SunExpress Güncel Kurul Mülakatı Tecrübesi

Merhabalar, değerli tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

Atpl.tv klasöründe yer alan eski tecrübelerde mühendis kafasıyla düşünmemizi istedikleri, sorulara nasıl yaklaştığımızı gözlemledikleri bazı sayısal soruları kurulda sorduklarını okumuştum. (Bu odaya kaç küp şeker sığar, beşgen prizma açılımını çiz vs.) Size de bu tarz sorular soruldu mu acaba? dil çıkışlı bir aday olduğum için SunExpress mülakatları açıkçası beni oldukça korkutuyor diğer şirketlere göre.

Baktığınız eski tecrübeler kayıtlarındaki teknik sorular gerçekten sorulabilir ki zaten belirli başlı şeyleri sorabilirler, o soruların amacını kavramak önemli. Bana göre amaç, ne kadar motivesiniz? ne kadar tutkulusunuz ve ilgilisiniz? ne kadar iyi baskı altında zihinsel işlem gibi mantıklı düşünebiliyorsunuz?. Bahsettiğiniz sayısal sorular aslında ileri düzey değil. Basit de olsa kafadan işlem yapmanız gereken durumlar olacaktır veya farklı sayısal problemleri çözmeniz istenebilir. Fakat bu öyle varsa var yoksa yok durumu değil kesinlikle düzenli çalışma ve egzersizle hızlıca gelişebileceğiniz bir şey. Baskı altında basit mantık yürütme + 4 işlemi yapmanız bekleniyor. Ancak sizin aleyhinize olan durum üzerinizdeki heyecan ve stres. Şahsen mühendis olmama rağmen ben ordan patladım. Eğer belirli bir seviyenin üstünde stres yaşarsanız beynin zihinsel işlem yeteneği tıkanıyor. Yazıda da bahsettiğim üzere o noktaya gelmemeniz, o an çok baskı hissediyor olsanız bile tıpkı pilotluk mesleğinin gerektirdiği şekilde anda kalıp problemi çözmeye çalışmanız gerekmekte. Dil çıkışlı olmanız bana kalırsa yeterli pratik ve egzersizle kapanabilecek bir fark. Temel fizik temel matematik uçak teknik özellikleri ve havacılığa dair ilgiliyseniz zaten biliyor olmanız gereken şeylere odaklanın diyebilirim.

Bu basitliğe rağmen tabii o heyecan yönetilemezse dünyanın en zor sorusu gibi tepki verebilirsiniz, amaç da zaten basit sorulara dahi baskıya rağmen nasıl tepki verdiğiniz.

Son düzenleme:
Merhaba, tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Mollymawk sınavından sonra ne zaman kurul mülakatı için sizi davet ettiler acaba? Envanter uygulamasıyla kurul mülakatı arasında 6 gün olduğunu belirtmişsiniz, benim de envanterden çıkalı birkaç gün oluyor, kurul mülakatına çağırılmama ihtimali var mı biliyor musunuz?

Benim zamanımda mollymawk sonrasında bir hafta sonra envantere çağırdılar envanterden ise birgün sonra kurul için arandım o da hemen 6 gün sonrasına verildi. Fakat sanıyorum benim tarihimden sonra mollymawk ile aynı günde envanter uygulaması yapılıyormuş. Dolayısıyla bence şu an normal sürelerdesiniz. Bir hafta sonra hala belli olmazsa mail yoluyla ulaşmanızı tavsiye ederim.

Hocam selamlar öncelikle geçmiş olsun,
15 aralıkta itep'e gireceğim yeterli ingilizcem vardır belki ama kendimi tam anlamıyla hazır hissetmiyorum. Sınava girmesem hakkım kaybolur mu ve tekrar sınav gönderiler mi? Girdim ve geçemedim başka bir tarihte tekrar sınava girebilir miyim. Bu süreçlerde bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

15 aralıkta itep'e gireceğim yeterli ingilizcem vardır belki ama kendimi tam anlamıyla hazır hissetmiyorum. Sınava girmesem hakkım kaybolur mu ve tekrar sınav gönderiler mi? Girdim ve geçemedim başka bir tarihte tekrar sınava girebilir miyim. Bu süreçlerde bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Erteleme hakkından emin değilim fakat başarısız olmanız durumunda, kendiniz itep academic plus alıp girmeniz gerekiyor. Gereken skorları aldığınızda mail ile gönderiyorsunuz ve süreciniz devam ediyor.

Baktığınız eski tecrübeler kayıtlarındaki teknik sorular gerçekten sorulabilir ki zaten belirli başlı şeyleri sorabilirler, o soruların amacını kavramak önemli. Bana göre amaç, ne kadar motivesiniz? ne kadar tutkulusunuz ve ilgilisiniz? ne kadar iyi baskı altında zihinsel işlem gibi mantıklı düşünebiliyorsunuz?. Bahsettiğiniz sayısal sorular aslında ileri düzey değil. Basit de olsa kafadan işlem yapmanız gereken durumlar olacaktır veya farklı sayısal problemleri çözmeniz istenebilir. Fakat bu öyle varsa var yoksa yok durumu değil kesinlikle düzenli çalışma ve egzersizle hızlıca gelişebileceğiniz bir şey. Baskı altında basit mantık yürütme + 4 işlemi yapmanız bekleniyor. Ancak sizin aleyhinize olan durum üzerinizdeki heyecan ve stres. Şahsen mühendis olmama rağmen ben ordan patladım. Eğer belirli bir seviyenin üstünde stres yaşarsanız beynin zihinsel işlem yeteneği tıkanıyor. Yazıda da bahsettiğim üzere o noktaya gelmemeniz, o an çok baskı hissediyor olsanız bile tıpkı pilotluk mesleğinin gerektirdiği şekilde anda kalıp problemi çözmeye çalışmanız gerekmekte. Dil çıkışlı olmanız bana kalırsa yeterli pratik ve egzersizle kapanabilecek bir fark. Temel fizik temel matematik uçak teknik özellikleri ve havacılığa dair ilgiliyseniz zaten biliyor olmanız gereken şeylere odaklanın diyebilirim.

Bu basitliğe rağmen tabii o heyecan yönetilemezse dünyanın en zor sorusu gibi tepki verebilirsiniz, amaç da zaten basit sorulara dahi baskıya rağmen nasıl tepki verdiğiniz.
Hocam tekrar çok teşekkürler vakit ayırıp tecrübenizi güncellemişsiniz elinize sağlık. Forumda bu zamana kadar gördüğüm en kapsamlı ve faydalı yazılardan biri olmuş tecrübeniz. Her şey gönlünüzce olsun

Bir sonraki kişi yeterli yanıtı vermiş ancak hazır hissetmeme konusuna şunu diyebilirim, çok zorlayıcı bir sınav değil benim 6.5 IELTS puanım vardı B2 kurundan hiç çalışmadan ve arada hatalar yaparak orta seviye bir performans sergilemeden geçtim. Rahat olun

Hocam tekrar çok teşekkürler vakit ayırıp tecrübenizi güncellemişsiniz elinize sağlık. Forumda bu zamana kadar gördüğüm en kapsamlı ve faydalı yazılardan biri olmuş tecrübeniz. Her şey gönlünüzce olsun
Rica ederim genelde THY tecrübeleri revaçta ancak sunexpress için yüzeysel soru bazlı tavsiyeler vardı. Ben daha çok işin duygusal ve psikolojik kısmına değinmek istedim. Aydınlatıcı olmuşsa ne mutlu. Sizin için de aynısı geçerli. En nihayetinde denemekten bir zarar gelmiyor :)

Merhaba, tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Kurul mülakatı da olumlu ilerleseydi süreçte sonraki aşama olarak simülatör değerlendirmesi oluyor sanırım. Bu simülatör değerlendirmesi için önceden bir tecrübemiz olması gerekir mi? Daha önce hiç eğitim almayan biri bu değerlendirmede iyi sonuç alabilir mi? THY'nin PACE sürecindeki MIC modülü ile benzer seviyede olacağını düşünüyorum ama bilgilendirebilecek olan varsa sevinirim.

Ayrıca tüm süreç olumlu sonuçlanırsa eğitimler sonrasında Antalya'da ikamet etme şartı aranıyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt