Pegasus Kurul Mülakatı Dönüş Zamanı

KS
T

themachine

Yeni Üye
Yaklaşık 3 hafta önce Pegasus kurul mülakatına girdim. Etik olmayacağı için soruların detaylarını veremeyeceğim. Ancak sohbet havasında kurumsal, teknik, mekansal farkındalık ve CRM tabanlı role-play ve soruların tamamına yakınına doğru cevap verdiğim, motivasyonumu da iyi açıkladığıma inandığım bir mülakat oldu. (Soruların birçoğundan emindim ama sınavdan çıkınca yine kontrol ettim.)

Olumlu sonuç beklerken 24 saat içinde beklenen asgari düzeyi karşılamamaktasınız diye otomatik mail geldi ve 3 ay sonra retest hakkımdan bahsetmişler.
Daha önceki iTEP İngilizce sınavında da aynı maili alıp sonra sehven atılmıştır diye düzeltme gelmişti. O yüzden mail atıp hem durumu kontrol etmelerini ve mümkünse performansa dayalı geri bildirim sağlamalarını istedim ancak bir dönüş alamadım.

Olumlu/olumsuz dönüş alan arkadaşlar mülakat tarihinden itibaren ne kadar süre sonra dönüş aldığını yazabilirse çok memnun olurum. Ayrıca retest için önerisi olanlara da şimdiden teşekkürler :)
Not: Sınavdan önce gönderilen psikoloji testinin çok benzerini başka bir kurum için çözdüğümde bir problem görünmemişti ancak kriterler farklı olabilir tabi ki.

Çözüm
Merhabalar, benim mülakatımın üzerinden 1 haftadan fazla geçti ama olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş almadım henüz. Ama aynı gün giren arkadaşım ertesi gün olumlu mailini alırken bir başkası mülakata girdiği gün olumsuz mailini almıştı hemen. Yani geri dönüş zamanları neye göre nasıl oluyor ya da benim durumumu olumluya mı olumsuza mı yormalıyım bende bilmiyorum :) Bekleyip göreceğiz, hepimize kolaylıklar diliyorum.
Pegasus sürecinde, THY'de olduğu gibi 'süreciniz olumlu sonuçlanmıştır' şeklinde bir bilgilendirme maili gönderilmiyor diye biliyorum.
Merhabalar, @Dnz , @themachine öncelikle kariyerinizde başarılar dilerim. Kurul mülakatı sonrası bekleme süreciniz devam etmekte midir? Mülakat sonrası dönüşlerle ilgili güncel bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Benim mülakatımdan bu yana 1 aydan fazla süre geçti, geri dönüş almadım.
Kurul mülakatından 1 gün sonra olumsuz dönüş oldu. 3 ay dolduğunda retest için iletişime geçeceğim.

Merhabalar, @Dnz , @themachine öncelikle kariyerinizde başarılar dilerim. Kurul mülakatı sonrası bekleme süreciniz devam etmekte midir? Mülakat sonrası dönüşlerle ilgili güncel bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? Benim mülakatımdan bu yana 1 aydan fazla süre geçti, geri dönüş almadım.
Bende merakla bekliyorum cevabı. 8 inde girdim bu ay fakat hala bir dönüş yok. mmpi testinide kuruldan önce yaptmıştım.

@admin Uçuş okulları ve yeni filo ile ilgili süreçlere dair sonuçlanan başvurular veya şirketten gelen geri dönüşler hakkında herhangi bir bilginiz varsa, paylaşabilirseniz sevinirim. Mülakat sonrası sürece devam eden arkadaşlara sorum olacak; sonraki aşamalar için yaklaşık ne kadar süre veriliyor? Bağlantı kurup konuşabileceğimiz bir grup var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhabalar. Ben de dün mülakata girdim ve envanter uygulamalarını kurul mülakatından önce tamamladım. Yaklaşık 24 saat oldu, henüz bir dönüş olmadı. Yukarıda yazılanları okuyunca olumlu ya da olumsuz bir çıkarım yapmanın doğru olmayacağı kanaatine ulaştım. Mülakatım çok da istediğim gibi geçmedi zaten. Re-test için bazılarınız gibi benim de yaşım sorun yaratabilir. Sonucum belli olunca buraya açıklanma süresi ve olumlu/olumsuz belirteceğim. İlerleyen zamanlarda başvuran adaylara bir faydası dokunur belki. Bundan yıllar sonra bazılarımız yüzlerce uçuş yapmış olacak, bazılarımız da yalnızca bu sürece dair anılarını hatırlayacak. Herkese başarılar :)

İleride sürece dahil olacak arkadaşlar için referans olması adına yazıyorum. Çarşamba mülakata girdim, cuma yani bugün olumsuz sonucum geldi. Kurul mülakatına kadar tüm adaylar eşit şartlarda yarışıyor ancak bu aşama biraz daha çetrefilli. Olası referanslarınız, kurul günündeki motivasyonunuz, size rastgelen kurul içerisindeki kişilerin kendi CRM nitelikleri vb. sizin sonucunuzu etkiliyor. Örnek vermek gerekirse mülakatta bana takip ettiğim youtube kanalları soruldu, ben de cevap verdim. O esnada kaptan birden kanalları soruyorum diye çıkıştı, halbuki ben zaten kanal isimlerini sayıyordum ve bunu söyledim ve "ha pardon" cevabını aldım. Bunun gibi birkaç iletişim kopukluğu ve yanlış anlaşılma yaşadık. Ben o esnada bunların birer CRM denemesi olduğunu sanmıştım ama değilmiş. Dümdüz beni dinlemiyorlarmış ya da kendi CRM becerilerinde bazı sıkıntılar varmış. Velhasıl ben kimseye çamur atmak niyetinde değilim. Yalnızca mülakatçı olarak belirlenen kaptan ya da ik personelinin bu konuda uzman olması gerektiğinden bahsediyorum. Ya da en azından bir ik'cı yerine bir psikolog olması daha iyi olabilirdi. Herkese iş ve özel hayatında mutluluklar diliyorum. Dilerim gönlünüzce olur :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Ben de temmuz döneminde sınava girdim. Görece kurul beklediğimden çok iyi geçmesine rağmen olumsuz sonuçlandı. Temmuzdan bu yana da sadece açılan tek sınıf gözükmekte ve de temmuz ayında, eylülde açılan sınıf çoğunlukla doldurulmuştu. Acaba planlama dahilinde daha eleyici davranmış veya operasyonel süreçte kontenjanı daraltarak ilerlemiş olabilirler mi? Bilgisi olan var mıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son konular

Geri
Üst Alt