabilirim onu bulamadım. Bulsam soracağım.

Evet hocam genel muayene olarak girmiş, eczaneye sorduğumda "Sigorta ile değil de kendiniz parayla aldığınız için reçete gözükmüyordur." gibi bir cevap aldım. Tanı zaten yok, tanı girmek o kadar basit değil diye biliyorum; sadece bir kez görüşmüştüm.

E-devlette ise gözüküyor. Bulabiliyorum yani, nasıl oluyor anlamadım. Yetkili havacılık tabiplerine nası ulaşabilirim onu bulamadım. Bulsam soracağım.
bazı özel hastanelerin havacılık fakülteleri var. o doktorlara danışabilirsiniz.

bazı özel hastanelerin havacılık fakülteleri var. o doktorlara danışabilirsiniz.
Hocam bir hastane buldum, numara verdiler ulaşmam için. Yarın arayacağım, bakalım.

hocam e-nabızda tanınız yoksa bence bir sıkıntı yok. Edevlete erişim yetkileri yok zaten.

hocam e-nabızda tanınız yoksa bence bir sıkıntı yok. Edevlete erişim yetkileri yok zaten.
Yarın arayıp danışacağım bir havacılık tabibine. Güncellemeyi buradan yaparım. Türk Hava Yolları'nın çok sıkı olduğunu biliyorum lakin Pegasus'un ciddiyeti nasıl bir fikrim yok. SunEx de benim için bir seçenek değil, eğitim alırken maddi yardım da bulunmadığını öğrendim. Bakalım umarım bir sorun çıkmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt