Ben LınkedIn başvurusu yapalı 1 ay olacak neredeyse ama henüz hiçbir dönüş almadım. Aynısını yaşayan var mı benden başka?
Ben o şekildeydi ik'ya mail attım ertesi gün aradılar hemen aynı dk'da itep sınav mail'i geldi.

Ben o şekildeydi ik'ya mail attım ertesi gün aradılar hemen aynı dk'da itep sınav mail'i geldi.
Bilgi için teşekkür ederim hocam. Pazartesi mail atarım, fakat ik'nın iletişim adresine nereden ulaşırım, baya araştırdım fakat Sunexpress ik'ya ait bir iletişim adresi bulamadım.

Selamlar, itep’den başarısız olmamız durumunda en geç ne zamana kadar geçerli belge vermemiz gerekli bilgisi olan var mı?
Kendileri yönlendirme yaparlar ancak ilan açık olduğu sürece problem olmaz diye düşünüyorum.

Bugün Mollymawk aşamasını tamamladım. Bundan sonra Simülatöre gireceksiniz dediler süreci tam anlayamadım açıkçası. Simülatör en son diye biliyordum. Güncel sıralamayı biliyor musunuz acaba?
Merhaba, normalde mollymawktan sonra direkt olarak simülatöre mi yönlendiriyorlar? simülatör süreci hakkında bilgi paylaşabilir misiniz?

Selamlar, itepten kaldım maalesef reading kısmı beklediğimden zordu. Writing kısmından ve speaking kısmından korkuyordum onlar 3.0 geldi. İşin ilginç tarafı speaking part 2 de hiç konuşamadım heyecandan kitlenip kaldım. Writing part 2 de ise resmen son 5 dk aklıma geldi öyle bir salladım ki ne gramer var ne anlam bütünlüğü var😂 Şaşırdım 3.0 gelmesine. Şimdi bir sorum var. Biraz daha çalışıp tekrar kendim gireceğim. IK’ya sordum cevap alamadım daha önce yaşayan vardır belki. Ne zamana kadar tekrer belge istiyorlar acaba? Yani ne kadar süre daha vaktim var. Bu arada sınav ücreti birazcık pahalı yaklaşık 5 bin tl. Belki IELTS veya toefl girerim çünkü hali hazırda thy içinde sürecim devam ediyor onlarda belge isteyecekler. ITEP puansal olarak sanırım biraz bol keseden veriyor gibi geldi.

Selamlar, itepten kaldım maalesef reading kısmı beklediğimden zordu. Writing kısmından ve speaking kısmından korkuyordum onlar 3.0 geldi. İşin ilginç tarafı speaking part 2 de hiç konuşamadım heyecandan kitlenip kaldım. Writing part 2 de ise resmen son 5 dk aklıma geldi öyle bir salladım ki ne gramer var ne anlam bütünlüğü var😂 Şaşırdım 3.0 gelmesine. Şimdi bir sorum var. Biraz daha çalışıp tekrar kendim gireceğim. IK’ya sordum cevap alamadım daha önce yaşayan vardır belki. Ne zamana kadar tekrer belge istiyorlar acaba? Yani ne kadar süre daha vaktim var. Bu arada sınav ücreti birazcık pahalı yaklaşık 5 bin tl. Belki IELTS veya toefl girerim çünkü hali hazırda thy içinde sürecim devam ediyor onlarda belge isteyecekler. ITEP puansal olarak sanırım biraz bol keseden veriyor gibi geldi.
iTEP, IELTS ve TOEFL'a göre biraz daha kolaydır. PTE de kolaydır. Ancak dünya genelinde ortak kabul edilen dil belgeleri IELTS ve TOEFL'dır; bizim tavsiyemiz de bu sınavlardır. İleride de işinize yarayabilecek belgeler arasında yer alır. Ancak bu sınavlar biraz daha zordur. Özellikle speaking kısmı biraz insiyatifte kalıyor. Tamamen sizin tercihinizdir. Ortak sınavlara yönelmenizi tavsiye ederim. IELTS veya TOEFL kabul etmeyen havacılık şirketi yoktur. PTE'yi THY kabul ediyor; iTEP ise Pegasus ve SunExpress tarafından kabul edilen bir belgedir. İlan açık olduğu sürece dert etmezler. Dil belgesinin geçerliliği 2 yıldır.

Edit: Aynı zamanda iTEP sınavını SunExpress'e başvurursanız, bir seferlik ücretsiz olarak kendileri karşılıyor ve online giriyorsunuz. Gramer'e çok takılmıyorlar diye bir geri bildirim almıştık. Speaking ve Listening kısmını baz alıyorlar, demişlerdi diğer kullanıcılarımız.

iTEP biraz daha kolaydır IELTS ve TOEFL'a göre. PTE'de kolaydır. Ancak dünya genelinde ortak kabul edilen dil belgeleri IELTS ve TOEFL'dır, bizim tavsiyemiz de bu sınavlardır. İleriki zamanlarda da işinize yarayabilecek belgeler. Ancak biraz daha zordur. Özellikle speaking kısmı biraz insiyatifte kalıyor. Tamamen sizin tercihiniz. Ortak sınavlara yönelmenizi tavsiye ederim. IELTS veya TOEFL kabul etmeyen havacılık şirketi yok. Pte'yi THY kabul ediyor, iTEP Pegasus ve SunExpress öznelinde kabul edilen bir belgedir. İlan açık olduğu sürece dert etmezler. Dil belgesinin geçerliliği 2 yıldır.

Edit: Aynı zamanda iTEP sınavını SunExpress'e başvurursanız bir seferlik ücretsiz kendileri karşılıyor ve online giriyorsunuz. Grammer'e çok takılmıyorlar diye bir feedback almıştık. Speaking ve Listening kısmını baz alıyorlar demişlerdi diğer kullanıcılarımız
Teşekkürler yani şöyle bir durum oluşuyor aslında. ya 5-5 verip item ve pte gireceğim ya da ielts toelf gireceğim. Burada dediğiniz gibi önemli olan ielts'den 6.5 almak. 6-6.5 isteyen şirketler mevcut. PTE 3.5 6'ya denk geliyor diye yazıyor ama hiç sanmıyorum açıkcası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt