Geçmiş olsun, ben de thy de crm aşamasında retestte kaldım. Bu sürece başladığıdma gözümde türk hava yollarını çok büyütmüş ve sanki ordaki herkes üst seviye insanlarmış gibi düşünmüştüm, ilk crm mülakatındaki ekip (adaylar) de çok profesyoneldi fakat bana göre çok sıkıntılı bir kişi vardı, crm aşamasından o adayın geçip benim kalmam bende şok etkisi yarattı. (CRM mülakatcısı veya psikolog savunucuları veyahut crm aşamasını tekde geçmiş bir aday direk şunu diyebilir; "Belki o adayın problemi olarak gördüğün şey aslında olması gereken özellik bla bla"; hayır kişi sürekli sürenin tamamını kendisine alan, metinde olmayan bilgileri metinde varmış gibi söyleyen, oyunda dışarıdan bir tüyo alıp bu tüyoyu hemen kullanmak için flash tv oyunculuğu sergileyen ve bunun tez canlılığı ile o kadar absürt bir cümle kuran birisiydi, sürekli süreyi söylemek için saate bakıp bacağını sallıyordu). Mülakatçıların arasında da çok fazla fark var, mülakatçı ile aday arasında uyum olursa geçiyorsun fakat bu mülakatın onurunu zedeliyor, ayrıca retest'e kaldığınızda çok bariz bir bilgi paylaşımı olduğu ortada, bu bağımsız ikincil değerlendirmeyi zorlaştırıyor ve zaten yeterince yetkinliği olmayan psikologları iyice şartlandırıyor. CRM mülakatçılarının eğitimsiz veyahut beceriksiz olduğunu düşünmüyorum, umursamaz ve rasyonellikden uzaklar. Bir anı anlatmak değil, anıya kılıf hazırlamak daha önemli, sanki politikacı alacaklar, bir tane doğru anı ile aşamaları geçen aday yok. CRM şöyle böyle diye bu kadar önemsetip sonra bu kadar profesyonel pervasızlık can sıkıyor. Restest mülakatında da, ilk mülakatımda da mülakatcıların da çok fazla saçmalığı oldu fakat onları burda yazmıyacağım.
Pace A'dan da insan nasıl kalır anlamıyorum, sınav çıkışı 5 er 10 ar soru işaretliyenler bile geçmiş, ben rakamlar, şehirleri fulledim ve labirenti de odada ilk bitiren kişi olduğuma hatta 2. ye fark açtığıma inanıyorum, 3d evleride çok hızlı yapmıştım çünkü çok çalışmıştım, sırf bu cadet programı için yüksek lisans bursunu ve iş tekliflerini reddetmiştim. Şimdi çok pişmanım, pişmanlığım en çok da adil yargılanma hakkımızın olmasına inanıp hayattan 1.5 sene kaybetmiş olmam. Türkhavayolları bile olsa inanmıştım.