Thy ön sağlık psikiyatri ve safra kesesi

KS
malikonac

malikonac

Yeni Üye
Öncelikle merhaba. Take off Cadet pace a aşamasındayım ancak süreç ilerlerken önlemimi almak adına sağlık süreci hakkında iki şeyi size danışmak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
1-) 2016 yılında yüz kızarıklığı için psikiyatriye gitmiştim. Tek sefere mahsus sonra başka ziyaretim olmadı. F41.9 anksiyete bozukluğu, tanımlanmamış. Tanısı girilmiş. E devlette. Ama e nabızda sadece psikiyatrik muayene tanısı yazıyor. Selectra 25 mg yazılmış, ancak bu ilacı hiçbir şekilde almadım da kullanmadım da. E Nabızda da satın alınan ilaçlar kısmında bilgi bulunamadı diyor. İşlem adı kısmında bireysel psikoterapi ve normal poliklinik muayenesi yazıyor.

2-) 15 yıldır semptomsuz sessiz safra kesesi taşım var . Bunu ön muayene öncesi aldırmak istiyorum.Ameliyat sonrasi 45 gün bekleme durumu varmış.6 Nisan da pace a sınavım var. Bu ameliyatı ön sağlık öncesi ne zaman olmalıyım ön sağlık 45 gün geçmeden olursa elenme sebebi midir. Haziran ortası Pace c mülakat olur diye tahmin ediyorum ama ön sağlık bundan kaç hafta sonra oluyor acaba veya bu durum class 1 almadan mi 45 gün önce olmalı. Pace c sonrası ameliyat olmam riskli mi olur.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20260317_120308.webp
    IMG_20260317_120308.webp
    18.4 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20260317_120254.webp
    IMG_20260317_120254.webp
    16.4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20260317_120236.webp
    IMG_20260317_120236.webp
    25.5 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20260317_120213.webp
    IMG_20260317_120213.webp
    15.3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20260317_120147.webp
    IMG_20260317_120147.webp
    22.4 KB · Görüntüleme: 20
psikiyatri için bir şey diyemeyeceğim, durum biraz karmaşık.

safra kesesi için ise:

"Safra kesesi taşı olan adayların işe girişi uygun değildir. Geçmişteameliyat olan adaylar ayrıntılı Gastroenteroloji/Genel Cerrahimuayenesi sonrası değerlendirilir. İşe giriş muayene öncesi ameliyatolan adaylar ameliyat sonrası (kokpit için 45.Gün) Genel Cerrahi uzmangörüşü sonrası değerlendirilir."

Pace C aşamasından 1 hafta sonra ön sağlığa çağırmışlardı. veri gizliliği ile ilgili dilekçe işlemlerim için 1-2 hafta ek süre tanınmıştı. 45 gün uzatılır mı emin değilim, belki sağlık birimine mail atsanız uzatma durumları olabilir ancak mutlaka önceden konuşmalısınız.

başarılar ve geçmiş olsun.

psikiyatri için bir şey diyemeyeceğim, durum biraz karmaşık.

safra kesesi için ise:

"Safra kesesi taşı olan adayların işe girişi uygun değildir. Geçmişteameliyat olan adaylar ayrıntılı Gastroenteroloji/Genel Cerrahimuayenesi sonrası değerlendirilir. İşe giriş muayene öncesi ameliyatolan adaylar ameliyat sonrası (kokpit için 45.Gün) Genel Cerrahi uzmangörüşü sonrası değerlendirilir."

Pace C aşamasından 1 hafta sonra ön sağlığa çağırmışlardı. veri gizliliği ile ilgili dilekçe işlemlerim için 1-2 hafta ek süre tanınmıştı. 45 gün uzatılır mı emin değilim, belki sağlık birimine mail atsanız uzatma durumları olabilir ancak mutlaka önceden konuşmalısınız.

başarılar ve geçmiş olsun.
Teşekkürler ederim cevabınız için . Safra kesesi için mail attım 45 günlük sürenin beklenebileceğini söylediler. Ama psikiyatri durumu soru işareti kaldı. Bildiğim ve anladığım kadarıyla 2 seçeneğim var .

Birincisi; muayene ve ilaç kaydını sildirmek. ( bu durumda psikiyatri genel muayene olarak görünüyormus sadece sanırım tanısız) sonrasında epikriz almak.

İkincisi; sildirmeden ispat için muayene epikizi almak ve SGK dan ilaci almadığıma dair döküm almak .

Her iki durumda da başarıyla geçen var mı acaba benim durumumda yine elenme ihtimali var mı onu merak ediyorum.

Yada benim durumumda olup hiç işlem yapmadan bu aşamadan geçebilen

Teşekkürler ederim cevabınız için . Safra kesesi için mail attım 45 günlük sürenin beklenebileceğini söylediler. Ama psikiyatri durumu soru işareti kaldı. Bildiğim ve anladığım kadarıyla 2 seçeneğim var .

Birincisi; muayene ve ilaç kaydını sildirmek. ( bu durumda psikiyatri genel muayene olarak görünüyormus sadece sanırım tanısız) sonrasında epikriz almak.

İkincisi; sildirmeden ispat için muayene epikizi almak ve SGK dan ilaci almadığıma dair döküm almak .

Her iki durumda da başarıyla geçen var mı acaba benim durumumda yine elenme ihtimali var mı onu merak ediyorum.

Yada benim durumumda olup hiç işlem yapmadan bu aşamadan geçebilen
Bu durumda süreci hem olumsuz sonuçlanan hem de olumlu sonuçlanan kişiler mevcut. O yüzden kesin bir bilgi verilemez diye düşünüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt