Üniversite yıllarım boyu yurt yemekleri kötü olduğundan sürekli dışarıdan döner vb çift lavaşlı ve yoğun yemeğe bağlı hazımsızlık ve kabızlık sorunu yaşadım ( sebebinin bu olduğunu sonradan öğrendim ve bu yıllar boyu bunu kabul etmek istemedim etseydim de elimden pek bir şey gelmeyecekti ) tabi öncesinde de yaşadım fakat sağlıktan korktuğum için her sorunumda soluğu hastanede alırım bu bahsettiğim süreçlerde bana her zaman duphalac x-m gibi ilaçlar verildi ve beni bunlara bağımlı kıldılar, hastalığın tanısıyla değil geçiştirmeyle ilgilendiler ve bir yerden sonra bu ilaçlar kullananlar varsa bilir etkisi 0'a iniyor ve rahatsızlık veriyor. ( hatta bu durumu bir doktora söylediğimde oldukça sinirlenip 2 ölçek yetmiyorsa 4 ölçek iç demişti ). son olarak haziran 2025 de gastroentrologa göründüm kan değerlerimede baktı, gaita testide istedi ancak zaten sorunum o gaitayı verememek olduğu için verememiştim, bunun dispepsi olabileceğini söyledi, kalori hesabı yaparak daha az yememi söyledi bende ilaçlardan vazgeçip 4 aydır bu şekilde besleniyorum ( ek hiç bir ilaç kullanmadım ) ve bugün 15.10.2025 tarihi itibariyle hiç bir sorunum kaldı sindirimle alakalı.
Şimdi sizlere sorun şu ben ilaç yazdırmak için doktora gittiğimde aile hekimi dahi bana ibs tanısı koymuş hiç bir tetkik kan vb olmadan. tabi arada iç hastalıkları doktoruda var ancak bu tanıyı koyup duphalac yazmış :) Şuanda pace B testi adayıyım ancak bu durum benim elenmeme sebep olur mu ön e-nabız testinde veya class1 sertifikası alma durumunda bu tanılar dikkate alınır mı.
THY eskiden tanısı konmuş olsa dahi engel teşkil eder demiş ancak tanı konulurken hiç bir tetkik yapılmamış.
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim, iyi forumlar.
Eklemeyi unuttum 2024 yılında özel hastaneye gittim devlette dikkate alınmadığım için oda kolonoskopi önerdi kesin çözüm için ve kolonoskopi sonucu temiz çıktı, psikoloğa git demişti :)
Kısacası özelde dahi bu basit duruma çare bulamamıştım.
Şimdi sizlere sorun şu ben ilaç yazdırmak için doktora gittiğimde aile hekimi dahi bana ibs tanısı koymuş hiç bir tetkik kan vb olmadan. tabi arada iç hastalıkları doktoruda var ancak bu tanıyı koyup duphalac yazmış :) Şuanda pace B testi adayıyım ancak bu durum benim elenmeme sebep olur mu ön e-nabız testinde veya class1 sertifikası alma durumunda bu tanılar dikkate alınır mı.
THY eskiden tanısı konmuş olsa dahi engel teşkil eder demiş ancak tanı konulurken hiç bir tetkik yapılmamış.
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim, iyi forumlar.
Eklemeyi unuttum 2024 yılında özel hastaneye gittim devlette dikkate alınmadığım için oda kolonoskopi önerdi kesin çözüm için ve kolonoskopi sonucu temiz çıktı, psikoloğa git demişti :)
Kısacası özelde dahi bu basit duruma çare bulamamıştım.