PACE-A Sonuçları Mart 2026

Açıkcası en azından görevlinin dokunmatik ekrandan kaynaklı bu gecikmenin sınav sonucumuza büyük etkisi olacağını bildirmesi gerektiğini düşünüyorum maalesef.
Evet bunu biz aslında PACE konumuzda belirttik. Dokunmatik ekran bazı modüllerde hassas değerlendirme için uygun değil. Yanlış yapıyorlar.

Evet bunu biz aslında PACE konumuzda belirttik. Dokunmatik ekran bazı modüllerde hassas değerlendirme için uygun değil. Yanlış yapıyorlar.
Haklısınız dokunmatik ekran geleceğini biliyordum fakat elenmeye sebep olacak kadar bir gecikme yaşanmasını beklemiyordum. Forumda bu kadar basit bir modülden kalan kimse okumadım gerçekten çok çokk daha dikkat ederdim fakat yine de olumsuz sonuç gelecek kadar absürd bir ms yapmadığımı düşünüyorum. Aylarca özellikle THY ye çalışıp böyle bir sonuçla karşılaşmak hüsran oldu maalesef. Multitasking vs kalsam daha az üzülürdüm gerçekten. Geçen arkadaşlara başarılar diliyorum. Diğer havayollarını deneyeceğim.

Süreci olumsuz olan herkese geçmiş olsun, D1 ile ilgili aklıma takılan bir kısım var. Elenmeye sebep olacak kadar bir gecikme olmadığını veya iyi msler aldığınızı söylediniz. Ben kendim pratik yaparken yeri geliyor art arda 3-5 kez 10larda msler alıyorum. Acaba sistem bunu bir tepki süresi olarak değil de tahmin olarak algılıyor olabilir mi, örneğin F1 yarışlarında 10ms'ten düşük değerler ile yarışa başlanması geçersiz sayılıyor. Bir insanın bu kadar hızlı tepki veremeyeceği baz alınarak.

İş tahmine kalınca “too fast” riski fazla oluyordu bende.
1 ms erken basmak “too fast” ancak 10 ms basmak çok iyi. 11 ms gibi çok küçük bir farkın arasında puan olarak uçurum var.
Bu modüldeki bu duruma hiç anlam veremedim.
“Too fast” riski olmasa, -10 ms de 10 ms sayılsa farklı bir strateji yapılabilirdi.

Olumlu alan birkaç arkadaş D1 için kendi tecrübesini paylaşabilirse bizim için de faydalı olur aslında
Ben olumlu alalı oldukça uzun süre geçti ve son dönemde sıkıntı bu modülde gibi görünüyor, belki bir ortalama durumu varsa dediğiniz gibi söylediklerimin çok bir anlamı olmayabilir (eğer benim grubum kötüydüyse ve ben düşük bir ortalama ile geçtiysem). Ancak yine de fikirlerimi paylaşayım. Benim beklediğimden kötü geçmişti modül, evde sizin de dediğiniz gibi 10-15 ms civarı yaptığım çok oluyordu. Daha belirsiz olanlarda da 170-200 görebiliyordum zaman zaman. Sınavdaki deneme kısmı da buna benzerdi. Tahminimce çok çalıştıysanız too fast durumu sıkıntı yaratıyor olabilir, iyi yanıt vermek adına normalde yaptığınız gibi davranıyorsanız sınav anında hata yapmış olabilirsiniz, geri bildirim olmadığı için bilmek de mümkün değil. Ben evde de dokunmatik ekranla çalışıyordum ve şunu fark ettim, 11 ms gibi yaptığım zamanlarda aslında tahmin ederek, daha nesnelerin teması gerçekleşmeden elinizi ekrana itiyorsunuz, siz basana kadar da zaman geçiyor ve düşük gördüğünüz tepki süresi o aslında. Yani tahmin ederek erken davranmanız tepki sürenizi düşürüyor. Ben bunu bildiğim için istemsizce too fast yapmamak adına daha temkinli yaklaşmıştım, normalde olduğundan azıcık da olsa yavaş ama kesin haraket etmeye çalıştım. Eminim bir çoğu sizlerin de aklına gelmiştir ancak belki başka okuyanlara da fikir verir diye söylemek istedim.

Ben olumlu alalı oldukça uzun süre geçti ve son dönemde sıkıntı bu modülde gibi görünüyor, belki bir ortalama durumu varsa dediğiniz gibi söylediklerimin çok bir anlamı olmayabilir (eğer benim grubum kötüydüyse ve ben düşük bir ortalama ile geçtiysem). Ancak yine de fikirlerimi paylaşayım. Benim beklediğimden kötü geçmişti modül, evde sizin de dediğiniz gibi 10-15 ms civarı yaptığım çok oluyordu. Daha belirsiz olanlarda da 170-200 görebiliyordum zaman zaman. Sınavdaki deneme kısmı da buna benzerdi. Tahminimce çok çalıştıysanız too fast durumu sıkıntı yaratıyor olabilir, iyi yanıt vermek adına normalde yaptığınız gibi davranıyorsanız sınav anında hata yapmış olabilirsiniz, geri bildirim olmadığı için bilmek de mümkün değil. Ben evde de dokunmatik ekranla çalışıyordum ve şunu fark ettim, 11 ms gibi yaptığım zamanlarda aslında tahmin ederek, daha nesnelerin teması gerçekleşmeden elinizi ekrana itiyorsunuz, siz basana kadar da zaman geçiyor ve düşük gördüğünüz tepki süresi o aslında. Yani tahmin ederek erken davranmanız tepki sürenizi düşürüyor. Ben bunu bildiğim için istemsizce too fast yapmamak adına daha temkinli yaklaşmıştım, normalde olduğundan azıcık da olsa yavaş ama kesin haraket etmeye çalıştım. Eminim bir çoğu sizlerin de aklına gelmiştir ancak belki başka okuyanlara da fikir verir diye söylemek istedim.
Çok teşekkürler

Ben de olumlu sonuç almış bir aday olarak yardımcı olmak adına fikrimi paylaşmak isterim. Sınav öncesi çalışırken 0 mslerim de oluyordu, 60 ve üstü de oluyordu. Ama sınavdan sonra geri bildirim alamadığımız için nasıl bir performans sergilediğimizi bilmemiz maalesef mümkün değil. Ben birlikte girdiğimiz adayların ortalamasının alındığını düşünmüyorum. Sonuçlarla alakalı nedenler konusunda bir şey söylemek gerçekten çok zor. Ama tahmin ettiğiniz gibi iyi bir performans sergilememiş olabilirsiniz bu modülde veya eşleniğinde. Sonuç olarak canınızı sıkmayın, olan oldu, yaşanan yaşandı ve maalesef geri bildirim alamadığımız için üzerine değerlendirme yapamıyoruz. Yolunuz umarım diğer seçeneklerde açık olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt