Üniversite Bölümü Hakkında

sayısal mezunu değilseniz-ki ben de değilim- hem pace hem de mülakatlar için daha kapsamlı fizik, matematik, flight science çalışıp ilginizi de bilginizi de kanıtlayabilirsiniz. Mülakatlarda sözel/dil çıkışlı olanlara daha fazla matematik/fizik sorulması muhtemel bi durum sonuçta. Herkes aynı aşamalardan geçiyor dolayısıyla ekstra mühendislik beklentileri olsaydı eskiden olduğu gibi sadece bu bölümlerden alırlardı. Ancak yine de temel düzeyde flight mechanics gibi derslere çalışıp öyle mülakatlara katılmak her zaman daha mantıklı. MIT gibi üniversitelerin açık dersleri bulunuyor buralardan çalışılabilir. Eğer bir sayısal diplomanız yoksa onun dışında alternatif neler yapılabilir onları araştırabilirsiniz.

Hocam Sunexpress süreçlerine hiç hakim değilim. Ben kendim THY'nin sürecinde ilerliyorum. Liseden sayısal çıkışlıyım ama üniversitede eşit ağırlık bölümü okudum ben de (MIS). Şu an son aşamadayım, biraz araştırma yaptığımda THY özelinde cadet eğitiminde çok fazla eşit ağırlık, sözel ve dil çıkışlı öğreci olduğunu gördüm. Dilerseniz oraya başvurmadıysanız başvurabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam başarılar dilerim herkese

İyi de ilk 1k tm ile mf arasında çok ciddi uçurum var. Kıyaslamak bence doğru değil. Kıyaslayacaksak da tm derecesini 25 ile falan çarpmak lazım mf’deki yeri görmek için. Olay direkt matematiğin uygulama alanı + operatörlük. Yani daha çok analitik zekası gelişmiş iletişimi kuvvetli ve panik olmayan kişiler aranıyor. Bu zaten dünyanın her yerinde değerli ve dikkat çeker. Ben diğerleri yapamaz demiyorum sınırlı kontenjan varken seçilmeleri çok enteresan değil. Aselsan veya roketsan’da uçuş dinamiği çalışmış kişiyi mi alırsınız yoksa radyo televiyzon okumuş kişiyi mi (iletişim vb noktaları eşit varsayalım)? Bence cevap çok bariz.
....

Son düzenleme:
İyi de ilk 1k tm ile mf arasında çok ciddi uçurum var. Kıyaslamak bence doğru değil. Kıyaslayacaksak da tm derecesini 25 ile falan çarpmak lazım mf’deki yeri görmek için. Olay direkt matematiğin uygulama alanı + operatörlük. Yani daha çok analitik zekası gelişmiş iletişimi kuvvetli ve panik olmayan kişiler aranıyor. Bu zaten dünyanın her yerinde değerli ve dikkat çeker. Ben diğerleri yapamaz demiyorum sınırlı kontenjan varken seçilmeleri çok enteresan değil. Aselsan veya roketsan’da uçuş dinamiği çalışmış kişiyi mi alırsınız yoksa radyo televiyzon okumuş kişiyi mi (iletişim vb noktaları eşit varsayalım)? Bence cevap çok bariz.
Artık bu kafa yapısı geçmişte kaldı sayılır, en güzel örneklerini psikolojik ve THY-CRM aşamalarında görebilirsiniz.

@vecihi ağzınıza sağlık güzel izah etmiştiniz, yine de bu insanlara açıklama yapmak yerine onları kendi hallerine bırakmak ruh sağlığımız açısından iyi olur :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt