Merhabalar sınava girdim tecrübelerimi anlatayım.
Öncelikle fizik ve matematik için atpl tv'nin yeni eklediği soruları çok iyi öğrenin. Benzer- hatta aynı- sorular çıktı. Bu soruları hızlı çözmeye alışırsanız sınavı yetiştirirsiniz. Ben böyle olduğunu bilseydim o soruları ezberlerdim. Matematiği çoğunluk yetiştirememiş, ben de dahil. Öyle duydum.
Yetenek modülleri DLR gibi uzun sürmüyor soru sayısı daha az. O yüzden çok hata yaparsanız sonradan toparlama imkanı pek olmuyor. 5-10 soru arası geliyor. Memory modüllerinde 8 tane sorduysa yavaş artıyor ezber sayısı. 7-8-9 haneli çoğunluk değil yani.
3D spatial kapı kollarına bakıp işaretlemenizi yapıp sonra kalan vaktinizle cevabınızın sağlamasını yapabilirsiniz.
Labirent sorusunda soruların max %30'u zor seviyeydi. Yine kolaydan başlıyor. 2 kolay, 2 orta seviye vardı diye hatırlıyorum. 8 soru civarı çıktı.
Agility'nin demodan tek farkı, aynı anda ve yan yana 4-5 şekil geldi birkaç kez. O zaman hangisine odaklanacağınızı kestiremezseniz geç basabilirsiniz. Böyle 3 defa oldu sanırım. Ve yukarıda bahsedildiği gibi dokunmatikten dolayı daha geç oluyor. Klavyede olduğu gibi tuşların üstüne parmağınızı koyamadığınızdan belki tabletle çalışmak iyi olabilir. Normalde ortalama 100-150 yaparım. Sınavdaki pratik kısmında 200-300ler yaptım genelde.
MIC modülü bence DLR'dan daha kolay. Heading çok hassas küçük küçük oynatın. Altitude da skytest gibi değil asla. Mesela joysticki pull yapmanız gerekiyor ya, bıraktığınızda göstergeniz de duruyor. Ben headinge odaklanıp kısa kısa pull yapıp yapıp bıraktım.(tabii push da olabilir, o task için hangisiyse artık.) Çünkü onun kendi kendine akmadığını gördüm. Bu aslında mantığın oturtabilirseniz kolaylık. Her iki gösterge de en ufak harekete uçup gitseydi ikisini aynı anda yönetmek çok zor olurdu. Altitude bu noktada kolaylık sağlıyor aslında. Genel olarak küçük hareketler yapın.