kknilu
Yeni Üye
Değerli yazınıza rastladım. Benzer bir şekilde, ben de Eylül ayında elenmiştim. Hiçbir süreçte reteste kalmadan, büyük bir özveriyle sağlık aşamasına ulaşmıştım. Belki de insanı en çok üzen süreç, olumsuz sonuç alındığında yaşanan bu süreçtir, çünkü mutlu sona en yakın olduğunuz aşama burasıdır. Üniversite yıllarımda babamı kaybetmiştim ve bir defaya mahsus ailem, psikiyatriye gitmemi istemişti. O 15 dakikalık görüşme, gerçekten ileride sizin hayalinize engel olabiliyor. Ben herhangi bir ilaç kullanmadım, ama o görüşmemde yazılan "hafif depresyon" tanısı her şeyden daha önemliydi. Yani, her psikiyatriye giden değil, tanı konanların işi biraz daha zor. Yoksa şu an filolarda, e-nabızında genel psikiyatrik muayene yazıp süreci sorunsuz bir şekilde geçiren dostlarım da oldu.Merhaba, ben Mukremin.
Mart 2024'te başvurduğum THY sürecinde, sağlık aşamasında elendim. THY sağlık süreci, özellikle geçmişinde sağlık sorunları olanlar için merak konusu. Psikiyatri geçmişi, fıtık, göz ameliyatı gibi durumlarla ilgili olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Forumda herkesin birbirine yardımcı olduğunu gördüm ve ben de kendi yaşadığım süreci aktarmak istiyorum. Özellikle psikiyatri ilacı kullandıysanız veya göz ameliyatı olduysanız, bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
THY Sağlık Süreci: Beklentiler ve Gerçekler
Mülakat sürecinden sonra, sağlık belgesi almak tamamen sizin sorumluluğunuzda. Genelde hızlı bir süreç gibi görünse de zaman alabiliyor. İlk onay e-postamı 3 hafta sonra aldım ve ardından İstanbul'daki bir hastanede randevu alarak Class-1 sağlık sertifikası almak için yola çıktım.
Sağlık belgesi alma süreci benim için oldukça stresli geçti. Gittiğim hastanede gözümü çizdirdiğimi söylememiş olmama rağmen, göz kontrolü sırasında hastane doktoru göz çizdirme ameliyatı olduğumu fark etti ve ek tetkik istedi. Sonrasında işler biraz karmaşıklaştı. Başka bir hastaneye giderek gece görüşüm için ek bir tetkik yapıldı. Yanlış hatırlamıyorsam bu tetkikin fiyatı 16.500 TL idi. Sadece göz çizdirme ameliyatım nedeniyle bu kadar yüksek bir ücret ödediğimi belirtmek isterim. Ek tetkik sürecini başarıyla tamamladıktan sonra, kısıtsız bir şekilde Class-1 sağlık sertifikamı aldım.
Sonuç: THY Sağlık Kurulu
Sağlık sertifikamı aldıktan sonra, şirket doktorunun yanına gittim. E-nabız geçmişimi incelerken, 2018 yılında yaptığım psikiyatri muayenesine rastladı. Şirket doktoru, psikiyatri muayenemle ilgili olarak epikriz raporu almamı ve bunu doktora elden sunmamı istedi. Epikriz raporunun yalnızca gittiğim hastaneden alınabileceğini belirtti. Bu talimatı yerine getirip raporumu aldım ve tekrar şirket doktorunun yanına gittim.
Doktor, epikriz raporumu inceledikten sonra, psikiyatri muayenemde "Lustral 50mg" ilaç kullandığımı ve bu nedenle kurul doktorlarının değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Kendisi onay veremeyeceğini belirtti. Bu ilacı, yalnızca üniversite sınavına hazırlık dönemimde kullandığımı belirtmek isterim.
Sağlık Kurulu Sonucu
Önümde hiçbir engel yokken, sağlık kuruluna kalmam moralimi biraz bozdu. 3 hafta sonra sağlık kurulunun sonucu e-postama düştü. E-postayı kontrol ettiğimde, sağlık kurulundan olumsuz yanıt aldığımı ve sürece devam edemeyeceğimi öğrendim. Bu şekilde sağlık sürecim sonlandı.
Sağlık kurulunda fiziksel bir sorun yaşamamama rağmen, geçmişteki basit bir ilaç kullanımım nedeniyle süreçten elenmem benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Beklenmedik ve can sıkıcı bir durumdu.
Diğer pilot adaylarına başarılar dilerim.
Ekli dosyayı görüntüle 227
Lütfen ilana başvurmadan önce dikkatle şartları inceleyin. Emin olun, son aşamaya kadar gelip o bir cümlelik yazıyı görünce insan gerçekten kahroluyor.