Merhaba, sürece thy kurul aşamasında devam eden birisi olarak,
Pace A kısmında kesinlikle adil davranıldığına inanıyorum.
Kaldı ki bir modülü kötü yapıp aynı modülün eşleniğinden iyi performans yaptıysanız, sonucunuzu negatif etkilemiyor.
Sonuçlar PC ortamında kaydedilerek istanbul üniversitesi havacılık fakültesinde değerlendirilerek THY'ye iletiliyor.
Üniversitenin değerlendirmesi, eğer kritik hatalar yapılmadıysa genelde olumlu oluyor. Bazı modüller Pace A sınavında diğerlerinden çok daha kritik yetkinlikleri ölçüyor, Bunların başında MIC modülü geliyor. Ardından sizin dediğiniz sustained attention ve eşlenik modülü, sonrasında 3d dimensional ve eşlenik modülü, en son sıralarda ise digit span, eşleniği ve mat-fizik geliyor.
Bu durumda siz sustained kısmında fark etmediğiniz kritik bir hata yapmış olmalısınız ki modülden elenmişsiniz.
Re-test aşamasında da, ya sınavın overall skoru çok sınırdaydı ve matematiğinizdeki netinizi kompanse edemedi, ya da fiziğiniz de kötüydü ve o matematik kısmını (bilgi modülü kısmını) daha da aşağıya çekti.
Aklıma başka senaryo gelmiyor. Bir de yanlış anlamazsanız, ben tüm havayollarına başvurmak yerine sırayla gitmeyi tercih ederdim.
Örneğin pegasusta sürece devam edebilecekken THY'de ilerlemeyi tercih ettim, çünkü süreçleri ve sınav formatları farklı. Çalışma açısından vakit ve enerji kaynağımı tek bir havayolundaki sürecim sonlanana kadar tüketmeyi düşünmemek benim uyguladığım bir stratejiydi.
Öyle ki pace a kısmına sadece 4 aylık bir çalışma yapmıştım.
Süreçlerinizin tümü sonlandığı için çok üzgünüm, geçmiş olsun. Eğer idealinizin peşinden gitme şevkiniz hala kırılmadıysa uçuş okulları üzerinden denemenizi tavsiye ederim.
Başarılar dilerim,