Hocam merhaba bu konuyla ilgili kurulu geçen biriyle konuşabildiniz miKurul mülakatını başarıyla geçebilen arkadaşlar var mı acaba? Kısa da olsa bizi bilgilendirebilir mi?
bildiğiniz cessna tipi uçak simülatörü kullanılıyor. yani tam aynısını dışarıda tecrübe etmeniz mümkün değil bildiğim kadarıyla, benzer bir sime girebilirsiniz ancak çok tecrübe kazandıracağını düşünmüyorum. sim öncesi brifing yapılıyor ve 10 dakika test uçuşu yaptırıyorlar, bana sorarsanız yeterli oluyor. MIC'den daha kapsamlı bir deneme olduğunu söyleyebilirim. zannımca genel yeteneğinizin yanısıra eğitilebilirliğiniz ve multitasking kapasiteniz ölçülüyor. MIC tecrübeniz varsa teoride verilen direktifleri uygulamak yine sizin motor becerilerinize kalıyor benzer şekilde tabii.Merhaba, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Kurul mülakatı da olumlu ilerleseydi süreçte sonraki aşama olarak simülatör değerlendirmesi oluyor sanırım. Bu simülatör değerlendirmesi için önceden bir tecrübemiz olması gerekir mi? Daha önce hiç eğitim almayan biri bu değerlendirmede iyi sonuç alabilir mi? THY'nin PACE sürecindeki MIC modülü ile benzer seviyede olacağını düşünüyorum ama bilgilendirebilecek olan varsa sevinirim.
Ayrıca tüm süreç olumlu sonuçlanırsa eğitimler sonrasında Antalya'da ikamet etme şartı aranıyor mu?