3 Şirketten tüm kriterleri fazlasıyla sağlamama, ve ciddi hazırlık yapmama rağmen neden elendim ?

Thy pace a nın ben de çok iyi bir sınav olduğunu düşünmüyorum refleks testlerini dokunmatik ekranda ölçmenin sağlıklı olmadığını söylemek için uzman olmaya gerek yok diğer iki şirket de az kişiyi alıyor zaten durum böyle. Ben de ikinci girişimde sadece sustained den kaldım ilkinde de iki dokunmatikten de kaldım. İşin komik kısmı thy bir de bu modülü geliştiren biziz diye reklam yapıyor. Güzel geliştirmişsiniz keşke bi tane num pad de koysaydınız diyorum. Özellikle dokunmatik ekranlardan çalışmama rağmen iyi skorlar almama rağmen kalmış olmam beni de üzdü ancak yapıcak bir şey yok bu şirketlere çok umut bağlamamak gerek ikinci üçüncü plan olmalı çünkü ne döndüğü de belli değil kamuda neler olduğunu hepimiz biliyoruz bu şirketlerden de adam kayırma ile ilgili sızıntı olursa hiç şaşırmam he bizi çağırırlar mı geri sanmam. Askeri lise mülakatından beri alışkınız artık böyle şeylere kafama takmıyorum alternatiflerle de devam ediyorum diğer şirketleri de deneyeceğiz bakalım.

Öncelikle nispeten yakın zamanda snx kuruldan elenen bir aday olarak kabullenmesi ne kadar zor bir durum olduğunu anlayabiliyorum. Gerçekten tüm istek çabalarımız keşke 1 saatlik bir mülakata bağlı olmasa ama maalesef durum bu.

Pace-A için diyeceğim şu bence ilk denemede fazla heyecan ve gerginlik ikincide ise yetiştirememiş olabilirsiniz. Kimseye tavsiye etmiyorum ama ben farklı sebeplerden dolayı pace-a ya yalnızca bir gece önce her modülü birer kez deneyip sabahına sınava girdim. Çok rahat bir şekilde çözdüm ve yetiştiremediğim için hepsinden geçip matematikten kaldım, re-test ile toparladım. Demem o ki, sandığınızdan fazla stres sizi fark etmediğiniz ölçüde etkilemiş olabilir.

Diğer kurul mülakatlarına ise adam kayırma torpil gibi durumlar elbette üstüne konuşması zor bir konu. Hiç olmamıştır demek de olmaz ama olmuşsa ne zaman nasıl ne sıklıkla kaç kişiye kime gibi sorular asla cevap bulmayacağı için yokmuş gibi varsaymak en sağlıklısı. Eğer bu senaryoda hakkınız yenmediyse, daha tarafsız yaklaşın kendinize. Yüzleşmesi zor olabilir ama şahsen kendimden yola çıkacak olursam, rahat ve dikkatli bir kafa yapısıyla belki olur mantığıyla Thy de ilerlemişken önce Thy CRM aşamasında sonra snx kurulda aşırı hazırlanıp kendimi de aşırı strese sokup bunu da karşı tarafa fazlasıyla belli edip elendim. Thy CRM de ve snx de daha kapıyı çekip çıkarken elendiğimi ve neden eleneceğimi hissetmiştim. Fakat insan elbette kabul etmek istemiyor. Onca hayal saatlerce çalışma, ter, emek beklentiler derken mutlaka olacakmış gibi hissediyorsunuz. Belki de eğer en kötüsü benim gibi bir de üstüne işsizlik durumunuz varsa yani aynı zamanda hayalinize ulaşıp aynı zamanda işsizlik derdinizi silecek bir kariyer yolu çok çok kısa bir mesafede uzansanız alacaksınız, fakat olmuyor maalesef. Üstelik değiştirmek için paralı okul harici bir seçeneğiniz kalmamış gibi duruyor. Durumu kabullenmekten ve her ne kadar çevrenizdeki deneyimli insanlar öyle demese de belki de bu meslekte mutlu olamayacağınızı düşünün derim. Aksini ispat etmeye hak arayışına girmenize çok saygı duyuruyorum ama bu şirketler bu süreçleri maalesef şeffaf yürütmüyorlar. Hak verdiğim konu size geri bildirim yapılmaması ve mülakatlarınızın ilginç kısalıklarda sürmesi. Umarım yine de yetkili biri sesinizi duyar.

Konu yukarı

IMG_0380.webp

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, ben de thy de crm aşamasında retestte kaldım. Bu sürece başladığıdma gözümde türk hava yollarını çok büyütmüş ve sanki ordaki herkes üst seviye insanlarmış gibi düşünmüştüm, ilk crm mülakatındaki ekip (adaylar) de çok profesyoneldi fakat bana göre çok sıkıntılı bir kişi vardı, crm aşamasından o adayın geçip benim kalmam bende şok etkisi yarattı. (CRM mülakatcısı veya psikolog savunucuları veyahut crm aşamasını tekde geçmiş bir aday direk şunu diyebilir; "Belki o adayın problemi olarak gördüğün şey aslında olması gereken özellik bla bla"; hayır kişi sürekli sürenin tamamını kendisine alan, metinde olmayan bilgileri metinde varmış gibi söyleyen, oyunda dışarıdan bir tüyo alıp bu tüyoyu hemen kullanmak için flash tv oyunculuğu sergileyen ve bunun tez canlılığı ile o kadar absürt bir cümle kuran birisiydi, sürekli süreyi söylemek için saate bakıp bacağını sallıyordu). Mülakatçıların arasında da çok fazla fark var, mülakatçı ile aday arasında uyum olursa geçiyorsun fakat bu mülakatın onurunu zedeliyor, ayrıca retest'e kaldığınızda çok bariz bir bilgi paylaşımı olduğu ortada, bu bağımsız ikincil değerlendirmeyi zorlaştırıyor ve zaten yeterince yetkinliği olmayan psikologları iyice şartlandırıyor. CRM mülakatçılarının eğitimsiz veyahut beceriksiz olduğunu düşünmüyorum, umursamaz ve rasyonellikden uzaklar. Bir anı anlatmak değil, anıya kılıf hazırlamak daha önemli, sanki politikacı alacaklar, bir tane doğru anı ile aşamaları geçen aday yok. CRM şöyle böyle diye bu kadar önemsetip sonra bu kadar profesyonel pervasızlık can sıkıyor. Restest mülakatında da, ilk mülakatımda da mülakatcıların da çok fazla saçmalığı oldu fakat onları burda yazmıyacağım.

Pace A'dan da insan nasıl kalır anlamıyorum, sınav çıkışı 5 er 10 ar soru işaretliyenler bile geçmiş, ben rakamlar, şehirleri fulledim ve labirenti de odada ilk bitiren kişi olduğuma hatta 2. ye fark açtığıma inanıyorum, 3d evleride çok hızlı yapmıştım çünkü çok çalışmıştım, sırf bu cadet programı için yüksek lisans bursunu ve iş tekliflerini reddetmiştim. Şimdi çok pişmanım, pişmanlığım en çok da adil yargılanma hakkımızın olmasına inanıp hayattan 1.5 sene kaybetmiş olmam. Türkhavayolları bile olsa inanmıştım.

Öncelikle nispeten yakın zamanda snx kuruldan elenen bir aday olarak kabullenmesi ne kadar zor bir durum olduğunu anlayabiliyorum. Gerçekten tüm istek çabalarımız keşke 1 saatlik bir mülakata bağlı olmasa ama maalesef durum bu.

Pace-A için diyeceğim şu bence ilk denemede fazla heyecan ve gerginlik ikincide ise yetiştirememiş olabilirsiniz. Kimseye tavsiye etmiyorum ama ben farklı sebeplerden dolayı pace-a ya yalnızca bir gece önce her modülü birer kez deneyip sabahına sınava girdim. Çok rahat bir şekilde çözdüm ve yetiştiremediğim için hepsinden geçip matematikten kaldım, re-test ile toparladım. Demem o ki, sandığınızdan fazla stres sizi fark etmediğiniz ölçüde etkilemiş olabilir.

Diğer kurul mülakatlarına ise adam kayırma torpil gibi durumlar elbette üstüne konuşması zor bir konu. Hiç olmamıştır demek de olmaz ama olmuşsa ne zaman nasıl ne sıklıkla kaç kişiye kime gibi sorular asla cevap bulmayacağı için yokmuş gibi varsaymak en sağlıklısı. Eğer bu senaryoda hakkınız yenmediyse, daha tarafsız yaklaşın kendinize. Yüzleşmesi zor olabilir ama şahsen kendimden yola çıkacak olursam, rahat ve dikkatli bir kafa yapısıyla belki olur mantığıyla Thy de ilerlemişken önce Thy CRM aşamasında sonra snx kurulda aşırı hazırlanıp kendimi de aşırı strese sokup bunu da karşı tarafa fazlasıyla belli edip elendim. Thy CRM de ve snx de daha kapıyı çekip çıkarken elendiğimi ve neden eleneceğimi hissetmiştim. Fakat insan elbette kabul etmek istemiyor. Onca hayal saatlerce çalışma, ter, emek beklentiler derken mutlaka olacakmış gibi hissediyorsunuz. Belki de eğer en kötüsü benim gibi bir de üstüne işsizlik durumunuz varsa yani aynı zamanda hayalinize ulaşıp aynı zamanda işsizlik derdinizi silecek bir kariyer yolu çok çok kısa bir mesafede uzansanız alacaksınız, fakat olmuyor maalesef. Üstelik değiştirmek için paralı okul harici bir seçeneğiniz kalmamış gibi duruyor. Durumu kabullenmekten ve her ne kadar çevrenizdeki deneyimli insanlar öyle demese de belki de bu meslekte mutlu olamayacağınızı düşünün derim. Aksini ispat etmeye hak arayışına girmenize çok saygı duyuruyorum ama bu şirketler bu süreçleri maalesef şeffaf yürütmüyorlar. Hak verdiğim konu size geri bildirim yapılmaması ve mülakatlarınızın ilginç kısalıklarda sürmesi. Umarım yine de yetkili biri sesinizi duyar.
Merhaba hocam, ben de TJY CRM Retest olarak, size sormak istiyorum. Ben çıkarken, ufak tefek hatalarım olmasına rağmen büyük ihtimalle geçerim diyordum fakat olumsuz aldım. Sizce sizin elenmenize sebep olan hatalarınız nelerdi ? Retest çalışması için neler yaptınız ? Önerebileceğiniz kitap, kaynak, danışman vs. var mıdır? Bu arada reteste girdiniz mi sonucunuz ne geldi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt