SunExpress, THY, Pegasus Tercih

3kutlu

Yeni Üye
Yetiştirilmek üzere pilot olanağı sağlayan firmalardan diyelim ki üç onay aldınız. Hangisini neden seçersiniz/seçmezsiniz? Tabii ki üçü de çok güzel firma ve olanakları birbirine çok yakın. Sizin düşüncelerinizi de duymak isterim. Hangi firmanın hangi özelliğinden/imkanından memnunsunuz, süreç karşılaştırma hakkında ne düşünüyosunuz, gelecek planı olarak büyük filolu bir firmanın küçük filolu bir firmaya göre artıları eksileri ne olabilir...

Kokpit ekibi altına entry oluşturamadığım için konuyu SunExpress başlığı altında açtım

Benim tercihim Pegasus olurdu. Çünkü Pegasus çok hızlı büyüyen ve genç filoya önem veren bir firma. Aynı zamanda destinasyonları her geçen gün artıyor. Ekstra olarak Airbus'ı Boeing'e tercih ederim.

Çalışma ortamı dersen SunEx, Maaş dersen THY.
Hocam maaş konusunda yanlışın var. 1. ağızdan bilgi değil tabi THY belki de en aşağıdan veriyor maaşı. Pegasus sanıyordum ben ama ek uçuşlarla alacağının 2 katını aldığını söyleyen yeni FO'lar var. Sunexpress zaten döviz cinsinden verdiği için onun da aşağı kalacağını düşünmüyorum.

Hocam maaş konusunda yanlışın var. 1. ağızdan bilgi değil tabi THY belki de en aşağıdan veriyor maaşı. Pegasus sanıyordum ben ama ek uçuşlarla alacağının 2 katını aldığını söyleyen yeni FO'lar var. Sunexpress zaten döviz cinsinden verdiği için onun da aşağı kalacağını düşünmüyorum.
Hocam hiç sanmıyorun açıkcası. Pegasus açıklamıştı kariyer.net youtube sayfasında var. Sunexde linkedin sayfasında var maaşları. Ek uçuşlar tek pgs veya sunex’e özel değil. Thy de aynı şekilde. Ben sanmıyorum bayrak taşıyıcı firmanın bu iki firmadan daha düşük verdiğini. Ki destinasyon olarak thy daha önde haliyle ek uçuşlar daha fazla özellikle yatı uçuşları. Özellikle afrika😂

Hocam hiç sanmıyorun açıkcası. Pegasus açıklamıştı kariyer.net youtube sayfasında var. Sunexde linkedin sayfasında var maaşları. Ek uçuşlar tek pgs veya sunex’e özel değil. Thy de aynı şekilde. Ben sanmıyorum bayrak taşıyıcı firmanın bu iki firmadan daha düşük verdiğini. Ki destinasyon olarak thy daha önde haliyle ek uçuşlar daha fazla özellikle yatı uçuşları. Özellikle afrika😂
Hocam değişiklik gösteriyor tabi ki ben de kariyer.net'te görünce sorguladım. Sürece beraber devam ettiğim arkadaşımın çok yakın bir arkadaşı 1 yıldır FO direkt ondan geldi bilgi. Pegasus maaş skalasının kariyer.net sunumuyla hiç alakası yok :D bizde arkadaş grubumuzla bu konuyu çok tartışmıştık kanıtla gelince ancak inanmıştık :D THY'de çok uçuş var ama çok da pilot var onu da unutmamak gerek, ek uçuşları o şekilde düşünebiliriz bence. Ama şunu da belirtmek gerek THY maaşları da ülkemizdeki diğer meslek gruplarını düşününce inanılmaz tatmin edici.

Hocam değişiklik gösteriyor tabi ki ben de kariyer.net'te görünce sorguladım. Sürece beraber devam ettiğim arkadaşımın çok yakın bir arkadaşı 1 yıldır FO direkt ondan geldi bilgi. Pegasus maaş skalasının kariyer.net sunumuyla hiç alakası yok :D bizde arkadaş grubumuzla bu konuyu çok tartışmıştık kanıtla gelince ancak inanmıştık :D THY'de çok uçuş var ama çok da pilot var onu da unutmamak gerek, ek uçuşları o şekilde düşünebiliriz bence. Ama şunu da belirtmek gerek THY maaşları da ülkemizdeki diğer meslek gruplarını düşününce inanılmaz tatmin edici.
Şöyle hocam zaten base pilot maaşları düşük zaten. Kazanç yatı görevleri ve uçuş saatine göre alınan ücretten geliyor. 2000 euro base pilot maaşı var sunexin yanlış hatırlamıyorsam. 2000 euro zaten şuan ortalama bir mühendis maaşı. Ama uçuş saatleri falan uçuruyor parayı

Kariyer.netteki video eski bir video diye biliyorum. Thy için sektörün en düşüğü diyorlar genelde..

Kariyer.netteki video eski bir video diye biliyorum. Thy için sektörün en düşüğü diyorlar genelde..
Yanlış hatırlamıyorsam 8 ay öncesinin videosu. Ayrıca şuan sektörde en düşük pegasus veriyor lowcost firma olduğu için. THY fiyat vermiyor nedense.

Kaba hesap olarak Sunexpress şu şekilde. Base FO Maaşı 3bin Euro. Bildiğim kadarıyla kışın 100 saatin altında uçuşlar var. Onuda base olarak 100 diyelim. 0-100 arası saatlik ücret 15.40 euro. O da 1540 euro yapıyor. Ekstra bacak uçuşlarında da ücret geliyor. Ortalama kış kazancı 5bin euro diyelim sunex için. Gece uçuşları vs ile birlikte. O da güncel kur ile 204bin tl yapıyor. Tabi bu MPL ücreti kesilmemiş hali.

Pegasus ise geçen sene yeni mezun FO'ya 120bin tl ile başlatıyordu. Tabi ekstra olacak uçuş ücretleri vs olacaktır.

Yine bir duyuma göre THY ise her şey dahil olarak. Uçuş ücreti kesilmeden 400bin + bandında. Açıkcası ben inanmıyorum bayrak taşıyıcı firmanın diğer firmalardan düşük vereceğine. Hatta Lowcost bir firmadan bile düşük vereceğine.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt