PGS Kurul Deneyimim (Aralık 2025)

machaltcrznav

Aktif Üye
Herkese Selamlar, geçtiğimiz ay Pegasus cadet için ilk defa kurul mülakatına girdim, 2 3 emin olamadığımı belirttiğim nokta dışında mülakat gayet olumlu ve sıcak geçmişti, sorulan teknik soruların çoğuna doğru ve kendimden emin, mülakat ekibinin değindiği soru işaretlerine de yine dürüst açık ve makul şekilde kendimi açıklayan cevaplar verdim. Hatta sonda aklıma takılan bir durum hakkında sürecimi etkilemeyeceği, mülakatı geçersem telefonda görüşüleceği yönünde bir geri bildirim bile aldım. Fakat 1 hafta sonra bu alım döneminde sizinle ilerleyemeyeceğiz şeklinde bir mail aldım. Açıkçası benim ve çevremdekilerin hiç beklediği bir durum değildi, ve mailde reteste dair herhangi bir yazı da bulunmuyordu. son zamanlarda bu sene için kontejanın dolduğu yönünde doğruluğu kesin olmayan duyumlar da aldım bu yüzden gelecek ilana başvurma hakkımın olup olmadığını merak ediyorum.

Son düzenleme:
Mailde belirtilmediği sürece re-test hakkınız yok diye biliyorum ancak pegasus cadet sürecine giren forum üyeleri daha doğru bilgi verebilir.
evet özellikle ilk kurulundan sonra retest içeriği olmayan bir mail almış fakat daha sonraki ilana başvurmuş arkadaşların deneyimi varsa yanıt yazmalarını rica ediyorum

2026'nın ilk ilanı olarak yayınlanmıştı, kontenjanlar nasıl dolabilir?
2025 yılı içerisinde iki ilan yayınlandı, biri mart veya nisan ayındaydı sanırım diğeri ise ağustos 25 ile eylül 1 arasında açık kalan ilan, bu ikinci ilan oluyor bu seneki

Son düzenleme:
2025 yılı içerisinde iki ilan yayınlandı, biri mart veya nisan ayındaydı sanırım diğeri ise ağustos 25 ile eylül 1 arasında açık kalan ilan, bu ikinci ilan oluyor bu seneki
evet biliyorum, ikinci ilan 2025'te yayınlanmasına rağmen "2026'nın ilk ilanı" başlığıyla yayınlandı. Ben 2026 ilanının kontenjanlarının dolduğu bilgisini sorguluyorum sadece

evet biliyorum, ikinci ilan 2025'te yayınlanmasına rağmen "2026'nın ilk ilanı" başlığıyla yayınlandı. Ben 2026 ilanının kontenjanlarının dolduğu bilgisini sorguluyorum sadece
kontejan hakkında hiçbir fikrim yok sadece duyum aldım. Asıl kafama takılan kısım çevremde kaptan FO, kabin memuru, havacılık psikoloğu gibi pozisyonlarda halihazırda çalışan insanlardan kişisel olarak bu meslek için uygun olduğumun onayını alıp mülakat ekibi veya artık kim bakıyorsa bu işe onlardan neden olumsuz aldığımı anlayabilmiş değilim. Süreçlerde feedback verilmemesi de açıkçası hem süreçlerin dürüstlüğü hem de insanın acaba ben ve çevremdekiler zannettiğimiz kadar uygun değilmiyim şeklinde şüphe uyandırıyor.

Merhaba, bana da size gelen gibi bu alım döneminde sizinle ilerlemeyeceğiz maili geldi. Acaba durumla ilgili bir aksiyon aldınız mı?
Retest hakkı var mıymış? Bu mail tam olarak ne anlama geliyor? Benim ilk kurul sonucumdu. Çevremdeki farklı dönemde başvuran arkadaşlarıma Olumsuz maili geldi. Retest süresi de belirtilmiş.
İK'dan da bir cevap alamadım henüz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt