3 Şirketten tüm kriterleri fazlasıyla sağlamama, ve ciddi hazırlık yapmama rağmen neden elendim ?

Bilgi modülünden başarısız olduğum için yalnızca bilgi modülünden sınav olacağım diğer modüllerden tekrar sınav olmam gerekmiyor. Çok sağ olun bilgiler için.
Doğru, unutmuşum. Ne demek rica ederim.
Sınavda zamanı yönetmeyi unutmayın, bilmediğim her soruyu acımadan pas geçmiştim. Sonra da işaretlediğim şıkları saydım, örneğin A şıkkından 5 tane B şıkkından 7 tane işaretledim vs. Boş kalan soruları eksik işaretlediğim şıklara dağıtarak dengelemeye çalıştım. Bu sayede bir iki sorum tutmuştu şansa

Merhaba, sürece thy kurul aşamasında devam eden birisi olarak,
Pace A kısmında kesinlikle adil davranıldığına inanıyorum.
Kaldı ki bir modülü kötü yapıp aynı modülün eşleniğinden iyi performans yaptıysanız, sonucunuzu negatif etkilemiyor.
Sonuçlar PC ortamında kaydedilerek istanbul üniversitesi havacılık fakültesinde değerlendirilerek THY'ye iletiliyor.
Üniversitenin değerlendirmesi, eğer kritik hatalar yapılmadıysa genelde olumlu oluyor. Bazı modüller Pace A sınavında diğerlerinden çok daha kritik yetkinlikleri ölçüyor, Bunların başında MIC modülü geliyor. Ardından sizin dediğiniz sustained attention ve eşlenik modülü, sonrasında 3d dimensional ve eşlenik modülü, en son sıralarda ise digit span, eşleniği ve mat-fizik geliyor.

Bu durumda siz sustained kısmında fark etmediğiniz kritik bir hata yapmış olmalısınız ki modülden elenmişsiniz.
Re-test aşamasında da, ya sınavın overall skoru çok sınırdaydı ve matematiğinizdeki netinizi kompanse edemedi, ya da fiziğiniz de kötüydü ve o matematik kısmını (bilgi modülü kısmını) daha da aşağıya çekti.

Aklıma başka senaryo gelmiyor. Bir de yanlış anlamazsanız, ben tüm havayollarına başvurmak yerine sırayla gitmeyi tercih ederdim.
Örneğin pegasusta sürece devam edebilecekken THY'de ilerlemeyi tercih ettim, çünkü süreçleri ve sınav formatları farklı. Çalışma açısından vakit ve enerji kaynağımı tek bir havayolundaki sürecim sonlanana kadar tüketmeyi düşünmemek benim uyguladığım bir stratejiydi.

Öyle ki pace a kısmına sadece 4 aylık bir çalışma yapmıştım.

Süreçlerinizin tümü sonlandığı için çok üzgünüm, geçmiş olsun. Eğer idealinizin peşinden gitme şevkiniz hala kırılmadıysa uçuş okulları üzerinden denemenizi tavsiye ederim.

Başarılar dilerim,
PACE-A için yapılan resmi bir sunumda yetkiliden dan bizzat eşlenik modül olmadığı bilgisi almıştım, yani DLR'daki gibi bir modülün skoru diğerini telafi etmiyor, MAT içinse ilk oturumum çok daha kötü geçmişti. MAT için 8 9 kesin doğrum vardı. Son girdiğim oturumda sınav esnasında kesin emin olduğum 24 fizik, 16 tane de matematik sorusu vardı, dediğiniz gibi belki 1 soru farkla gözden kaçırılan bir hata sonucu etkilemiş olabilir o yüzden kendim adına da pek yorum yapamıyorum.

Tüm havayollarına başvuru kısmında da aslında tam olarak dediğiniz gibi yaptım sayılır, PGS mart ayı gibi ilan açmıştı ama THY sürecim devam ediyor, sonuçlanmadan diğerine başvuru yapmayayım diye düşünmüştüm, zira tarihler düşük bir ihtimal olsa da çakışabiliyor. Sunexpress için THY PACE-A dan ilk olumsuzumu alınca 6 aylık boşluğu değerlendirmek bakımından başvuru yapmıştım. Aslında 3 şirketin sürecine başvursam da 3üde birbirinden ayrı ayrı ilerledi diyebilirim.

Şu an pek çoğumuzun da empati yapacağı üzere bir uçuş okuluna 70-80 bin euro verebilecek bir maddi durumum yok. hayatımı değiştiren ekstrem bir durum olmazsa da olmayacak gibi duruyor. Ajet 2026 yılında cadet açabilir söylentileri dönüyor. Belki bütün bu süreçleri orada deneyim olarak kullanma şansım olur...

Öncelikle çok geçmiş olsun. THY için bir şey söylemek zor, belki sınırdan kalmış olabilirsiniz iki seferde de. Diğer iki şirketle yaşadığınız durum da üzücü, ancak bu durumlarda bu değerlendirmeleri yapan kişilerin de insan olduğunu unutmamız gerekiyor benim anladığım kadarıyla, belki sizin değerlendirmenizi başka bir psikolog yapsaydı daha iyi uyum sağlayabilir ve geçebilirdiniz, farklı bir sonuç almayabilirdiniz de. Fark etmediğiniz ve yaptığınız hatalar da olmuş olabilir ve bunlardan dolayı da geçememiş olabilirsiniz. Bazen gözlerine küçücük bir şey batıyor o an farkında dahi olamayacağımız ve elenmemize sebep olabiliyor bu süreçlerde.

Ne kadar çabaladığınıza ve istekli olduğunuza hiç şüphem yok, o yüzden şaşkınlığınızı anlayabiliyorum. Ancak bazen ne kadar uygun olduğumuzu düşünsek de karşıdaki o şekilde düşünmeyebiliyor, ya da bir şeyler yolunda gitmiyor ve biz kendimizi olması gerektiği gibi yansıtamıyoruz. Aynı şey benim de çok istediğim bir şirkette başıma geldi, hazır ve uygun olduğumu düşünüyordum ama ne yazık ki olumsuz oldu. Bazen her şey yolunda gitmiyor, bunun en büyük kanıtı da sağlıktan küçücük detaylarla elenen arkadaşlarımız olabiliyor. Söylemesi kolay olmasına ve ben kendim de çok uygulayamama rağmen tavsiyem kendinizi yıpratmamanız. İnsanın bazen başkasından duyması gerekebiliyor.

Dediğiniz gibi Ajet’in cadet açacağı yönünde söylentiler var, bu kadar deneyim de dediğiniz gibi elbette orada işinize yarayacaktır. Umarım orada hayallerinize kavuşma fırsatınız olur, başarılar dilerim

Merhaba, sürece thy kurul aşamasında devam eden birisi olarak,
Pace A kısmında kesinlikle adil davranıldığına inanıyorum.
Kaldı ki bir modülü kötü yapıp aynı modülün eşleniğinden iyi performans yaptıysanız, sonucunuzu negatif etkilemiyor.
Sonuçlar PC ortamında kaydedilerek istanbul üniversitesi havacılık fakültesinde değerlendirilerek THY'ye iletiliyor.
Üniversitenin değerlendirmesi, eğer kritik hatalar yapılmadıysa genelde olumlu oluyor. Bazı modüller Pace A sınavında diğerlerinden çok daha kritik yetkinlikleri ölçüyor, Bunların başında MIC modülü geliyor. Ardından sizin dediğiniz sustained attention ve eşlenik modülü, sonrasında 3d dimensional ve eşlenik modülü, en son sıralarda ise digit span, eşleniği ve mat-fizik geliyor.

Bu durumda siz sustained kısmında fark etmediğiniz kritik bir hata yapmış olmalısınız ki modülden elenmişsiniz.
Re-test aşamasında da, ya sınavın overall skoru çok sınırdaydı ve matematiğinizdeki netinizi kompanse edemedi, ya da fiziğiniz de kötüydü ve o matematik kısmını (bilgi modülü kısmını) daha da aşağıya çekti.

Aklıma başka senaryo gelmiyor. Bir de yanlış anlamazsanız, ben tüm havayollarına başvurmak yerine sırayla gitmeyi tercih ederdim.
Örneğin pegasusta sürece devam edebilecekken THY'de ilerlemeyi tercih ettim, çünkü süreçleri ve sınav formatları farklı. Çalışma açısından vakit ve enerji kaynağımı tek bir havayolundaki sürecim sonlanana kadar tüketmeyi düşünmemek benim uyguladığım bir stratejiydi.

Öyle ki pace a kısmına sadece 4 aylık bir çalışma yapmıştım.

Süreçlerinizin tümü sonlandığı için çok üzgünüm, geçmiş olsun. Eğer idealinizin peşinden gitme şevkiniz hala kırılmadıysa uçuş okulları üzerinden denemenizi tavsiye ederim.

Başarılar dilerim,
Hocam öncelikle dediklerinize birebir katılıyorum. Kurul aşamanız ne zaman acaba ben de şu an kurul aşamasındayım ama henüz dil belgemi yüklemedim siz ne durumdasınız ? Eğer yakın tarihte girecek olursanız tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Hocam öncelikle dediklerinize birebir katılıyorum. Kurul aşamanız ne zaman acaba ben de şu an kurul aşamasındayım ama henüz dil belgemi yüklemedim siz ne durumdasınız ? Eğer yakın tarihte girecek olursanız tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Merhaba, henüz planlanmadı. Cumartesi günü IELTS sınavına gireceğim. Skoru alırsam planlanacak. Alamazsam ilan bekleyecek ve o sırada skoru almaya çalışacağım.

Merhaba, henüz planlanmadı. Cumartesi günü IELTS sınavına gireceğim. Skoru alırsam planlanacak. Alamazsam ilan bekleyecek ve o sırada skoru almaya çalışacağım.
Ben de cuma giriyorum ielts'e. Acaba dil belgesi yüklendikten kaç gün sonra planlama yapılıp kurula giriyoruz bilginiz var mı sizin ?

Ben de cuma giriyorum ielts'e. Acaba dil belgesi yüklendikten kaç gün sonra planlama yapılıp kurula giriyoruz bilginiz var mı sizin ?
bilgim yok fakat çok uzatacaklarına ihtimal vermiyorum

Konuya mesaj yazan arkadaşlar konunun sürüklenmesine sebep olmuş, bununla beraber ben de benzer bir konumda olduğumu söyleyebilirim. Mülakatlara sıkı bir hazırlık sürecinden sonra katılmış olmama rağmen aynı aşamalarda elendim. Mülakatlarda elenmiş olabilirim, iyi performans sergileyememiş olabilirim, benden daha yetkin adaylar olabilir, bunlar benim için bir problem değil. Fakat X Havayolları’ nın mülakat aşamasında “sen salak mısın” sorusu ile karşılaşmam beni oldukça şaşırttı. Bu soruyu sormasına sebep olabilecek absürt bir davranış içerisinde bulunmadığımı düşündüğümü de belirtmeliyim. Maalesef ben de yaratılan “yeteneği olan insanlar mülakatı kazanabilir” algısının gerçek olmadığı kanaatindeyim.

Konuya mesaj yazan arkadaşlar konunun sürüklenmesine sebep olmuş, bununla beraber ben de benzer bir konumda olduğumu söyleyebilirim. Mülakatlara sıkı bir hazırlık sürecinden sonra katılmış olmama rağmen aynı aşamalarda elendim. Mülakatlarda elenmiş olabilirim, iyi performans sergileyememiş olabilirim, benden daha yetkin adaylar olabilir, bunlar benim için bir problem değil. Fakat X Havayolları’ nın mülakat aşamasında “sen salak mısın” sorusu ile karşılaşmam beni oldukça şaşırttı. Bu soruyu sormasına sebep olabilecek absürt bir davranış içerisinde bulunmadığımı düşündüğümü de belirtmeliyim. Maalesef ben de yaratılan “yeteneği olan insanlar mülakatı kazanabilir” algısının gerçek olmadığı kanaatindeyim.
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Firmanın adını sansürledim. Açıkçası hiçbir şirket mülakatında da sen salak mısın diye sorulacağına inanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt