PACE-A TESTİ SÜRECİM

dr.claw_ve_kedisi

Aktif Üye
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE SELAMLAR
PACE A TESTİ SÜRECİM HAKKINDA SİZLERE BİRAZCIK FİKİR VERMESİ ADINA TECRÜBELERİMDEN BAHSETMEK İSTİYORUM KESİNLİKLE SADECE BENİM KİŞİSEL TAVSİYEMDİR SİZİN İÇİN DE KESİNLİKLE BÖYLEDİR DEMİYORUM HERKESİN ÇALIŞMA ÖĞRENME PSİKOLOJİSİ SONUÇ OLARAK FARKLI MODÜLLERE GELECEK OLURSAK.

AUDİO VİSUAL MEMORY
Hakkında düşüncem şuydu çok fazla şehir var kesinlikle bunları bir kalıba koymam gerekti 64 şehirin çoğunu kodladım mesela LAGOS şehri için OSİMHEN ya da VALENCIA için MEHMET TOPAL demiştim sizde kendi kendinize böyle gerek sosyal medya gerek yaşantınızdan aklınızda kalanları yorumlayabilirsiniz en azında ben neredeyse bir çok şehri öyle yaptım bu modülü daha fazla uzatmayıp sıradaki modüle geçmek istiyorum.

DIGIT SPAN
bu modülde çalışırken her zaman hayatımda sayıların yeri ve konumu düşündüm özellikle banka ya da bir sistemde alışveriş yapılırken güvenlik açısından gelen sayıları kendime kaftan biçtim çoğu zaman sayıları bildiğim plaka kodlarıyla kodladım iki tane arka arkaya bildiğim şehir gelirse otomatik 4 sayıyı aklımda tutmuş oluyordum sonrasında gerek iki gerek üç sayı tutsam bile öncesinde 4 tane tuttuğum için bence iyi ortalamalar elde ediyordum

AGILITY
Bana göre demo uygulamada en çok zorlandığım bölümdü üstelik ben çalışırken klavyeden çalışıyor demo da verilen tuş görevlerini bile aklımda tutamıyor zorlanıyordum sınav esnasında kapıdan içeriye girdiğim anda bu modülü yapamayıp üzülmek hatta ailene karşı olumsuz aldım demek mi istiyorsun yoksa gururlanmak mı istiyorsun dediğimde sınav anında sakinleştiğimi fark ettim yer yer heyecan geliyordu ama sakinlikle üzerime düşeni yapmışım size bu konuda verebileceğim tek öneri sakin olmanız parmağınızı ekran inanılmaz yakın tutmamanız çünkü bazı toplar kareler öyle bir geliyor içine girdi refleksiyle basıyorsun ama girmeden kayboluyor

SUSTAINED ATTENTION
Benim en sevdiğim modüllerden birisiydi bunun demosunu oynarken evde inanılmaz heyecanlanıyor ve mutlu oluyordum sınav esnasında da aynen böyle oldu çok iyi yapmış mıyımdır bilmiyorum ama iyi yaptığım kesin hatta bazen kardeşimi zorla çağırıyor dikkatimi dağıtmasını istiyordum refleks için ama hiç gelmedi ama olsun :)

SPATIAL ORIENTATION
En sevdiğim modüllerden birisi daha küçükken oynadığım ilkokul kitaplarımdaki labirent oyunlarının aynısı ben zaten labirenti de küçükken hep tersten başlardım burda da hep tersten başladım ilk 5-10 saniyemi hızlıca yolu tersten kontrol eder mesela bir yerde T gibi işaret yakalarsam ya da ters T bunları kafama kazırdım yine aynısını yaptım

3D SPATİAL PERCEPTION
Bu modülü çok sevdim ama anlayana kadar canım çıktı günlerce kendi kendime resimleri analiz ettim mesela burası sağ pencere ise burası sol pencere o zaman şıklardaki ev kesin bu diyordum yanlış çıkıyordu neyse sorunun temeline indim yansımalar ters çevrilmiş halleri gibi kendimce formüller aradım nereye gitsem orda gördüğüm şeyi kafamda analiz etmeye başladım nesneye iki boyutlu baktım kalan iki boyutu tahmin ettim ama sınavın güzel yanlarından birisi kalan iki yanı da kendileri veriyor o yüzden pek zorlanmadım dyebilirim çünkü modülleri öğrenerek bilinçli bir şekilde gittim

*BU ALTI MODÜL HAKKINDA HİÇ BİR EK DESTEK ALMADIM DEMODAKİ MODÜLLERİ CEVAPLARI EZBERLEMEK YERİNE ÖĞRENMEYİ SEÇTİM ÇOK YORDU MU EVET KESİNLİKLE YORDU AMA ZATEN YAPMAK İSTEDİĞİMİZ MESLEK PEKTE BASİT YORULMADAN YAPILABİLECEK BİR MESLEK DEĞİL

GELELİM SAYISAL KISMA

MATEMATİK
Arkadaşlar inanın ben olumlu aldıysam basitleştirmek ya da bu modülden olumsuz almış birisinin emeğini çöpe atmak istemiyorum ama herkes olumlu alabilir sıkı çalışıp mantığı öğrenmelisiniz zaten mat konusunda forumlarda herkesin de dediği gibi süre sınırı yetiştirememe gibi bir sorun gerçekten var çünkü sorular ingilizce geliyor okuyup anlayana kadar bazılarını zaten 1dk süren doluyor bu modül için tavsiyem hızlı hızlı ilk sorudan başlayın çözülebilecek kolay soru varsa çöz diğerine geç baktın uzun işlem denklem gerektiriyor sonra dön tekrar bak bu modül için çalıştığım siteler reklam değildir havaportal ve atpl.tv zaten pek fazla da bir seçenek yok

FİZİK
ilk pace a testi sürecim de olumsuz aldığım modül çok üzülmüştüm sonrasında acaba belki de fizik için yeterli alt yapım yok mu demiştim bide fikriniz olması açısından ben fizik ve mat için sıfır alt yapıyım sonra fizik re test olarak ne yapabilirim diye bizzat bu sitedeki forumları tek tek okudum kimse bir bilgi vermemiş sadece kimdi yazan bilmiyorum ama birisi özcan aykın hocadan dinledim olumlu aldım demişti ama ben videolarına baktığımda her bir konu için neden böyle 3 4 video çekiyor 30 dakika vs diyordum olumsuz alınca acaba mı deyip açıp dinlemeye karar verdim her konuyu kendisi nasıl anlattıysa öyle öğrenip ingilizceye çevirdim mesela mart ayında girdiğim re test adayı olarak fizikten olumlu maili aldım. (TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH'IM)

MIC MODULÜ
Arkadaşlar burda pek fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü tam anlamıyla kişiye bağlı bir durum ben bazı şeyleri geç öğrenen birisi olduğum için çalışıp gittim olumlu aldım arkadaşım çalışmadan gitti o da olumlu almış yani bu süreç (mic modulü) sizin alt yapınıza bağlı sınava gelecek olursak modüller arasında sıradaki modulü önce deneyimliyor sonra sınava giriyorsunuz burda sınava girerken heyecanlı olmamaya dikkat edin şimdiden sınava girecek olan tüm adaylara başarılar.

genel yorumumu ve düşüncelerimi söyledim net bir çözüm yolu bunları yaparsanız kesin geçersiniz diye bir şey demiyorum forumda aktif olmaya özen gösterip en azından pace a girecek arkadaşlara yardımcı olmayı çok isterim.

Merhaba, tebrikler ve sürecin geri kalanı için başarılar dilerim. Evet bu 2 modüldeki ms değerleri ne derecede kabul edilebilir oluyor taminen? Mesela ben sustained attention'da yatay çizgili task için çok geç kaldığımı düşünüyorum biraz erken olsun dediğimde de too fast'e kaçıyor. Ayrıca mouse ve touchpad kullanmamda çok fark ediyor. Sonuçta dokunmatik ekran olacak sınavda. Siz hangisini önerirsiniz?

öncelikle tebrik mesajlarınız için teşekkür ederim evdeki modüllerde çok iyiydim çünkü üzerimde stres ve baskı yoktu oyun oynar gibi oynuyordum sınav esnasında beklentiniz olduğu için ister istemez stresli olabiliyorsunuz sustained attention için çok yüksek ms ler yapabilecek potansiyeliniz olduğunu düşünmüyorum şöyle düşünürek oynarsanız süreç sizin için kolaylaşır too fast alıp hatalı bildirilmesi mi yoksa ms alıp sonuç bildirilmesi mi ben öyle düşünerek oynamaya başladım bide mouse kullanmadım asla laptop dokunmatik kısımla oynadım el alışkanlığı oluştu rahat geçti bu bölüm sınavda benim için agility bölümü için ise evdeki denemelerim çok kötüydü ama sınavda kendi kendime taktik geliştirdim parmağımı ekrana yakın tutmadım fake yememek için bu yüzden de sınav da asla too fast yapmamışımdır max 1 2 tane yapmışımdır kalanlar kesin sonuç ms aldırdı bana net kesin tutar bir taktiktir demiyorum ama ben süreci böyle yönlendirdim bide demoyu şöyle kullanırsanız size avantaj sağlayabilir ezber yapmamış olursunuz mesela ilk turda sadece sarı top oynayın diğer turda sadece kırmızı ya da agility kısmı için sadece kırmızı daire diğer tur sadece yeşil kare gibi böyle oynamanız size avantaj sağlar diye düşünüyorum.Bu arada aklınıza yatmayan şeyler oldukça sorun konuşup tartışabiliriz ben süreci tek başıma yönettim ve çok zorlandım en azından burda bir kardeşime yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt