THY Take-Off Cadet İlanı - 2 Şubat 2026

adminDoğrulanmış kullanıcı.

HavaPortal
Yönetici
2 2 3

Genel Koşullar

• T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak
  • En az lisans mezunu olmak (örgün / açık öğretim fark etmez)
  • Yurt dışı mezunları için YÖK Denklik Belgesi sunabilmek
  • Lisans eğitimini normal süresinden itibaren en geç 2 yıl 1 ay içinde tamamlamış olmak
  • Hazırlık okuyanlar için azami 1 yıl ek süre tanınır
  • 01.01.1996 – 31.12.2005 tarihleri arasında doğmuş olmak
  • Boy: 160–195 cm, BKE: 20–30 aralığında olmak
  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitime başlangıç itibarıyla 2 yıl tecil edilebilir durumda olmak
  • Adli sicil ve arşiv kaydı bulunmamak
  • THY veya diğer kurumlardan disiplinsizlik, sağlık vb. nedenlerle ayrılmamış olmak
  • Mavi Kartlı veya çoklu vatandaşlığa sahip adaylar için akıcı Türkçe konuşabilmek
  • Daha önce PPL, CPL, ATPL gibi yetkili pilot eğitim programlarına katılmamış olmak
  • Sportif havacılık lisansları (planör, paraşüt vb.) bu kapsama dahil değildir
  • THY veya iştiraklerinde çalışanlar için en az 3 yıl çalışma süresi
📌 Doğum yılı 1996 olan personelin başvuruları, tecrübe yılına bakılmaksızın kabul edilir.

Yabancı Dil Yeterlilik Koşulu

Adayların son 2 yıl içinde alınmış aşağıdaki sınav sonuçlarından en az birini belgelemeleri gerekmektedir:

• IELTS (Genel / Akademik): 6.0 (Speaking min. 6)
  • PTE Academic: 53 (Speaking min. 53)
  • TOEFL iBT: 60 (Speaking min. 18)
📌 Başvuru sırasında belge sunamayan adaylara, THY Online İngilizce Testi sonrası ek süre tanınır.
📌 Online test, belge zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.
📌 Online/evden yapılan sınavlar kabul edilmez.

Sağlık Koşulları

Adayların, Türk Hava Yolları tarafından belirlenen genel sağlık kriterlerini karşılaması beklenmektedir. Sağlık süreçlerine dair detaylar THY’nin bilgilendirme dokümanında yer almaktadır.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Başvurular yalnızca Türk Hava Yolları Kariyer Portalı üzerinden çevrim içi olarak yapılır.

Adaylardan PDF formatında aşağıdaki belgeler istenir:

• e-Devlet Transkript Belgesi
  • Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı
  • SGK Tescil ve Hizmet Dökümü (barkodlu)
Aranan Yetkinlikler:

• Güçlü iletişim ve ekip çalışması becerisi
  • Dinamik ortamlarda karar verme yetkinliği
  • Yüksek durumsal farkındalık
  • Duygu durum kontrolü
  • Havacılığa temel düzeyde ilgi ve motivasyon

Başvuru İçin Son Tarih

27.03.2026 – Saat 15:00

Merhaba, başvuru ile alakalı olarak; şuan ingilizce dil sertifikam yok. İlan kapanma tarihinden bayağı öncesine(4 Mart) sınav tarihi aldım ve zannediyorumki ilan kapanana kadar sınav açıklanmış olacak(PTE Academic). İlana belgemi yükleyerek başvurmayı düşünüyordum THY'nin ingilizce sınavına girmemek için ancak ilanın belirtilen tarihten önce kapatılabildiğini gördüm. Forumdan biri bir seferinde belirtilen tarihten 1 ay önce kapatıldığını belirtmiş. Bundan dolayı başvurumu sertifikam henüz olmadan yapmayı düşünüyorum. Sormak istediğim, ben başvuru yapsam, başvurudan sonra, ilan kapanış tarihinden önce dil belgemi sisteme yüklemiş olsam yine de dil sınavına çağrılır mıyım?
Uzun yazdıysam affola.

Merhaba, başvuru ile alakalı olarak; şuan ingilizce dil sertifikam yok. İlan kapanma tarihinden bayağı öncesine(4 Mart) sınav tarihi aldım ve zannediyorumki ilan kapanana kadar sınav açıklanmış olacak(PTE Academic). İlana belgemi yükleyerek başvurmayı düşünüyordum THY'nin ingilizce sınavına girmemek için ancak ilanın belirtilen tarihten önce kapatılabildiğini gördüm. Forumdan biri bir seferinde belirtilen tarihten 1 ay önce kapatıldığını belirtmiş. Bundan dolayı başvurumu sertifikam henüz olmadan yapmayı düşünüyorum. Sormak istediğim, ben başvuru yapsam, başvurudan sonra, ilan kapanış tarihinden önce dil belgemi sisteme yüklemiş olsam yine de dil sınavına çağrılır mıyım?
Uzun yazdıysam affola.
Merhaba, kurumun kendi yaptığı İngilizce sınavına girseniz bile, kurul mülakatından önce talep ettikleri (IELTS, PTE, TOEFL vb.) resmi dil belgesini yine de sunmanız gerekiyor. Yani kurum içi sınav tek başına geçerlilik sağlamıyor.

Bu nedenle isterseniz başvurunuzu şimdi yapabilirsiniz. Onlardan bir geri dönüş beklemeden, mevcut dil belgenizi sisteme yükleyip ayrıca e-posta ile iletebilirsiniz. Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamazsınız; aksine süreç daha sağlıklı ilerler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt