Evet arkadaşlar, geçen hafta Pace-A sınavına girdim, Olumlu sonuç aldım ve bundan sonra girecek arkadaşlar için tecrübelerimi aktarıyorum. Öncelikle sınavda en çok zorlandığım bölüm matematik sınavıydı, sorular zor değil ancak gerçekten uzun işlem gerektiren sorulardı kesinlikle soruları yaparken kalem oynatmadan 15 saniyeden fazla üzerinde kalıyorsanız o soruyu hemen geçin çünkü sınavda 10 saniye bakarak çözeceğiniz matematik soruları var onları bulup belli bir soru sayısına ulaşmanız gerekiyor. Fizik sınavı beklediğimden kolaydı ATPL TV ve Aerotestteki sorulara benzer çünkü konu başlıkları üzerinden geliyor sorular işlem yapacak pek soru yok fizik sınavında. Yetenek modüllerine gelirsek;
İlk
modül Sustained Attention kesinlikle kolay bir modül ama erken basmamaya özen gösterin geç basın ama yanlış basmayın. Zaten dokunmatik ekran olduğundan tepki süreniz düşecek.
2.
Modül Audio Visual Memory benim en çok korktuğum modüldü 4-6 şehir ortalama ile gittim ve emin olmadığım hiç bir şehri işaretlemedim.
3.
Modül 3D Spatial Perception bu modül için bir genelleme yapamam zihninizde görüntüyü çevirmeniz gerekiyor şıklarla eşleştirip hızlıca bulabilirsiniz cevabı.
4.
Modül Agility Demo uygulaması sınavdaki gerçek testin en kolay hali. Çok fazla fake top geliyor ve aynı anda geliyorlar. Yaklaşık 3 kere fake yedim tepki süremde 300-400 idi alıştırma kısmında. Ama şuna eminim geç basın ama doğru basın arkadaşlar.
5.
Modül Digit Span bu modülde taktik geliştirmeniz gerekli sayıları tek tek ezberlemeye çalışmayın.
6.
Modül Spatial Orientation bu modülde size önerim sakin olup yanlış yola girmemek geç bitirin ama yanlış yöne girip panik olmayın. Sınavda ilk bitiren bendim sanırım bu modülü diğer arkadaşları bir 15 dk bekledik onlarda şunu farkettim hızlı bitirmeye çalıştıklarından yolu kaybettiklerinde aşırı panik oldular ondan saplandılar aynı yerde. Her yön değiştiğinde çıkış yolunu kontrol edip tekrardan öyle hamle yapın.
7.
MIC Modülü ben bu modüle çok az çalıştım sınavda çok farklı olacağını biliyordum öncelikle sınavdaki joystick inanılmaz hassas buna alışmak için yeterli süreniz var. Ben Heading - Altitude ve Akustikleri oldukça iyi yaptım ama air indicatore hiç bakmadım bile. Önerim hassasiyete alışmanız ve çok sert düzeltmeler yapmamanız.
Arkadaşlar umarım herkesin gönlünce olur şimdiden girecek arkadaşlara kolay gelsin. Bakalım CRM de ne yapacağız