2027 Cadet İlanlarını Beklerken 1 Yıllık Askerlik Mantıklı mı?

mob100

Yeni Üye
Merhabalar,

Şu anda 25 yaşındayım ve Kasım ayında 1 yıllık yedek subay olarak askerliğe gitmeyi düşünüyorum. Ancak aklımda ciddi bir kararsızlık var. Özellikle 2027 yılının başlarında tekrar Take-Off Cadet ilanı açılırsa, askerlik nedeniyle süreci kaçırmaktan endişe ediyorum.

Bu noktada sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Sizce 1 yıllık yedek subaylık yapmak, cadet süreci açısından özellikle CRM, liderlik, disiplin, sorumluluk alma ve stres yönetimi gibi konularda bana katkı sağlar mı? Mülakatlarda veya genel aday profili açısından böyle bir tecrübenin olumlu bir etkisi olur mu?

Bir yandan askerliği aradan çıkarmak ve bu süreci kendimi geliştirmek için değerlendirmek istiyorum. Diğer yandan da 2027’de ilan açılırsa başvuru sürecini kaçırma ihtimali beni düşündürüyor. Sizce önümüzdeki yıl kaç ilan açılabilir, süreç nasıl ilerleyebilir? Bu belirsizlik içinde 1 yıllık yedek subaylığa gitmek mantıklı bir tercih olur mu?

Yaşın çok genç, yaşla alakalı sıkıntı yaşamazsın. 1 sene askerlik, eğer buna göğüs germek niyetindeysen, sana CRM yetkinlikleri açısından çok şey katacaktır.

Başarılar
Çok teşekkür ederim. Yedek subaylığın CRM açısından gerçekten ciddi bir faydası olacaksa bir yıl değil, iki yıl bile yaparım. O konuda herhangi bir çekincem yok.

Konu dışı ama bence maddiyat vs zor durumda değilsen kötü bir işin yoksa 1 sene yapmak mantıklı değil. Para vermek istememeni anlarım bedelli için ama neden 6 ay gitmiyorsun?
Şu an bedelli askerlik 400 bin TL’nin üzerinde ve bu parayı verecek durumda değilim. Aile evinde kalıyorum ve çalışıyorum ama maaşım çok yüksek değil (kiraya çıksam doğru düzgün birikim yapamam ve askerliğimin tecili 2027 temmuzda bitecek). 6 aylık askerlik de bana çok mantıklı gelmiyor çünkü anlatılanlara göre çoğunlukla boş geçiyormuş CRM açısından bir katkısı olur mu bilmiyorum. 1 yıllık yedek subaylıkta ise maaş alacağım ve CRM için hazırlık da olacaktır kanaatindeyim. Benim için en önemli konu zaten CRM. Konuştuğum bazı kişiler de yedek subaylığın disiplin, sorumluluk ve liderlik açısından faydalı olabileceğini söyledi. Bu yüzden şu an 1 yıllık yedek subaylık bana daha mantıklı geliyor. Zaten bunun bir kesinliği yok 1 yıllık için başvururum ama 6 aylık da çıkabilir. O zaman mecbur 6 aylık gitmek zorunda kalırız 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt