THY Dispeçer Yetiştirme Programı Başvuruları Başladı (2026) | Başvuru Şartları ve Detaylar

adminDoğrulanmış kullanıcı.

HavaPortal
Yönetici
2 2 3
thy dispeçer yetiştirme programı, cadet programı, dispatcher

Türk Hava Yolları (THY), TK Line-Up kapsamında düzenlenecek Dispeçer Yetiştirme Programı (Dispeçer Cadet Programı) için başvuru sürecini başlattı. Program, havacılık operasyonları alanında kariyer yapmak ve dispeçlik mesleğinde uzmanlaşmak isteyen adaylara kapsamlı bir eğitim sunmayı hedefliyor.

Toplam 300 saat sürecek ve 10 hafta boyunca devam edecek eğitim programı; sınıf eğitimi, sanal sınıf ve çevrim içi eğitim yöntemleriyle gerçekleştirilecek.

Eğitim kapsamında katılımcılar;
  • Hava hukuku
  • Hava trafik kontrolü
  • Uçak sistemleri ve motorlar
  • Ağırlık ve denge
  • Uçak performansı
  • Uçuş planlama ve takibi
  • Meteoroloji
  • Seyrüsefer
  • Haberleşme
  • Tehlikeli maddeler
  • Operasyon prosedürleri
gibi dispeçlik mesleğinin temel konularında eğitim alacak.

Başvuru Şartları​

Programa başvuracak adayların aşağıdaki şartları sağlaması gerekiyor:
  • En az ön lisans mezunu olmak,
  • 21 yaşından gün almış olmak,
  • İngilizce yeterliliğini belgelemek (YDS: en az 50, PTE: en az 45 veya TOEFL: en az 60 puan),
  • Havacılık tıp merkezlerinden alınacak sağlık raporuna sahip olmak (sağlık raporu sınav sürecinin ardından temin edilebilir).

Başvuru Nasıl Yapılacak?​

Programa katılmak isteyen adayların güncel öz geçmişlerini [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekiyor.

THY TK LINE-UP Dispeçer Yetiştirme Programı: Sıkça Sorulan Sorular (Özet)​

Program nedir?
TK LINE-UP, Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen ve SHGM Uçuş Harekât Uzmanı (Dispeçer) lisansına hazırlık amacıyla oluşturulan ücretli bir eğitim programıdır.

Eğitim süresi ne kadar?
Program yaklaşık 3 ay sürmektedir. Eğitimler sanal sınıf ve yüz yüze derslerden oluşan karma modelle gerçekleştirilecektir.

Eğitim içeriği nasıl olacak?
Program 13 modülden oluşacak. Her modülde teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalar, vaka analizleri ve ölçme-değerlendirme sınavları yapılacaktır.

Kimler başvurabilir?
  • En az ön lisans mezunları
  • 21 yaşından gün almış adaylar
  • Son 2 yıl içinde alınmış YDS 50, TOEFL 60 veya PTE 45 ve üzeri İngilizce puanına sahip olanlar
  • SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezlerinden sağlık raporu alabilecek durumda olanlar
Sağlık raporu zorunlu mu?
Evet. Uçuş Harekât Uzmanı lisans sürecinde yetkili havacılık tıp merkezlerinden alınacak sağlık raporu zorunludur. Gözlük veya kontakt lens kullanımı tek başına engel değildir.

Sınav yapılacak mı?
Evet. Program başlangıcında ön sınav, sonunda ise SHGM tarafından son sınav uygulanacaktır. Lisans sürecine devam edebilmek için sınav ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.

Staj imkânı var mı?
Programı başarıyla tamamlayan adaylar, Türk Hava Yolları Operasyon Birimi'nde 30 iş günü staj yapma hakkı kazanacaktır.

İş garantisi sunuluyor mu?
Hayır. Program ve staj, herhangi bir havayolunda veya Türk Hava Yolları'nda işe alım garantisi sağlamamaktadır.

Yaş sınırı var mı?
Alt yaş sınırı 21'dir. Program için üst yaş sınırı bulunmamaktadır.

Eğitim ne zaman başlayacak?
Eğitimlerin Eylül ayında başlaması planlanmaktadır. Talebe göre ek sınıflar açılabilecektir.

Program ücreti açıklandı mı?
Hayır. Eğitim ücreti, eğitim modeline göre değişiklik gösterecek olup daha sonra duyurulacaktır. SHGM sınav ücretleri, sağlık raporu ve İngilizce sınav/belge ücretleri adayların sorumluluğundadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt