Pegasus SkyTest Tecrübeleri Hakkında

Hocam merhabalar buradaki aero test mat fizik soruları ile skytestten calismamizi onerdiginiz mat fizik soruları aynı mıdır yani kısacası aero test yeterli olur mu ? Birde cadetprodaki 2d worm modülünde exam mode zor çok hızlı geliyor ve çok fazla turn right turn left vs var yani go ahead çok fazla demiyor düşünceleriniz nelerdir bizim için çok önemli tecrübeleriniz şimdiden çok teşekkür ederim ve tebrik ederim başarılarınız için.
aerotest soruları basit kaldı thy cadet için. başka kaynaklara yönelmekte fayda var, maalesef.

Hocam başarılar dilerim sürecinizde, ben dilciyim fizik ve matematikte ne tavsiye edersiniz ve digit span için
teşekkür ediyorum size de başarılar diliyorum hocam. kolaydan başlıyayım, digit spande 3er 3er akılda tutmayı denemiştim ve gayet faydalı bulmuştum. örneğin 3-5-3-8-6-8-3-5-9 şeklindeki şifreyi üçyüzelliüç - sekizyüzaltmışsekiz- üçyüzellidokuz olacak şekilde sınav anında tek tek gelirken kodlayıp hatırlamak daha kolay gelmişti bana.
bu aralar vakit bulsam tüm modüller için yazıcam.
fizik ve matematik için yapılamayacak sorular değillerdi kesinlikle. ben aerotest sorularına bakıp "ooo böyle çıkarsa fulllerim demiştim ve sadece aerotest sorularına ek olarak eski dlr sorularının çözümlerine bakmıştım. olayın mantığını kavramak için. genel olarak fizikte çok işlem yok. temel formülleri ve tanımları bilmek, basit sorulara yorum yapabilmek yeterli. örneğin formüldeki x değeri artarsa y değeri nasıl etkilenir gibi...
matematik için süre kesinlikle yetmiyor. ben 20 soru çözdüğümde geriye 5 dakika kalmıştı gerisi allaha emanet :). aynı şekilde formüllleri bilmek ve yorum yapabilmek yeterli olacaktır. fiziğin aksine aerotestteki matematik sorularına çok az benzerlik vardı. ama çok az.
ben sayısalcı olmama rağmen uzun süredir uzak kalmıştım aerotest hatırlama yardımcı olduğu için benim sınavı geeçmem için yeterli oldu. siz dilcisiniz. sınav konuları belli, oturun türkçesini anlayın, sadece çalışmayın ama bilin yani konuyu. sonra da ingilizcesini çalışın. çünkü ben sınav gerilimiyle bazı terimleri hatırlamakta zorlandım.
umarım yardımı dokunur yazdıklarımın. her şey gönlünüzce olsun 🫡💓
(yazdıklarımda bir hata yanlış veya yazmamam gereken bi'şey varsa uyarın lütfen, ve yazdıklarım benim görüşlerim, bence yani her şey)

teşekkür ediyorum size de başarılar diliyorum hocam. kolaydan başlıyayım, digit spande 3er 3er akılda tutmayı denemiştim ve gayet faydalı bulmuştum. örneğin 3-5-3-8-6-8-3-5-9 şeklindeki şifreyi üçyüzelliüç - sekizyüzaltmışsekiz- üçyüzellidokuz olacak şekilde sınav anında tek tek gelirken kodlayıp hatırlamak daha kolay gelmişti bana.
bu aralar vakit bulsam tüm modüller için yazıcam.
fizik ve matematik için yapılamayacak sorular değillerdi kesinlikle. ben aerotest sorularına bakıp "ooo böyle çıkarsa fulllerim demiştim ve sadece aerotest sorularına ek olarak eski dlr sorularının çözümlerine bakmıştım. olayın mantığını kavramak için. genel olarak fizikte çok işlem yok. temel formülleri ve tanımları bilmek, basit sorulara yorum yapabilmek yeterli. örneğin formüldeki x değeri artarsa y değeri nasıl etkilenir gibi...
matematik için süre kesinlikle yetmiyor. ben 20 soru çözdüğümde geriye 5 dakika kalmıştı gerisi allaha emanet :). aynı şekilde formüllleri bilmek ve yorum yapabilmek yeterli olacaktır. fiziğin aksine aerotestteki matematik sorularına çok az benzerlik vardı. ama çok az.
ben sayısalcı olmama rağmen uzun süredir uzak kalmıştım aerotest hatırlama yardımcı olduğu için benim sınavı geeçmem için yeterli oldu. siz dilcisiniz. sınav konuları belli, oturun türkçesini anlayın, sadece çalışmayın ama bilin yani konuyu. sonra da ingilizcesini çalışın. çünkü ben sınav gerilimiyle bazı terimleri hatırlamakta zorlandım.
umarım yardımı dokunur yazdıklarımın. her şey gönlünüzce olsun 🫡💓
(yazdıklarımda bir hata yanlış veya yazmamam gereken bi'şey varsa uyarın lütfen, ve yazdıklarım benim görüşlerim, bence yani her şey)
Çok sağ olun hocam. Digit spande kaç set kaçırmışsınızdır sizce? Bir de matematik ve fiziğe hangi zorlukta çalışmak gerekir sizce? Sorular problem tarzı gibi işlem gerektiren sorular mı yoksa direkt bilgiye dayalı işlemsiz sorular gibi miydi hocam. Bilgilendirirseniz çok sevinirim ve sürecinizde başarılar dilerim :)

Son düzenleme:
Çok sağ olun hocam. Digit spande kaç set kaçırmışsınızdır sizce? Bir de matematik ve fiziğe hangi zorlukta çalışmak gerekir sizce? Sorular problem tarzı gibi işlem gerektiren sorular mı yoksa direkt bilgiye dayalı işlemsiz sorular gibi miydi hocam. Bilgilendirirseniz çok sevinirim ve sürecinizde başarılar dilerim :)
7 8 e kadar rahat yaptım sonrasını hatırlamıyorum yalan olmasın. ama forumda bir arkadaş da yazmıştı her şeyi mükemmel yapmanızı istemiyorlar zaten diye. belli bir düzeyde olduğunuzu gösterin sonuçlarınızla. ben hatırladığım hataları yazayım en iyisi.
şehirlerde 2 yanlış yaptım.
rakamda son 2 taneyi nasıl yaptığımı hatırlamıyorum öncesi hatasız.
gelelim sustained attention ve agility kısmına. agilityde tuş yerleri değişince 1 defa yanlış bastım ardından hemen doğru tuşa bastım.
sustained attention kısmında ben demodan dolayı tıklamadan sonra ms bekledim. sınavda ms olmayacağını bilmeme, sınavdan önce defalarca söylenmesine rağmen hem de :). 1 de değil 2 kere :). ilk başlar başlamaz tıkladım ms görmeyince sınav sorumlusuna söyledim bana sınavda olmadığını hatırlattı :). 5 6 geçiş sonra tekrar aynı şey oldu ms görmediğim için sormaya yeltendim tam sorumlu bana yönelince de tamam tamam aynı sorun dedim de fazla süre kaybetmedim. galiba bunları yaşarken 1 geçiş kaçırdım ama geri kalanlarda elimden gelen en iyi şekilde takılmadan devam ettim.
spatial orientation kısmında takılmadım pek. etrafımdaki arkadaşlara bakmıyordum ama odak dışı görüşten neredeyse aynı ilerliyordum. bu beni rahatlatıyordu. demek ki ortalama bir sürede bitiriyorum diye düşündüm. bitirince de fark ettim sınıfta ilk 5e falan girdik galiba hız açısından çünkü diğer arkadaşlar baya geç bitirdi.
3d dimensionda ise ben olayı kavradığım içim çok rahat geçtim. 1 2 soruda sorulardan dolayı biraz zaman harcadım ama benim için kolaydı.
joystick kısmı için, evet skytestten çok farklı ama eğer skytesti olayın mantığını kavramak için kullanırsanız hiç farklı bir şey değil. zaten deneme bölümünde hassasiyeti görüyor ve alışıyorsunuz.
fizik matematik ikisi de hem işlem gerektiren hem kolayca çözülebilecek sorular içeriyordu. fizikte benim için süre yetti hatta bitirdiğimde tekrar kontrol bile yapabildim. matematikte süre yetmiyordu çünkü hem ingilizce olduğu için hem de sınav stresiyle sorulardan sıyrılamadım ben. diğer arkadaşlar da aynı fikirdeydi. aerotest sorularına eğer sayısalcıysanız bakarsanız işinizi görür ama aksi taktirde rehavete kapılırsınız çünkü aerotest kolay maalesef. eski dlr soru çözümlerini izlemek dışında başka bir kaynak kullanmadığım için öneride bulunamıyorum. konular belli en azından konuları türkçe ingilizce kavramak ve biraz işlem hızınızı arttırmak sınavda sizi rahatlatacaktır.
hepsini bir konuda paylaşmayı düşünüyordum ama bu sıralar vaktim yok. umarım bilgiler işinize yarar. her şey gönlünüzce olsun arkadaşlar 🫡
dip not olarak şunu da ekliyeyim, bazı arkadaşlar sınav anında ekrana falan dokunmuştu. hani bize yapmayın denmedi ama bence bu yapılmaması gereken bir şey. sınav sonuçlarını bilmiyorum ve ondan bağımsız konuşuyorum. sağa sola rahatsızlık vermeden ve mümkünse ekrana dokunmadan tamamlayın sürecinizi :) 😽

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt