PACE (DLR) THY PACE Sınav Tecrübesi Rehber 2025

Kalanlar için bir şey soracağım. Mesela ben D1.U1'den kalmışım, bu demek oluyor ki fizik, matematik ve MIC modüllerinden geçmişim demek oluyor, değil mi? Mesela sadece MI, sustained attention ve 3D'den mi kalmışım demek oluyor? Bilgisi olan varsa açıklayabilirse çok sevinirim. Bir de şu an açık olan ilana mı başvurmalıyım yoksa bekleyecek miyim?

Herkese selamlar, 29 Mayıs günü PACE sınavına girdim 13 Haziran'da sonucum bayram sebebiyle geç de olsa olumlu olarak açıklandı.

Hazırlanmayı hem Skytest üzerinden hem de son 2 haftada THY'nin gönderdiği demo üzerinden yaptım.

Skytest'te bulunan modülleri custom ayarlarla mümkün olduğunca gerçeğine yakınlaştırsam bile bazı modüller konusunda sınıfta kaldı.

Pace Demosuda kendini tekrar ettiği için ezberlenebiliyor. Fakat Skytest olmadan da geçilebilir.

Sınav günü en geç 13:45'te varılması gerektiği yazıyor fakat ben 13:00'da bekleme salonuna girdim. 14:00'a doğru bizi sınav alanına aldılar ve 14:30'da başladık.

İlk modülümüz Sustainable Attention modülüydü. Yanlış hatırlamıyorsam hazırlıkta 200-300ms arası yaptım. Sınav anındaysa ise feedback almamak insanı bir tedirgin ediyor. Çıkış anını tahmin etmek yerine direkt gördüğüm gibi bastım. Skytest Modülünün ise ayarı yapılırsa birebir modüle benzeyebiliyor.

İkinci modül Audio Visual Memory idi.
Çok iyi yapamadım bu modülü, 7 şehre kadar uzuyor, ben 3 şehre kadar tutabildim. Beni en çok korkutan modül buydu. Kötü geçtiği için Retest bekliyordum. Skytest'teki aksan ile Demo'daki aksan farklı, hızlarını ayarlasanız bile hızları aynı olmuyor. Demo'da 6 şehir söyleyip 3 ü doğruysa, Skytest'te 6 şehrin 5'i doğru oluyor araya yanlış şehir Demodaki kadar çok gelmiyor.

Üçüncü Modül 3D Spatial Perception'dı
Skytest'tekini kullanmaya gerek yok, Demo gayet yeterli hatta sınava çok benzer. Burda evin cephelerine sayı verip o sayıları cevaplara yerleştirerek yaptım. Aksi halde çok uğraştırabilir. 1-2 3-4 diye evin cephelerini sayılandırın cevaplarda evin cephesinin solundan başlayıp 1-2, 2-3, 3-4, 4-1 i arayın. Cevaplarda birbirine benzeyen evler yok sadece bir tanesi çok benzer gelmişti.

Aradan sonra Fizik ve Matematiğe girdik.
Mühendislik okuduğum için çok çalışmaya gerek duymadım.

Fizik soruları basitti, 25 net işaretlemişimdir. Süre problem değil sorular bittiğinde 10 dakikam vardı. Hatırladığım kadarıyla Hız-Sürat, Basınç, Elektrik, Tanımlar vardı.

Matematikte süre kesinlikle yetmedi, 15 net soru işaretledim. İlk başta sorular uzun geldi sona doğru daha basit sorular vardı. Çözmeye başlamadan önce sorulara hızlıca bir göz gezdirin.

Ara verildikten sonra Agility modülüne başladık. Skytest'te verilen tuşlama her seferinde rastgele o yüzden tavsiye etmiyorum. Demo gayet yeterli 7.5 dakika ilk kural 7.5 dakika ikinci kural sürdü.
Acele etmeden emin olarak bastım, fake yemedim fakat ikinci kurala geçtikten sonra yanlışlıkla iki kere önceki kurala göre bastım. Aşağıdan gelen şekiller alttaki çizgiye dokunduğu zaman basılması gerekiyor. Kesinlikle tahmin edip önceden basmayın hatalı yapmaktansa ms'i geç verip basmak daha doğru. . 5 6 tane şekil üstüste toplamda 3 4 kere gelmiştir. Genel olarak hiçbir şey yapmadan bekliyorsunuz.

5. Modül Digit Span modülüydü. Skytest'te ayar yapıp oldukça Demo'ya benzetebiliyorsunuz fakat yine aynısı olmuyor. Demoda 10 sayı verildiğinde 5-6 tanesini tutmak gerekiyorsa, Skytest'te bu 7-8 i buluyor, Demo kadar yanlış sayı vermiyor yani. Sınav anında ben 5 sayıdan sonra kaçırdım. Ortalamanın çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.

6. Modül Spatial Orientation modülüydü.
Skytest'teki yeteri kadar iyi değildi labirentin ortasından başlatıyor, çok büyük olsa bile Demo kadar uzun sürmüyor çözümü. Demo gayet yeterli bir kere dönüşleri anladığınız zaman hızlıca çözebiliryorsunuz. Sınav anında ise amacınız acele yapmamak olmalı. Direkt sona gitmek yerine, çözüme giden yola bağlanan bir noktaya gidin. Böylece labirent yön değişse bile kafanız karışmayacaktır. Bu sayede hatasız ve gayet hızlı bir şekilde bitirdim. Önemli olan emin olmadığınız noktada durup labirenti gözünüzle çözüp sona ulaşmak.

Ve son olarak MIC modülü. Skytest'ti alma amacım bu modüle çalışmaktı. Sınavdaki modülün Inertiası ile Skytest'teki modül aynıydı.
Skytest'teki Listening Task hızını fast olarak çalışmıştım, fakat gerçek sınavda sesler arası bekleme daha fazla ortalama 6 7 saniye diye hatırlıyorum.
Heading sabit olduğu zaman göstergenin çeyreği görünüyor endişelenmeyin yeterli oluyor. Heading oynadığı zaman göstergenin hepsi gözüküyor. Altitude da ise her zaman göstergenin hepsi gözüküyor.
Her bir adımda ortalama 3 kere sesli komuta göre butona basıyoruz. Zaten adımlar 1.5 dk civarı sürüyor.

1. Adımda Heading sabit (Göstergenin çeyreği görünüyor)
2. Adımda Altitude sabit
3. Adımda Heading Ve Altitude sabit
4. Adımda Heading oynuyor
5. Adımda Heading oynuyor
6. Adımda Heading ve Altitude oynuyor
7. Adımda Hız geliyor, Heading sabit, Altitude oynuyor.
8. Adımda Hız, Heading oynuyor, altitude sabit
9. Adımda Hız, Heading ve altitude oynuyor.

Skytest'te altitude e göre hız çok değişiyor fakat sınav anında hız hiç etkilenmiyor bile aralıklarla bakıp 5 6 kere azaltıp çoğaltsanız yeterli. Listening Task'ta hiç kaçırmadığımı düşünüyorum.

Sınav 18:30'a doğru bitti ama merak etmeyin zaman hızlı geçiyor. Şimdiden herkese başarılar.

Herkese selamlar, bu forum bana sınavdan çıktıktan sonra iyi geldi umut verdi bundan dolayı belki birine umut olur diye tecrübemi paylaşmak isterim.

Öncelikle PACE sınava davet maili 16 Mayıs'ta geldi ve 16 Haziran için sınav günümü belirledim. Sınav öncesi hiç MIC teste çalışmadım sadece bir kere AIRBUS A 320 simülasyonuna gittim. Fizik ve matematik bilgi modülleri için ATPL TV'den pace sorularına çalıştım. Refleks testleri de tamamiyle hazırlık için verilen demo uygulamasından devam ettim.

Ben Makine mühendisliği mezunuyum bu sebeple fizik ve matematik alt yapım vardı aynı zamanda ingilizce seviyemde bölümde aldım eğitimden dolayı iyi seviyedeydi. Bunu şundan dolayı söylüyorum soruları anlamakta ve mantıklarını kavramakta sorun yaşamadım eğer bu alt yapılarınız yok ise 2 katı çalışmanız gerekir. Bu alt yapıya rağmen Matematik modülüm inanılmazz kötü geçti 10-12 soruyu net okuyamadan işaretlemek zorunda kaldım hatta rastgele işaretlemeyi bile yetiştiremiyodum sdjahfsdjfds neyse orda bi moralim bozuldu baya fizik modülüm baya iyi geçmişti ama Matematik rezaletti sonra sınav çıkışı işte kimisi bana hep atpl tv den geldi okumadım falan derken bir kısmı da benim gibi söylüyordu yani şöyle söyleyeyim matematik sınavım o kadar kötü geçti ki çıkışına ben mühendisim demeye utanıyordum. Sonra diğer sınav modülüne geçtik matematikten dolayı benim bütün heves kaçmıştı heycan meycan kalmadı yani öncesinde de şöyle bir durum yaşadım; sınav alanına gelmeden önce baya gergindim, heycanlıydım sonra orada bir kız arkadaşımla tanıştım onunla konuşmak beni çok rahatlattı heyecanımı neredeyse sıfıra indirdi yani isterseniz sınav alanına 1-2 saat erken gidebilirsiniz iyi hissettiriyor.

Refleks testlerinde bir sıkıntı yaşamadım aslında demoda da iyi yapıyor gibi hissediyordum ama karşılaştırma olmadığından karar veremiyordum sınav alanında fark ettim kötü değilmişim o testlerde ama tabiki sınav zamanı kaçırdığım hatta digit span modülünde doğru ezberlediğime eminim bi baktım yanlış kodlamışım sınav anında dedim puhh ama sakin kalıp devam etmek zorundasınız yüzde yüz için uğraşmamanız ortalamayı tutturma hedefiniz olmalı. Çünkü audio visual memory kısmında da baya kaçırdığım oldu. Geri kalan modüllerde hiç sıkıntı çekmedim.

Gelelim MIC testine, alıştırma için bir test başlatıyorlar ve o test sürecinde dedim ki aha matematikten olmasa bile şimdi dedim elendim görseniz benim uçak sanarsınız bir F5 ne speed ne altitude tutamıyorum ilk 4 teste kadar bu sırada da işte sürekli havacılık terimleri sayıyor bi de ona basmaya çalışıyorum falan grafikler çıkıyor önümde bi şey anlamıyorum korkunç gözüküyor falan neyse sonra dedim kendine gel bırakmak ne demek adam akıllı ayarla. FPS oyunları oynuyorsanız bu modül sizin için biraz daha ez-patatez korkmayın. Joystick inanılmaz hassas çok küçük hareketler yapmanız yetiyor son kalan testlerimde buna odaklandım ve daha iyi gitmeye başladı. Sonra gerçek teste başladık ve sakin kal ciddi ol diye telkinde bulundum. Çok küçük hareketlerle istenilen görevleri yapmaya çalıştım kaçırdığım anlar bence çok oldu hatta bazı yerlerde terim kaçırdım hatta bir testte benim speed değerleri ekrandan çıktı hiç ayarlayamadım çünkü çok bastım ona da hiç gerek yok altitude ile o ayarlanıyor ufak dokunuşlar yeterli oluyor 8 -10 kere benim gibi basmayın ama yani çünkü görevli kişi öyle demişti ondan öyle yapmştım siz insanları boşverin deneme esnasında kendiniz yapın karar verin yani bir tecrübedir.

İşin sonucu şöyle arkadaşlar; sınavdan çıktığımda olumlu hissetmiyordum belki de psikolojik yıkım yaşamamak için benim çcoukluk hayali THK olduğundan bunu da yapamazsam tekrardan yıkılmayayım diye öyle hissewtmiş olabilirim (gereksiz oversharing) neyse işte ama şeyde değildim çook kötü geçti net kaldım gibi sadece şey diyodum kalırsam matematik ve mıc modüllerinden dolayı falan filan vee bugün 20 haziran sonucum geldi...

Değerlendirmeniz OLUMLU bir sonraki süreç için iletişime geçilecektirrrr.

Lütfen sakin olun, heyecanınızı kontrol edin ve modüllerden çıktığınızda çok kötü geçti kesin kaldım zaten diye düşünmeyin ve sınavı bırakmayın önemli olan ortalamanız olacak. Gönlünde havacılık aşkı bulunan tüm Türk gençlerimizin hedeflerine ulaşması dileğiyle unutmayalım mavi gözlü bir devin asaleti kanımızda elensek dahi bir sonraki sürece hazırlanmaya devam.. vazgeçmemeyi, yılmamayı, olumsuzluklardan imkansızı var etmeyi biz ondan öğrendik. Çalışmaya devam. Umarım bu yazı size yardımcı olur, umut verir. :)

Edit: Bu arada matematik ne kadar kötüydü dersek bana göre maxxx 15 doğruydu

Herkese selamlar, bu forum bana sınavdan çıktıktan sonra iyi geldi umut verdi bundan dolayı belki birine umut olur diye tecrübemi paylaşmak isterim.

Öncelikle PACE sınava davet maili 16 Mayıs'ta geldi ve 16 Haziran için sınav günümü belirledim. Sınav öncesi hiç MIC teste çalışmadım sadece bir kere AIRBUS A 320 simülasyonuna gittim. Fizik ve Matematik bilgi modülleri için ATPL TV'den PACE sorularına çalıştım. Refleks testleri de tamamiyle hazırlık için verilen demo uygulamasından devam ettim.

Ben Makine mühendisliği mezunuyum bu sebeple Fizik ve Matematik alt yapım vardı aynı zamanda ingilizce seviyemde bölümde aldım eğitimden dolayı iyi seviyedeydi. Bunu şundan dolayı söylüyorum soruları anlamakta ve mantıklarını kavramakta sorun yaşamadım eğer bu alt yapılarınız yok ise 2 katı çalışmanız gerekir. Bu alt yapıya rağmen Matematik modülüm inanılmazz kötü geçti 10-12 soruyu net okuyamadan işaretlemek zorunda kaldım hatta rastgele işaretlemeyi bile yetiştiremiyodum sdjahfsdjfds neyse orda bi moralim bozuldu baya Fizik modülüm baya iyi geçmişti ama Matematik rezaletti sonra sınav çıkışı işte kimisi bana hep atpl tv den geldi okumadım falan derken bir kısmı da benim gibi söylüyordu yani şöyle söyleyeyim Matematik sınavım o kadar kötü geçti ki çıkışına ben mühendisim demeye utanıyordum. Sonra diğer sınav modülüne geçtik matematikten dolayı benim bütün heves kaçmıştı heycan meycan kalmadı yani öncesinde de şöyle bir durum yaşadım; sınav alanına gelmeden önce baya gergindim, heycanlıydım sonra orada bir kız arkadaşımla tanıştım onunla konuşmak beni çok rahatlattı heyecanımı neredeyse sıfıra indirdi yani isterseniz sınav alanına 1-2 saat erken gidebilirsiniz iyi hissettiriyor.

Refleks testlerinde bir sıkıntı yaşamadım aslında demoda da iyi yapıyor gibi hissediyordum ama karşılaştırma olmadığından karar veremiyordum sınav alanında fark ettim kötü değilmişim o testlerde ama tabiki sınav zamanı kaçırdığım hatta digit span modülünde doğru ezberlediğime eminim bi baktım yanlış kodlamışım sınav anında dedim puhh ama sakin kalıp devam etmek zorundasınız yüzde yüz için uğraşmamanız ortalamayı tutturma hedefiniz olmalı. Çünkü audio visual memory kısmında da baya kaçırdığım oldu. Geri kalan modüllerde hiç sıkıntı çekmedim.

Gelelim MIC testine, alıştırma için bir test başlatıyorlar ve o test sürecinde dedim ki aha matematikten olmasa bile şimdi dedim elendim görseniz benim uçak sanarsınız bir F5 ne speed ne altitude tutamıyorum ilk 4 teste kadar bu sırada da işte sürekli havacılık terimleri sayıyor bi de ona basmaya çalışıyorum falan grafikler çıkıyor önümde bi şey anlamıyorum korkunç gözüküyor falan neyse sonra dedim kendine gel bırakmak ne demek adam akıllı ayarla. FPS oyunları oynuyorsanız bu modül sizin için biraz daha ez-patatez korkmayın. Joystick inanılmaz hassas çok küçük hareketler yapmanız yetiyor son kalan testlerimde buna odaklandım ve daha iyi gitmeye başladı. Sonra gerçek teste başladık ve sakin kal ciddi ol diye telkinde bulundum. Çok küçük hareketlerle istenilen görevleri yapmaya çalıştım kaçırdığım anlar bence çok oldu hatta bazı yerlerde terim kaçırdım hatta bir testte benim speed değerleri ekrandan çıktı hiç ayarlayamadım çünkü çok bastım ona da hiç gerek yok altitude ile o ayarlanıyor ufak dokunuşlar yeterli oluyor 8 -10 kere benim gibi basmayın ama yani çünkü görevli kişi öyle demişti ondan öyle yapmştım siz insanları boşverin deneme esnasında kendiniz yapın karar verin yani bir tecrübedir.

İşin sonucu şöyle arkadaşlar; sınavdan çıktığımda olumlu hissetmiyordum belki de psikolojik yıkım yaşamamak için benim çcoukluk hayali THK olduğundan bunu da yapamazsam tekrardan yıkılmayayım diye öyle hissewtmiş olabilirim (gereksiz oversharing) neyse işte ama şeyde değildim çook kötü geçti net kaldım gibi sadece şey diyodum kalırsam Matematik ve MIC modüllerinden dolayı falan filan vee bugün 20 haziran sonucum geldi...

Değerlendirmeniz OLUMLU bir sonraki süreç için iletişime geçilecektirrrr.

Lütfen sakin olun, heyecanınızı kontrol edin ve modüllerden çıktığınızda çok kötü geçti kesin kaldım zaten diye düşünmeyin ve sınavı bırakmayın önemli olan ortalamanız olacak. Gönlünde havacılık aşkı bulunan tüm Türk gençlerimizin hedeflerine ulaşması dileğiyle unutmayalım mavi gözlü bir devin asaleti kanımızda elensek dahi bir sonraki sürece hazırlanmaya devam.. vazgeçmemeyi, yılmamayı, olumsuzluklardan imkansızı var etmeyi biz ondan öğrendik. Çalışmaya devam. Umarım bu yazı size yardımcı olur, umut verir. :)

Edit: Bu arada Matematik ne kadar kötüydü dersek bana göre maxxx 15 doğruydu
Merhaba öncelikle hayırlı olsun.Atpl matematik pace kısmından aynı veya çok benzer dediğiniz kaç tane soruyla karşılaştınız yaklaşık

Merhaba öncelikle hayırlı olsun.Atpl Matematik PACE kısmından aynı veya çok benzer dediğiniz kaç tane soruyla karşılaştınız yaklaşık
Teşekkür ederim :)) Matematik alakasızdı sadece temel matematik soruları içeriyordu toplama çıkarma vs. fizik konuları için soru mantıkları aynıydı ama birkaç kişinin dediğine göre matematik soruları atpl tv'nin aynısı çıktı okumadan işaretledim gibiydi o yüzden şans diyebiliriz ama baraj sanırım 15 soruymuş o yüzden çok kasmaya gerek yok temelin varsa

Merhaba herkese, cognitive agility testinde gri alanın ortasında doğan şekillere basmıyoruz değil mi? Ben çalışırken basmıyorum ancak CBT'de onlara da ms değeri gösterdiği için emin olamıyorum.

Şimdiye kadar sınava giren ve girecek olan tüm arkadaşlara da başarılar dilerim.

Merhaba herkese, cognitive agility testinde gri alanın ortasında doğan şekillere basmıyoruz değil mi? Ben çalışırken basmıyorum ancak CBT'de onlara da ms değeri gösterdiği için emin olamıyorum.

Şimdiye kadar sınava giren ve girecek olan tüm arkadaşlara da başarılar dilerim.
onlara basılmaması gerekiyor evet

Teşekkür ederim :)) Matematik alakasızdı sadece temel Matematik soruları içeriyordu toplama çıkarma vs. Fizik konuları için soru mantıkları aynıydı ama birkaç kişinin dediğine göre Matematik soruları atpl tv'nin aynısı çıktı okumadan işaretledim gibiydi o yüzden şans diyebiliriz ama baraj sanırım 15 soruymuş o yüzden çok kasmaya gerek yok temelin varsa
peki sözel bellek modüllerinde özellikle digit spanda 6-7-8-9 lu öbeklerden kaçar tane geldi ortalama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt